Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ !
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΪΚΑ, ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ !
Η κυβέρνηση προχωράει σε νέα επίθεση για να εξαφανίσει ό,τι έχει απομείνει από τις δομές και το χαρακτήρα του δημόσιου συστήματος υγείας και πρόνοιας.
- Με το νέο νομοσχέδιο Λοβέρδου που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες κατεδαφίζεται τελείως ο τομέας της πρόνοιας και της δημόσιας φυσικής αποκατάστασης.
- Στο ίδιο νομοσχέδιο ο … «ποιητής» φρόντισε (κατά την προσφιλή του συνήθεια) να «χώσει» μια σειρά άσχετες διατάξεις με τις οποίες 1) θα επιτρέπεται σε ιδιώτες γιατρούς επιλεγμένους από τις διοικήσεις των νοσοκομείων θα έχουν δικαίωμα να εκτελούν ιατρικές πράξεις στα δημόσια νοσοκομεία, κατ’ αρχήν στα «απογευματινά» ιατρεία 2) γίνονται νόμιμα τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών καθηγητών 3) παρατείνεται ως τα … 70 έτη (!!!) ηλικίας το δικαίωμα των συντονιστών διευθυντών να παραμένουν στις θέσεις τους 4) δημιουργείται νέο νομικό καθεστώς για ίδρυση ιδιωτικών μονάδων ημερήσιας νοσηλείας ώστε να παρακάμπτονται τα αυστηρά κριτήρια της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί αδειοδότησης ιδιωτικών κλινικών.
- Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι … «πρωτοπόροι» στις περικοπές αποδοχών στις οποίες υποβάλλονται οι εργαζόμενοι στη χώρα μας προκειμένου να … πληρωθούν οι λογαριασμοί «μαζί τα φάγαμε» (τάχαμου) όπως απαιτεί η τρόϊκα. Συγκεκριμένα με 1) την κατά 20% περικοπή του νοσοκομειακού επιδόματος αναδρομικά από 1-7-11, 2) την αύξηση του αφορολόγητου από 8000 σε 12000 ευρώ αναδρομικά από 1-7-11, 3) την εισφορά «υπέρ ανέργων» (δήθεν) αναδρομικά από 1-1-11, 4) την εισφορά υπέρ ΤΥΔΚΥ αναδρομικά άγνωστο ακόμα από πότε και 5) την έκτακτη εισφορά («κεφαλικό φόρο») προβλέπεται ότι ως τα Χριστούγεννα θα … «ακουμπήσουμε» 6000-6500 χιλιάδες οι διευθυντές, 4500-5000 οι επιμελητές Α΄, 3500-4000 οι Β’ και 2000-2500 οι ειδικευόμενοι. Τα 4 πρώτα από τα παραπάνω χαράτσια θα κρατούνται από την μισθοδοσία από τον Σεπτέμβρη (πιθανότατα 2ο 15θήμερο) ως και τον Δεκέμβρη, ενώ για το 5ο (και … «μακρύτερο») θα έρθει το «μπουγιουρντί» από την εφορία. Φυσικά –όπως και για όλους τους εργαζόμενους- η μείωση στους πραγματικούς μισθούς είναι αρκετά μεγαλύτερη, αφού παρά τη ύφεση η ακρίβεια αυξάνεται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς σε όλα τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.
- Τα κυβερνητικά μέτρα για την πρωτοβάθμια περίθαλψη και τα ασφαλιστικά ταμεία, με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ που θα συμβληθεί με ένα μέρος μόνο (τα 2/3 περίπου) των σημερινών συμβασιούχων με ΙΚΑ-ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ κλπ γιατρών και μάλιστα με εξευτελιστικές αποζημιώσεις, καθώς και η δημόσια δέσμευση Λοβέρδου προς την τρόϊκα (ο ζήλος του να δείχνει προς τους εκπροσώπους των ξένων τοκογλύφων ότι είναι «το πιο καλό παιδί» έχει ήδη καταγραφεί ιστορικά) ότι δεν πρόκειται να κάνει προσλήψεις στο ΕΣΥ τα επόμενα 5 χρόνια (!!!) δείχνουν ότι για τους σημερινούς ειδικευόμενους το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο : ανεργία ή μετανάστευση (η αλλαγή επαγγέλματος δεν αποτελεί επιλογή, αφού σε όλους τους κλάδους η ανεργία του χρόνου θα είναι 40-50%.
- Για τους ακόμα νεότερους συναδέλφους τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού ετοιμάζονται φραγμοί. Κατ’ αρχήν για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος: με το νέο νομοσχέδιο που προωθεί ο Λοβέρδος στο οποίο αναφερθήκαμε πιο πριν προβλέπεται η διαδικασία χορήγησης της άδειας να παραχωρηθεί στον ΠΙΣ μέσα στους κόλπους του οποίου διάφοροι «ιατροπατέρες» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (κυρίως από την επαρχία) ήδη ζητούν την καθιέρωση εξετάσεων. Η ΠΑΣΚ του ΙΣΑ μάλιστα με πρόσφατη ανακοίνωσή της ζητά περίοδο άμισθης άσκησης για 2 χρόνια των πτυχιούχων της ιατρικής σε παθολογικές και χειρουργικές κλινικές και μετά «αξιολόγηση». Παραπέρα είναι πρό των θυρών η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για εξετάσεις πριν την έναρξη ειδικότητας, που είχε αναβληθεί για λίγους μήνες λόγω των αντιδράσεων. Για την «προετοιμασία» του κλίματος η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας προχωράει τους τελευταίους μήνες στον γνωστό αισχρό εκβιασμό: αυξάνει κατακόρυφα τις αναμονές μειώνοντας τις θέσεις ειδικευομένων. Εκατοντάδες θέσεις ειδικευομένων για παράδειγμα καταργούνται με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των νοσοκομείων, με αφετηρία αυτές των νοσοκομείων του ΙΚΑ.
- Η κυβέρνηση μεταφέρει στα νοσοκομεία την διαδικασία χωρήγησης μεθαδόνης καταργώντας τις δομές του ΟΚΑΝΑ. Ο λόγος (όπως σήμερα ομολόγησε ο κ. Λοβέρδος στο αγαπημένο του «μεγάλο» κανάλι) είναι απλός: η εξοικονόμηση 17 εκατομυρίων και 130 θέσεων εργασίας. Επίσης, η εκποίηση όσο – όσο του ιδιόκτητου κτιρίου του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά. Όλα τα υπόλοιπα … «ποιητικά» που ακούγονται από την κυβερνητική προπαγάνδα είναι σαν τα δάκρυα του κροκοδείλου… Έτσι, τα νοσοκομεία που στενάζουν από τις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών φορτώνονται ακόμα ένα πολύ μεγάλο βάρος.
Είναι φανερό ότι απέναντι σε τέτοια λαίλαπα, δεν αρκούν ούτε τα επιμέρους κλαδικά αιτήματα, ούτε οι επετειακές κινητοποιήσεις των συνδικαλιστικών γραφειοκρατιών. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
- ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !
- ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

• ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
• ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΪΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΚΑΙ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
• ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8-9, 1Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (Αριστοτέλους) ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΔ
• ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
• ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 10-9 ΣΤΗΝ ΔΕΘ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !