Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΡΣΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΣΤΙΣ 6/10/2012 ΣΤΟ PRESIDENT (10 πμ)

                                    ΠΟΙΟΣ ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ;ΠΟΙΟΣ ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ;

Α. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ! Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ , ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ!

Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εκτελεί με απόλυτη ακρίβεια τα σχέδια της τρόικας που οδηγούν σε εφιαλτική  εκτίναξη της ανεργίας, σε δραματική επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου της εργαζόμενης πλειοψηφίας , σε μια πραγματική υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση με μετρήσιμη , ήδη, τη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Η θλιβερή ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι υπεύθυνη για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και την χρεωκοπία του ΕΟΠΥΥ. Η πολιτική τους δημιουργεί εκατομμύρια νέους ανασφάλιστους λόγω της ανεργίας και του κλεισίματος χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εκτινάσσει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων , φορτώνοντας τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης  στις.. .τσέπες των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Διαλύει ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ. Καταργεί δια της «συγχώνευσης» ολόκληρα νοσοκομεία, καθιερώνει μέσω των ΚΕΝ,  την πληρωμή όλων των νοσηλίων από τους χιλιάδες  ανασφάλιστους ενώ η τρομερή  έλλειψη υλικών κάνει αδύνατη τη στοιχειώδη λειτουργία τους .

Αυταπατώνται όσοι νομίζουν, ότι είναι ανέγγιχτοι από την πολιτική του κοινωνικού μεσαίωνα! Η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών πλήττεται ανελέητα. Ολόκληρη η νέα γενιά , σκέφτεται κυρίως  την μετανάστευση, νοσοκομειακοί γιατροί ειδικοί και ειδικευόμενοι, απλήρωτοι και εξοντωμένοι από τις μεγάλες ελλείψεις. Η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων γιατρών λίγο πριν τον επαγγελματικό αφανισμό! Τα νέα μέτρα της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού είναι κόλαφος και για τους γιατρούς. Η νέα μείωση στις αποδοχές των νοσοκομειακών , η  άγρια φοροεπιδρομή   μαζί με τη στάση πληρωμών από τον χρεωκοπημένο ΕΟΠΥΥ διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα ζοφερό παρόν και μέλλον για τους γιατρούς.

Β. ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ;

Η πολιτική γραμμή που χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Το πανελλαδικό μέτωπο υγείας δεν στοχεύει στην ανατροπή της βασικής αιτίας. Περιορίζεται σε διαχειριστικού τύπου προτάσεις για την κατανομή των διαθέσιμων(;) πόρων του ΕΟΠΥΥ όταν αυτοί φθάνουν στο 50% του προϋπολογισμού του ΙΚΑ, υιοθετεί τις προθέσεις  του υπουργείου για αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και νοσήλια ,δεν προωθεί την κοινή δράση με το λαϊκό κίνημα  και έτσι ΣΥΝΑΙΝΕΙ στην καταστροφική πολιτική.

Ούτε το «μέτωπο» των ιδιωτικών φορέων υγείας  που κυριαρχούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, στοχεύει στην ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που άλλωστε στηρίζει σθεναρά από την αρχή της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Αυταπατώνται οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί ότι έχουν οποιοδήποτε συμφέρον από την σύμπραξη με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας.

 

Γ.ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ – ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ως εδώ! Να μην μείνουμε απαθείς στην υγειονομική γενοκτονία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας! Το μέλλον μας και των παιδιών μας δεν θα καταστραφεί  από τις μνημονιακές πολιτικές! Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τους τοκογλύφους δανειστές και τους θλιβερούς κυβερνητικούς συνεργάτες τους!

Να συμπαραταχθούμε  με το λαό μας:

ü  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ü  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ü  ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΓΙΑ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ

ü  ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΕΠ, ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

ü  ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ü  ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ü  ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ,ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ , ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

ü  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ,ΤΣΑΥ ΚΑΙ ΙΣΑ

ü  ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΝΟΣΗΛΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ü  ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ , ΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΝΤΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ

ü  ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Ή ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ

ü  ΑΜΕΣΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ü  ΑΜΕΣΗ ΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ü  ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ! ΓΙΑ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ  ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ!!

 

                    ΑΘΗΝΑ 6/10/2012  Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ)