Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση συντονισμού σωματείων για μετρό


ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • Συμμετέχουμε στην Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι, που έχουν κηρύξει το Ε.Κ.Α και το Ε.Κ.Π, αύριο, Παρασκευή 25 Γενάρη 2013.
  • Στηρίζουμε την περιφρούρηση του ΜΕΤΡΟ, στις 5.00 το πρωί
  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση 12 στο Σύνταγμα μαζί με τους απεργούς της ΕΘΕΛ και των συγκοινωνιών. Στη συνέχεια συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
  • Το απόγευμα όλοι στη συνέλευση αγώνα στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στις 5.30.
Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες, και καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των απεργών.
Ο Αγώνας τους είναι και δικός μας.
Είναι αγώνας:
-ενάντια στις μειώσεις μισθών, την λιτότητα και την φτώχια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
- για την υπεράσπιση του δικαιώματος στις συλλογικές συμβάσεις, που θέλουν να τις καταργήσουν αφήνοντας τους εργαζόμενους ολοκληρωτικά αδύναμους απέναντι στην εργοδοσία.
- για την υπεράσπιση φτηνών ποιοτικών συγκοινωνιών και συνολικά των δημόσιων αγαθών, που ξεπουλιούνται βάναυσα και εμπορευματοποιούνται.
- για την υπεράσπιση στο δικαίωμα στον αγώνα, ενάντια στον κυβερνητικό-κρατικό αυταρχισμό, τα ίδια τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Η τρικομματική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» προσπαθεί να στρέψει την πλειοψηφία των εργαζόμενων ενάντια στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών. Δείχνει για μια ακόμα φορά με την κήρυξη της απεργίας σε παράνομη ότι μια κυβέρνηση ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό λαό και τους αγώνες του. Τη πρακτική αυτή την ξέρουμε, την αναγνωρίζουμε και την απορρίπτουμε.
Απέναντι στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης—τρόικας- επιχειρηματιών, που θέλουν μέσα από τα τερατώδη μνημόνια να φορτώσουν το βάρος της δικής τους κρίσης στους εργαζόμενους συντρίβοντας κάθε δικαίωμά τους πρέπει να αντιτάξουμε τον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα προσπαθεί να σπάσει τον αγώνα. Αυτό τους καίει όχι η «ταλαιπωρία των επιβατών».
Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
Αλληλεγγύη στους απεργούς του Μετρό και των συγκοινωνιών.
Κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί ο μνημονιακός εφιάλτης.


Κανένας Μόνος του!!!
Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!!!