Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ 2/9/13



Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Στην συνεδρίαση παρόντες ήταν 8 : ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) 1 από τους 5 (η πρόεδρος μόνο), Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 3, Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 2, ΠΑΣΚ 1, ΑΙΚ (Ανεξ.) 1. Απουσίαζαν οι 2 εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) και ο εκπρόσωπος της ΙΑΣΥ (ΔΗΜΑΡ).
Προτάθηκε κείμενο – σχέδιο απόφασης από το Μέτωπο, το οποίο υποστηρίχθηκε και από ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ.
Οι εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή διαχωρίσαμε την θέση μας σε 2 σημεία μεταξύ άλλων :
1)      Ζητήσαμε να διατυπωθεί σαφώς ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, δηλαδή η χούντα κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Στο κείμενο διατυπώνεται η ευθύνη της κυβέρνησης μόνο χωρίς άλλες αναφορές.
2)       Στο διά ταύτα, στο τι κάνουμε, προτείναμε να υπάρχει σαφής και ξεκάθαρη κατεύθυνση για ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 16/9, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Μάλιστα, προτάθηκε και συγκεκριμένη μεθόδευση (48ωρη απεργία ΕΙΝΑΠ 16 και 17 / 9, ώστε να ακολουθήσει η 48ωρη της ΑΔΕΔΥ 18 και 19, και παραπέρα κλιμάκωση. Επίσης προτάθηκε να γίνει εισήγηση στις συνελεύσεις των νοσοκομείων και μεγάλη δυναμική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας την εβδομάδα 16-20 / 9. Διευκρινίστηκε πως επιμένουμε στην λογική των από κάτω αποφάσεων μέσα από γενικές συνελεύσεις (γιατρών ανά νοσοκομείο, νοσοκομειακών σωματείων εργαζομένων, ειδικευομένων), και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τις βλέπουμε σαν πλαίσιο υποβοήθησης αυτής της από τα κάτω οργάνωσης. Η πλειοψηφία του ΔΣ (Μέτωπο – ΔΗΚΝΙ – ΠΑΣΚ =  4 με την ψήφο της προέδρου) επέμεινε να περιοριστεί το ΔΣ σε μια γενικόλογη αναφορά μόνο περί «κινητοποιήσεων» σε συντονισμό με ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ κλπ.


Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς να συμμετέχουν μαζικά στις γενικές συνελεύσεις των νοσοκομείων και αναλάβουν οι ίδιοι την οργάνωση ενός μαζικού, αποφασιστικού, ακηδεμόνευτου αγώνα ανατροπής μαζί με όλους τους κλάδους των εργαζόμενων παραμερίζοντας τα εμπόδια που μπαίνουν από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία.