Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ



ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΝΙΚΑΙΑΣ

20/11/2013
Καταγγέλλουμε τις επικοινωνιακές ακροβασίες του Υπουργείου Υγείας, της 2ης ΥΠΕ και της διοίκησης του ΓΝ Νικαίας, που, εν αιθρία, χωρίς να ζητήσουν τη γνωμοδότηση των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων, και σαφώς χωρίς καμιά οργάνωση, αποσπούν 5 ειδικευμένους ιατρούς του νοσοκομείου (με επίσημα δεδηλωμένη την αντίρρηση 3 εκ των 5) προκειμένου να «λειτουργήσει» μονήρες παθολογικό – ηπατολογικό τμήμα στο Αγία Βαρβάρα.
Μονήρες σημαίνει ότι για το τμήμα αυτό δεν έχει οργανωθεί καμιά υποστήριξη από άλλες ειδικότητες που να εδρεύει στον ίδιο χώρο. Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται εκεί δεν θα έχουν άμεση αντιμετώπιση σε περίπτωση που συμβούν διαφόρων ειδών επιπλοκές ή οξέα περιστατικά όπως οξέα καρδιολογικά επεισόδια, ανακοπές, αιμορραγίες πεπτικού, εγκεφαλικά επεισόδια, κλπ. Βάσει των αποφάσεων που έχουν κυκλοφορήσει, σε τέτοιες περιπτώσεις είτε οι ασθενείς είτε οι εφημερεύοντες ιατροί του ΓΝ Νικαίας θα πρέπει να εφεύρουν τρόπους για να διακτινίζονται σε χρόνο μηδέν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο.
Στην πραγματικότητα το Υπουργείο διαπιστώνοντας τα αδιέξοδα από την πολιτική των συγχωνεύσεων  και της μείωσης κλινών που εφαρμόζει, επιχειρεί να δημιουργήσει χώρους αποθηκεύσεως ασθενών όπου οι τελευταίοι θα δέχονται ελλιπείς ιατρικές υπηρεσίες, και διαφημίζει την κίνηση αυτή ως «επαναλειτουργία».
Η σημερινή απόφαση διοικητή βάσει της οποίας θα επιλεγούν ειδικευόμενοι για να «στελεχώσουν» το τμήμα αυτό, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Οι ειδικευόμενοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ βρίσκονται κυρίως για να εκπαιδεύονται και όχι για να χρησιμοποιούνται σαν φθηνό εργατικό δυναμικό σε αμφίβολα και επικίνδυνα για τους ασθενείς εγχειρήματα του υπουργείου.
Έχοντας ήδη κοινοποιήσει το πρόβλημα δια των αρμοδίων επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου στον εισαγγελέα, καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει να κόβει κορδέλες εγκαινίων για τηλεοπτική κατανάλωση και να ομολογήσει ευθέως ότι η πολιτική των συγχωνεύσεων που ακολουθεί είναι επικίνδυνη και εγκληματική για τους πολίτες της χώρας.