Σάββατο 21 Μαΐου 2016

«ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ» ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


«ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ» ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 20/5/16 – Έκτακτη Ανακοίνωση

Με μια ΑΙΣΧΡΗ (ν)τροπολογία της τελευταίας στιγμής περί «ειδικών μισθολογίων», το υπουργείο Οικονομικών προσθέτει το «κερασάκι στην τούρτα» του νέου καταστροφικού μνημονίου που προωθείται προς ψήφιση την Κυριακή στην βουλή.
Το «κερασάκι» αυτό προστίθεται σε μια «τούρτα» 7500 σελίδων με τα πιο καταστροφικά μέτρα των τελευταίων ετών που μπροστά τους ΩΧΡΙΟΥΝ τα αντίστοιχα μέτρα των προηγούμενων μνημονίων : καταιγίδα αντιλαϊκών ταξικών έμμεσων φόρων, αυτόματος «κόφτης» των δημόσιων δαπανών – μισθών – συντάξεων που έχουν απομείνει, εκχώρηση όλων των τραπεζικών δανείων στα κοράκια των funds, άνευ όρων εκποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας – όλης της δημόσιας γης – όλων των δημόσιων υποδομών – όλων των φυσικών πόρων – των συγκοινωνιών – της ενέργειας – των επικοινωνιών για έναν αιώνα παρά ένα έτος (!) στις ορέξεις των πιο επιθετικών, αρπαχτικών τμημάτων του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου.
Το παράδειγμα του κλάδου των γιατρών ΕΣΥ είναι χαρακτηριστική απόδειξη πως τα μέτρα του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ, και πως το λεγόμενο «δημοσιονομικό όφελος» είναι απλά ένας ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ ΦΕΡΕΤΖΕΣ.
Οι γιατροί κλάδου ΕΣΥ (Επιμελητές Β, Επιμελητές Α και Διευθυντές) που έχουν απομείνει σε όλη την χώρα είναι 7200 σύμφωνα με την επίσημη απογραφή εργαζόμενων στο δημόσιο του Δεκεμβρίου 2015. Από αυτούς πάνω από 6000 έχουν ήδη προαχθεί στον βαθμό του Διευθυντή λόγω της ΓΗΡΑΝΣΗΣ του κλάδου με την μνημονιακή πολιτική των μη προσλήψεων. Από τους υπόλοιπους, ο Επιμελητής Β τεκμηριώνει δικαίωμα να αιτηθεί την εξέλιξή του στον βαθμό του Επιμελητή Α μετά από 7 χρόνια υπηρεσίας, και ο Επιμελητής Α αντίστοιχα στον βαθμό του Διευθυντή μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας. Άρα, από 1/1/17 ως τις 31/12/18 η διαδικασία αυτή αφορά ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ πανελλαδικά. Από δημοσιονομική άποψη, το θέμα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟ. Τα 200-300 ευρώ μηνιαία αύξηση καθαρών αποδοχών που αντιστοιχεί σε αυτές τις λίγες δεκάδες γιατρών με την ενδεχόμενη «μισθολογική προαγωγή», ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ από 1/1/17 ως 31/12/18 ούτε το κόστος ενός βουλευτικού αυτοκινήτου. Μάλιστα, υπενθυμίζεται εδώ πως οι γιατροί ΕΣΥ μόνο 2 (δύο) φορές από τον διορισμό ως την συνταξιοδότησή τους έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτήν την μισθολογική «προαγωγή», αφού οι βαθμοί είναι μόνο 3 (τρεις) :  Επιμελητής Β, Επιμελητής Α, Διευθυντής … Όσο για το «πάγωμα» της ωρίμανσης του χρονοεπιδόματος που θα αφορά όλους τους γιατρούς κλάδου ΕΣΥ για 2 χρόνια, επίσης είναι ΓΕΛΟΙΟ δημοσιονομικά αφού οι μισθοί είναι ήδη εξευτελιστικοί, όμως για τον Επιμελητή Β των 1150 ευρώ μηνιαίως, και το 50ρικο που θα κοπεί είναι πολύ σημαντικό. Π.χ. αντιστοιχεί στην αμοιβή μιας από τις εξοντωτικές εφημερίες του.
Η λογική του μέτρου ΔΕΝ είναι εισπρακτική. Είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ τους έντιμους νοσοκομειακούς γιατρούς και κλείνει το ματάκι στα ΛΑΜΟΓΙΑ και στους ΦΑΚΕΛΑΚΗΔΕΣ. Σε συνδυασμό με την ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και των εφάπαξ, στέλνει μήνυμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να φροντίζουν να «συμπληρώνουν το εισόδημά τους» με ΑΛΛΟΥΣ τρόπους. Με φακελάκια παράνομα και «νόμιμα». Με τα «απογευματινά ιατρεία» τα οποία η κυβέρνηση θεωρεί «απαραίτητα» για να χρηματοδοτείται το σύστημα (από την τσέπη του κοσμάκη) ή με άλλα μέτρα τα οποία βρίσκονται «προ των πυλών» από καιρό όπως η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ. Στέλνει μήνυμα στους νέους γιατρούς που έχουν  αναγκαστικά ξενιτευτεί ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ αλλά να συνεχίσουν να αποτελούν βολικό επιστημονικό «κρέας» για χώρες όπως π.χ. η Γερμανία, την οποία εξυπηρετούν αφάνταστα αντικίνητρα όπως το συγκεκριμένο. ΦΥΓΕΤΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ και όσοι είστε εδώ ΑΡΠΑΧΤΕ ΤΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Αυτό είναι το μήνυμα ΞΕΚΑΘΑΡΑ, αγαπητοί κ.κ. υπουργοί Ανδρέα Ξανθέ και Παύλο Πολάκη …  
Ως συνέχεια αντίστοιχων μέτρων που ήδη ισχύουν για τους εργαζόμενους του δημοσίου που είναι εκτός ειδικών μισθολογίων, η νέα (ν)τροπολογία κινείται στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων. Και ενώ και οι πέτρες γνωρίζουν πως οι δικαστικοί π.χ. θα βρουν τρόπο (όπως πάντα ...) μέσω δικαστικών αποφάσεων «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» να … «ισοφαρίσουν» τις όποιες απώλειες, οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία και στην δημόσια εκπαίδευση (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια) θα είναι πάλι οι μεγάλοι χαμένοι. Η δημόσια περίθαλψη και η δημόσια εκπαίδευση είναι στο στόχαστρο με στόχο την ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ. Όλα τα άλλα είναι ΤΡΙΧΕΣ, επικοινωνιακά τερτίπια και ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ. Με μέτρα σαν κι αυτό αγαπητοί κυβερνητικοί αποδεικνύετε πως όντως δεν είστε «ίδιοι με τους προηγούμενους». Είστε ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ.
Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή :
-       - Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο της Κυριακής 23/5 ενάντια στο νέο καταστροφικό μνημονιακό νομοσχέδιο (προσυγκ/ση 5 μμ στην Παλιά Βουλή).
-          -   Καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλους τους υγειονομικούς, όλους τους εργαζόμενους, όλον τον λαό και την νεολαία σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ και ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μέχρι την ριζική ανατροπή της απάνθρωπης πολιτικής κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Σταθμός η απεργία 8/6 στην υγεία. Σημαντική η αλληλεγγύη μας στους απεργιακούς αγώνες άλλων κλάδων.
-         -  Καλεί την έντιμη, μαχόμενη πλειοψηφία των ειδικευμένων γιατρών του ΕΣΥ να ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ και ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ. Να αγνοήσουν τις σειρήνες των καλοθελητάδων (κυβέρνησης και λοιπών αστικών κομμάτων, μεγαλοδιευθυντικού – μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου κλπ) που τους ωθούν στην «νόμιμη» και παράνομη παραοικονομία. Να συνεχίσουν ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ να προσφέρουν με αυτοθυσία στον ταλαιπωρημένο λαό μας. 

-         - Καλεί τους λαλίστατους κ.κ. υπουργούς Υγείας να μην ΞΑΝΑΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να επικαλεστούν την «προσφορά» των νοσοκομειακών γιατρών , ούτε να ξαναβγάλουν κορώνες περί «κάθαρσης» και «τσακίσματος της διαπλοκής», γιατί θα είναι πιο γραφικοί κι από τις παραλίες της Δυτικής Κρήτης.