Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΥΣΕΩΝ - ανακοίνωση ΑΡΣΥ ΟΚΑΝΑ 15-7-17

Δελτίο παύσεων


Αριστερή Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ,      15/7/17
Το ΔΣ του ΟΚΑΝΑ με απόφαση του (με ημερομηνία 11/7/17) έπαυσε από τη θέση της υπεύθυνης  της μονάδας βουπρενορφίνης του Άγιου Σάββα, την ψυχίατρο Έμμυ Κουτσοπούλου. 
Η παύση της συναδέλφου Κουτσοπούλου, αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ του Σωματείου και μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου, της ανακοινώθηκε με φαξ στις 14/7/17.
Ο λόγος για τον οποίο (υποτίθεται ότι) παύθηκε η συνάδελφος είναι ο ανεπαρκής χειρισμός της διένεξης ανάμεσα στον νοσηλευτή και τους θεραπευτές της μονάδας στην οποία ήταν υπεύθυνη (Σημ. γεγονός που όπως είναι γνωστό συνέβη μόνο στη μονάδα του Αγίου Σάββα και σε καμία άλλη). 
Ανεξάρτητα από την δικαιολογία που χρησιμοποιήθηκε, η παύση της Έμμυς, χωρίς καμία αμφιβολία είναι μια συνδικαλιστική δίωξη και καταγράφεται ως μια από τις μέχρι στιγμής κορυφαίες στιγμές της πολιτικής διώξεων που έχει ακολουθήσει την τελευταία περίοδο η Διοίκηση απέναντι σε όσους με οποιοδήποτε τρόπο δεν "συμμορφώνονται στις υποδείξεις της": ανακρίσεις, μετακινήσεις, παύσεις, πιέσεις, αναστολές τοποθετήσεων, υβριστικές συμπεριφορές, συκοφαντίες κοκ. 
Είναι η πρώτη περίοδος, από όσο τουλάχιστον θυμόμαστε, που τα όργανα της Διοίκησης του Οργανισμού δείχνουν τόσο μεγάλη έλλειψη ψυχραιμίας στον χειρισμό θεμάτων που αφορούν εργαζόμενους, και μάλιστα σχεδόν επιλεκτικά εργαζόμενους που αποτελούν υποδείγματα εργατικότητας και δέσμευσης στους στόχους του ΟΚΑΝΑ και της θεραπείας της εξάρτησης γενικότερα.  
Η ΑΡΣΥ θεωρεί ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων πρέπει να μην επιτρέψει τον κατήφορο αυτό να συνεχιστεί. Την Τρίτη έχει συγκληθεί έκτακτο ΔΣ του Συλλόγου. 

Ας προσέχουν οι διοικούντες: Μπορεί να νομίζουν ότι βρίσκονται καβάλα στο άτι και να καλπάζουν. Στην πραγματικότητα ίσως απλά να έχουν καβαλήσει το ξύλινο αλογάκι τους... 

http://aristerisyspeirosi.blogspot.gr/2017/07/blog-post_15.html