Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η χρεοκοπία δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κυρίως ηθική (με αφορμή την υπόθεση Φλώρου και όχι μόνο)

  • Με κυκλώματα έκδοσης ψεύτικων ιατρικών γνωματεύσεων που ανενδοίαστα λειτουργούν ακόμη και όταν πρόκειται για πασίγνωστους βαρυποινίτες, αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είτε συγκαλύπτουν είτε παραμένουν αδρανείς, υποτασσόμενοι στην παντοδυναμία αυτών των κυκλωμάτων.
  • Με «επώνυμους» μεγαλογιατρούς που χωρίς κανένα νομοθετικό εμπόδιο μεταμορφώνονται σε dealers των πολυεθνικών του φαρμάκου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
  • Με μερίδα Πανεπιστημιακών Καθηγητών να «σπρώχνουν» κόσμο στα ιδιωτικά νοσοκομεία, αφού από την ίδρυση του ΕΣΥ  έχουν το δικαίωμα διπλής εργασιακής σχέσης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δικαίωμα διαχρονικά επικυρωμένο από όλες τις κυβερνήσεις, ενώ διατηρούν και όλα τους τα προνόμια αφού μέχρι και τα χρέη τους προς τον ΕΛΚΕ διαγράφηκαν πρόσφατα με κυβερνητικό διάταγμα.
  • Με τους περισσότερους Διευθυντές δημοσίων κλινικών  (Συντονιστές ΕΣΥ ή Καθηγητές) να ανέχονται την κατάρρευση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας (ελάχιστοι μιλάνε και διαμαρτύρονται) αγνοώντας την υποχρέωση για τη διαφύλαξή της, που τους επιβάλει η θέση και ο θεσμικός ρόλος που κατέχουν, με στόχο να μην τα χαλάσουν με τους υπουργούς και να εξυπηρετήσουν τα μικροσυμφέροντα τους.
  • Με Διοικητές νοσοκομείων και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας που αποφασίζουν και διατάζουν σύμφωνα με τις προσωπικές τους μικροσκοπιμότητες, περιπαίζοντας ακόμα και τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Δεν προσφέρουν καμιά λύση στα πραγματικά προβλήματα των νοσοκομείων οδηγώντας στην υποβάθμισή τους ενώ αντιμετωπίζουν με προσβλητικό και σκαιώδη τρόπο κάθε φωνή αντίστασης.
  • Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δέχεται τον εναγκαλισμό, στηρίζει και συχνά καθοδηγείται από τα ίδια "επιφανή" πρόσωπα των ιατρικών εταιρειών που πρωτοστάτησαν στον χώρο της υγείας τα σκανδαλώδη χρόνια, αγνοώντας ή κάνοντας προσχηματικό διάλογο με  τα θεσμικά όργανα των εργαζομένων και αναπαράγοντας τη διαφθορά και τη σαπίλα παρά τα παχιά λόγια και τις εξαγγελίες.


Ώρα για ανατροπή!

Ώρα ο λαός και οι υγειονομικοί να επιβάλλουν τα δικά τους συμφέροντα, το δικό
τους ήθος!


11/09/2018

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ