Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018


Ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή για τις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή συμμετείχε στις φετινές εκλογές των ιατρικών συλλόγων με συνδυασμούς του σε πολλούς (περισσότερους από κάθε άλλη φορά) συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.
Σημείωσε σημαντική επιτυχία καθώς συνολικά, ανέβηκε  σε ψήφους και ποσοστά. Ευχαριστούμε για αυτό τους μαχόμενους γιατρούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Το μήνυμα για ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μνημονιακής, αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης, καθώς και του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού που τη στηρίζει, ΔΥΝΑΜΩΣΕ, αν και όχι στο βαθμό που απαιτούν οι ανάγκες της περιόδου.
Τα υψηλά ποσοστά αποχής σε όλη τη χώρα, δείχνουν  την απαξίωση του ρόλου των ιατρικών συλλόγων στα μάτια των γιατρών, και ιδιαίτερα των ηγεσιών τους που πρόσκεινται κυρίως στη ΝΔ,  και υποστηρίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου στην υγεία, την πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Μεγάλη ευθύνη για την αποχή έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που με την δεξιά πολιτική της πλήττει τα λαϊκά αιτήματα και ξεφτιλίζει τις αριστερές ιδέες.  Ενισχύει την ηττοπάθεια, την απογοήτευση και την απομάκρυνση από τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση.
Τα ποσοστά που καταγράφουν οι παρατάξεις που πρόσκεινται πολιτικά στη ΝΔ είναι αποτέλεσμα συσπείρωσης  του χώρου στην προοπτική της κυβερνητικής εξουσίας αλλά και των πελατειακών κυκλωμάτων που κυριαρχούν και αναπαράγονται στο χώρο των μεγαλογιατρών κυρίως του ιδιωτικού τομέα.
Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν κατακόρυφη πτώση σαν αποτέλεσμα της καταστροφικής και αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην υγεία. Αποκορύφωμα της κατρακύλας  αποτελεί η ανακοίνωση μελών του Αγωνιστικού Μετώπου της Αθήνας που δείχνουν ως υπαίτιους της πτώσης τους το... Υπουργείο Υγείας.
Η στήριξη στο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή σημαίνει δύναμη για νέους αγώνες κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα μνημόνια και τα "ματωμένα πλεονάσματα"στην υγεία και την κοινωνία. Σε διαρκή μάχη με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

ΜΕ  ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ,ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΕΣ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ και ΕΕ!


Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 26/10/2018