Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Για το νέο προεδρείο στην ΟΕΝΓΕ



Για το νέο προεδρείο στην ΟΕΝΓΕ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  7/5/2019

Με βάση τους συσχετισμούς στο νέο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ όπως προέκυψαν από το πρόσφατο συνέδριο, οι έδρες στην νέα ΕΓ που θα εκλεγεί από το ΓΣ στις 8/5/19 προβλέπεται να είναι : ΔΗΠΑΚ 3 (είχε 3), Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 2 (είχε 2), ΔΗΚΝΙ 2 (είχε 1), Μέτωπο 1 (είχε 2) και ΚΙΝΑΛ 1 (είχε 1).
Όσον αφορά την εκλογή προεδρείου από την νέα ΕΓ, ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή για άλλη μια φορά εκτιμάμε πως ΔΕΝ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συγκρότηση προεδρείου σε προγραμματική βάση. Θεωρούμε πως οι θέσεις μας για ανάγκη άμεσης ρήξης με το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων, για πραγματικά δωρεάν δημόσια καθολική περίθαλψη με απαλλοτριώσεις – κοινωνικοποιήσεις υπό εργατικό έλεγχο μεγάλων ιδιωτικών καπιταλιστικών μονάδων υγείας και φαρμακοβιομηχανίας, για απόλυτη προτεραιότητα στα επιστημονικά – επαγγελματικά δικαιώματα των νέων γιατρών, για κατάργηση των φεουδαρχικών προνομίων και της ασυδοσίας του μεγαλοκαθηγητικού πανεπιστημιακού κατεστημένου κλπ δεν υιοθετούνται από καμία άλλη παράταξη – αυτονόητα δεν υιοθετούνται από τις ηγεσίες των παρατάξεων του νέου και παλιού κυβερνητικού μνημονιακού συνδικαλισμού αλλά ούτε και από την ηγεσία της ΔΗΠΑΚ παρά το γεγονός πως μαζί με την ΔΗΠΑΚ είχαμε στηρίξει πολλές αποφάσεις στην προηγούμενη θητεία της ΟΕΝΓΕ. Γι’ αυτό όπως και την προηγούμενη φορά παραμένουμε στην άποψη πως το νέο προεδρείο δεν μπορεί να έχει προγραμματικό χαρακτήρα. Άλλωστε για μας προτεραιότητα ΔΕΝ είναι τα προεδρεία των συνδικαλιστικών οργάνων αλλά η από τα κάτω οργάνωση των αγωνιστικών διεκδικήσεων με γενικές συνελεύσεις και οριζόντιο συντονισμό των γενικών συνελεύσεων. Επίσης παραμένουμε στην θέση πως δεν ψηφίζουμε στο προεδρείο εκπροσώπους του νέου και παλιού κυβερνητικού μνημονιακού συνδικαλισμού.
Εφ΄ όσον οι ηγεσίες όλων των άλλων παρατάξεων επιμένουν στην  αντίληψη «αναλογικού – αντιπροσωπευτικού» προεδρείου (με την οποία εμείς διαφωνούμε), τότε ψηφίζουμε μόνο για την θέση προέδρου (ΔΗΠΑΚ) και ΓΓ (Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή) αφού για τις δύο αυτές θέσεις η αντίληψη «αναλογικού αντιπροσωπευτικού» συμπίπτει με την δική μας για προεδρείο χωρίς εκπροσώπους του νέου και παλιού μνημονιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Θεωρήσαμε πως (όπως και την προηγούμενη φορά) επιβάλλεται η δημόσια τοποθέτησή μας πριν την εκλογή του νέου προεδρείου γιατί πάγια και διαχρονική αντίληψή μας είναι η ολόπλευρη ενημέρωση των νοσοκομειακών γιατρών για κάθε τεκταινόμενο στα συνδικαλιστικά τους όργανα.