Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

«Ξηλώνουν» γιατί δεν «έραψαν». Σπασμωδικές κινήσεις πανικού με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Διαλύονται νοσοκομεία για να συγκαλυφθούν οι ελλείψεις.




 «Ξηλώνουν» γιατί δεν «έραψαν». Σπασμωδικές κινήσεις πανικού με αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών. Διαλύονται νοσοκομεία για να συγκαλυφθούν οι ελλείψεις.

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 6/10/2020

Με έγγραφη εντολή από τον ΓΓ του υπουργείου Υγείας μετακινούνται προς το ΝΝΘΑ «Σωτηρία» γιατροί από άλλα νοσοκομεία για να συγκαλυφθούν βιαστικά, σπασμωδικά και όπως - όπως οι τραγικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού. Έτσι ουσιαστικά διαλύονται κρίσιμα τμήματα άλλων μεγάλων νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νοσοκομείου ΝΕΕΣ «Ερυθρός Σταυρός» (Κοργιαλένειο) όπου δίνεται η εντολή μετακίνησης προς το «Σωτηρία» τριών (3) ειδικευμένων Παθολόγων από τους εννέα (9) που υπηρετούν σήμερα κι έτσι θα απομείνουν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» έξι (6) ειδικοί Παθολόγοι για δύο (2) Παθολογικές κλινικές. Μετά από κάθε γενική εφημερία του νοσοκομείου το τελευταίο διάστημα στις Παθολογικές κλινικές βρίσκονται νοσηλευόμενα περίπου 50 (πενήντα) περιστατικά της επιδημίας COVID19 και ύποπτα κρούσματα, καθώς και άλλα σαράντα (40) περιστατικά λοιπής νοσηρότητας.

Είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε πλήρη πανικό γιατί τώρα που πληθαίνουν τα κρούσματα της επιδημίας που χρειάζονται νοσηλεία, συνειδητοποιεί το βαρύ τίμημα της «με αλαφριά την καρδία» πολύμηνης επικοινωνιακής προπαγάνδας πως ΔΗΘΕΝ «θωρακιστήκαμε» και πως ΔΗΘΕΝ «κάναμε προσλήψεις». Η πικρή αλήθεια είναι πως λόγω τραγικών ελλείψεων υγειονομικού προσωπικού πολλά νοσοκομεία απειλούνται με πλήρη κατάρρευση και κινδυνεύουν να μετατραπούν τα ίδια σε εστίες ενδονοσοκομειακής διασποράς της επιδημίας.

Έστω και τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί. Οι ανθρώπινες ζωές ΔΕΝ είναι αναλώσιμα υλικά για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Οι ασθενείς μας ΔΕΝ είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Επειγόντως με ΠΝΠ «κατά παρέκκλιση ισχυουσών διατάξεων» και με επίκληση της επιδημίας να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού όπως απαιτεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο η ΟΕΝΓΕ. Υπενθυμίζουμε πως με αυτήν την μεθόδευση (ΠΝΠ κατά παρέκκλιση ισχυουσών διατάξεων» και με επίκληση της επιδημίας) έχουν νομοθετηθεί τους τελευταίους μήνες «σημεία και τέρατα», π.χ. το εργατικό δίκαιο της χώρας έχει επιστρέψει στον 19ο αιώνα).

Όλα τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά τερτίπια και πασαλείμματα για το «φαίνεσθαι» που εκτός από τις δεδομένες σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες πιθανότατα επισείουν και ποινικές ευθύνες.

--