Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Όχι στην άδικη και αυταρχική απόλυση από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ του συνάδελφου επικουρικού ιατρού βιοπαθολογίας Ισίδωρου Παντελάρου

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αθήνα 4/11/2021

Ανακοίνωση-Καταγγελία

Όχι στην άδικη και αυταρχική απόλυση  από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ  του συνάδελφου επικουρικού ιατρού βιοπαθολογίας Ισίδωρου Παντελάρου

Καταγγέλλουμε την απόλυση του συναδέλφου επικουρικού γιατρού βιοπαθολόγου Ισίδωρου Παντελάρου λόγω μη ανανέωσης της σύμβασής του από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ.

Η σύμβασή του ως επικουρικός βιοπαθολόγος ξεκίνησε στις 24-10-2018 στο Κεντρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο και ήταν διετής. Στις 23-10-2020 ανανεώθηκε λόγω των αναγκών της πανδημίας έως τις 31-10-2021.

 

Στις 9-2-2021 μετακινήθηκε με τρίμηνη μετακίνηση στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης με σκοπό να καλύψει τα τεράστια κενά σε γιατρούς του εμβολιαστικού κέντρου .Ο συνάδελφος διαμαρτυρήθηκε προς τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας και την  υποδιοικήτρια στην 1η ΥΠΕ για την ανεπαρκή στελέχωση και εντατικοποίηση της εργασίας στο εμβολιαστικό κέντρο και την πλήρη  απομάκρυνσή του από την ειδικότητα του στο εργαστήριο. Ο συνάδελφος αν και επιτέλεσε το έργο που του ανατέθηκε,παρά την ενάντια στη θέληση του έκτακτη μετακίνηση στο εμβολιαστικό κέντρο, τιμωρήθηκε με την λύση της σύμβασής του από την 1η ΥΠΕ.

Η περίπτωση του συναδέλφου Παντελάρου δεν είναι η μοναδική:Μαζί με τους υγειονομικούς που έχουν μπει  σε αναστολή  λόγω άρνησης εμβολιασμού,  το υπουργείο υγείας ανακοίνωσε ότι δεν θα παρατείνειτις συμβάσεις των επικουρικών που είναι σε αναστολή!

Την στιγμή που το ΕΣΥ στενάζει από τις ελλείψεις γιατρών και προσωπικού και  ο υπουργός υγείας ανακοινώνει στα κανάλια για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος της πανδημίας την «πρόσκληση» σε ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι αν δεν ανταποκριθούν θα ληφθούν μέτρα σε βάρος τους, είναι πρόκληση οι απολύσεις των συμβασιούχων και η εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Παντελάρου με πρόσχημα την μη ανανέωση της σύμβασης του.

Η απόλυση του συναδέλφου Ισίδωρου Παντελάρου δεν θα περάσει! Όχι μόνο γιατί είναι άδικη αλλά και γιατί έρχεται να προστεθεί στην απόλυση και άλλων συναδέλφων επικουρικών με πιο τρανταχτό παράδειγμα την απόλυση του Κώστα Καταραχιά με στόχο να καλλιεργήσουν το φόβο στους  επικουρικούς γιατρούς και τους συμβασιούχους γενικότερα,για να πάψουν να διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους εργασία.

Απαιτούμε  από την 1ηΥΠΕ  να γίνει δεκτή η ένσταση του συναδέλφου Παντελάρου για την ανανέωση της σύμβασης του για να καλυφτεί η επανειλημμένα δηλωμένη ανάγκη πρόσληψης  βιοπαθολόγουστον εργαστηριακό τομέα στα Κεντρικά Διαγνωστικά Εργαστήρια.