Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο Δούρειος Ίππος ιδιωτικοποίησης


 

Το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο Δούρειος Ίππος ιδιωτικοποίησης

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 22/7/22

Ως τώρα ξέραμε για την χυδαία ιδιοτελή εκμετάλλευση της προβολής που τυγχάνουν κάποιοι/ες Καθηγηταί/Καθηγήτριαι λόγω διορισμού τους σε κρατικές – κυβερνητικές επιτροπές, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της πανδημίας : αδίστακτα διάφοροι ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες διαφημίζουν (προς άγραν πελατείας) την «συνεργασία» τους με Καθηγητάς/Καθηγητρίας μέλη της κρατικής επιτροπής «ειδικών» για τον κορονοϊό, οι ίδιοι μεγαλοκλινικάρχες που εξακολουθούν σκανδαλωδώς και με τις πλάτες του κράτους να αρνούνται την νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό ώστε να διατηρούν τα μαγαζιά τους «αμόλυντα» για να συνεχίζουν business as usual. Το φεουδαρχικό προνόμιο των κκ πανεπιστημιακών Καθηγητών/τριών για άσκηση ιδιωτικού επαγγέλματος ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ με την άσκηση ιατρικής στο δημόσιο νοσοκομείο (ένα φεουδαρχικό προνόμιο που έχουν χαϊδέψει και διατηρήσει ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις) σε αυτές τις γελοίες καταστάσεις οδήγησε.

Βλέπουμε όμως τις τελευταίες μέρες νέα … «ποιότητα». Προσέξτε : « Το ΙΑΣΩ Παίδων, η κορυφαία Παιδιατρική Κλινική στην Αθήνα προχώρησε σε σύμπραξη συνεργασίας με την Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ “Αττικόν”. Η έναρξη αυτής της συνεργασίας συμβάλλει ουσιαστικά στην προαγωγή της Παιδιατρικής σε επίπεδο ιατρικής και νοσηλευτικής εκπαίδευσης, κλινικής πράξης και έρευνας για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας προς τους μικρούς ασθενείς. Οι άξονες της συνεργασίας περιλαμβάνουν τη δημιουργία από κοινού εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιστημονικών εκδηλώσεων, συνεδρίων και σεμιναρίων, την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής καθώς και την εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο ΙΑΣΩ Παίδων και στα Ειδικά Ιατρεία και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ΠΓΝ “Αττικόν”» (https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/48297_iaso-paidon-enarxi-synergasias-me-tin-g-paidiatriki-kliniki-toy-ekpa-pgn-attikon?amp ).

 

Δηλαδή Καθηγηταί/τριαι δεν αρκούνται πλέον στο «παράλληλο επάγγελμα» όσον αφορά τους εαυτούς τους, αλλά πρωταγωνιστούν σε … συμπράξεις ολόκληρων δημόσιων πανεπιστημιακών κλινικών (τις οποίες διευθύνουν) με ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες. Με άλλα λόγια Καθηγηταί/τριαι θεωρούν ιδιωτικά τους μαγαζιά τις δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές τις οποίες διευθύνουν και τις «εκχωρούν» σε ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες με τους οποίους οι συγκεκριμένοι/ες Καθηγηταί/τριαι ήδη από χρόνια «συνεργάζονται». Υποθέτουμε πως όλα αυτά (που εκτός των άλλων δεν είναι σύννομα) είναι σε γνώση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας οπότε έχουν την πλήρη ευθύνη. Σε περίπτωση που ΔΕΝ είναι, οφείλουν να πάρουν θέση άμεσα.

 

Υπενθυμίζουμε πως ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή δηλώνουμε εξ αρχής πως το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο δρα ως Δούρειος Ίππος ιδιωτικοποίησης των πάντων και οδοστρωτήρας εφαρμογής αντιλαϊκών πολιτικών με τις πλάτες των αστικών κυβερνήσεων, μια εκτίμηση που δυστυχώς πανηγυρικά επιβεβαιώνεται παρά την διαφωνία των κοινοβουλευτικών παρατάξεων (ΔΗΚΝΙ – Μετώπου – ΚΙΝΑΛ που υποτιμούν τον απαράδεκτο ρόλο των κυβερνήσεων και ΔΗΠΑΚ που υποτιμά συστηματικά και καθόλου τυχαία τον απαράδεκτο ρόλο του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου).

 

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όλους τους υγειονομικούς και ευρύτερα την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία να μην επιτρέψουν την υλοποίηση τέτοιων μεθοδεύσεων που οδηγούν στην πλήρη κατάργηση της δημόσιας περίθαλψης, ιδιαίτερα δε όσον αφορά την Παιδιατρική περίθαλψη που είναι από πέρυσι στο στόχαστρο διάφορων επιτήδειων επίδοξων κερδοσκόπων.