Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Δικαίωση για το μαχόμενο υγειονομικό κίνημα! Ο Νικόλας Σκούφογλου επιστρέφει στο ΕΣΥ!


Χαρά και περηφάνια μας γεμίζει η νίκη του αγώνα ενάντια στην εκδικητική απόλυση του συναδέλφου και μέλους του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή Ν. Σκούφογλου από το ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Εδώ και λίγες μέρες ο συνάδελφος έχει επανέλθει σε θέση ειδικευόμενου σε παράταση, όπως δικαιούνταν, και παρά τη λυσσαλέα αντίθετη προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου, που αρνήθηκε (και μάλιστα χωρίς καμία αιτιολόγηση) να ανανεώσει τη σύμβαση παράτασης της ειδικότητάς του, και ενώ υπέρ της ανανέωσης είχαν ταχθεί τόσο ο διευθυντής της κλινικής του όσο και του οικείου Τομέα. Ο σύντροφός μας στοχοποιήθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση και επιχειρήθηκε σκανδαλωδώς να πεταχτεί έξω από το ΕΣΥ, σε μια περίοδο που το σύστημα υγείας συνεχίζει να βρίσκεται υπό δραματική πίεση.

Η επαναπρόσληψή του είναι μια νίκη για το μαχόμενο υγειονομικό κίνημα, για τους εκατοντάδες αλληλέγγυους και αλληλέγγυες συναδέλφους, συνδικαλιστές και απλούς πολίτες και φυσικά τα σωματεία και τις ομοσπονδίες που συμπαρατάχθηκαν με τον δίκαιο αγώνα ενάντια στην απόλυσή του!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές υγειονομικοί γίνεται προσπάθεια να εξωθηθούν εκτός του ΕΣΥ. Η δικαίωση του αγώνα του Ν. Σκούφογλου, όπως και του Κ. Καταραχιά παλαιότερα, δείχνουν ότι μόνο με ανυποχώρητο συλλογικό αγώνα, με μαζικές κινητοποιήσεις και οργάνωση από τα κάτω, δίπλα στο εργατικό και το νεολαιΐστικο κίνημα,  το υγειονομικό κίνημα μπορεί να κερδίσει.

Η επαναπρόσληψη του συντρόφου μας είναι ένα πρώτο βήμα, μια μικρή νίκη που μας δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια, για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Οι υγεινομικοί συνεχίζουμε μαχητικά, μέχρι την οριστική νίκη!

Όλοι και όλες στην απεργία στις 20/10!

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 3/10/22