Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Αντιπολίτευση με Α κεφαλαίο είναι ο λαός που την Τετάρτη 28/2 θα νεκρώσει την χώρα και θα πλημμυρίσει τους δρόμους

 


Αντιπολίτευση με Α κεφαλαίο είναι ο λαός που την Τετάρτη 28/2 θα νεκρώσει την χώρα και θα πλημμυρίσει τους δρόμους

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 26/2/24

Η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ημερών στο μέτωπο της υγείας δεν ήταν τα ραδιοτηλεοπτικά επικοινωνιακά σόου του κ. Γεωργιάδη ούτε κάποιες ψοφοδεείς «δηλώσεις» εκπροσώπων της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. Ήταν η ανεπανάληπτη λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο στις 22/2. Το κέντρο της πόλης βούλιαξε από κόσμο που ήρθε να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των υγειονομικών και να διαδηλώσει για το στοιχειώδες δικαίωμά του σε δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη και ισότιμη περίθαλψη.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής και την Τετάρτη 28/2. Να νεκρώσει η χώρα από την πανεργατική απεργία. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από διαδηλωτές με την απαίτηση δικαίωσης για τους δολοφονημένους στα Τέμπη και για τα στοιχειώδη αιτήματα υπέρ της δωρεάν υγείας, της δωρεάν παιδείας, των ανθρώπινων μισθών και του τσακίσματος της ληστείας του λαϊκού εισοδήματος από τους μεγαλοκαπιταλιστές και την κυβέρνηση – υποχείριο των μεγαλοκαπιταλιστών.

Επιμένουμε να ξαναμπεί στο προσκήνιο από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου ο κλαδικός αποφασιστικός αγώνας των νοσοκομειακών γιατρών και όλων των υγειονομικών. Να υπερβούμε τις κοινοβουλευτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες (ιδιαίτερα αυτές της ΔΗΠΑΚ και της ΔΗΚΝΙ) που τρεις μήνες τώρα αρνούνται επίμονα την συνέχεια και την κλιμάκωση μετά την 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ 29 και 30 Νοεμβρίου 2023. Δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από το κίνημα η ξεκάθαρη προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει πλήρως την δημόσια δωρεάν περίθαλψη με “fast track” διαδικασίες. Πότε θα ξεσηκωθούμε αν όχι τώρα ; Το «έρχονται ευρωεκλογές, ώρα να μαζέψουμε ψηφαλάκια, τα κεφάλια μέσα κι ας διαλύονται – ιδιωτικοποιούνται τα πάντα» είναι το «θέλω» της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών συνδικαλιστικών ηγεσιών, δεν είναι το «θέλω» των υγειονομικών ούτε του υπόλοιπου λαού.

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς να απεργήσουν μαζικά στις 28/2 μαζί με όλον τον λαό.

Καλούμε τους υγειονομικούς να συμμετέχουν και στην παγκόσμια φεμινιστική απεργία 8 Μάρτη.

Καλούμε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς να πάρουν στα χέρια τους από τα κάτω, μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, τις αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Καλούμε όλον τον λαό σε πάνδημο ξεσηκωμό για το στοιχειώδες δικαίωμα στην δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη και ισότιμη περίθαλψη. Όλες οι πόλεις της χώρας να γίνουν Ρέθυμνο.

Η στάση του καθενός και της καθεμιάς σε αυτό το πραγματικά σημαντικό είναι απείρως σημαντικότερη από σχεδιασμούς κομματικών κοινοβουλευτικών ηγεσιών για ψηφοθηρικά κόλπα και εσωκομματικά ξεκατινιάσματα.

Έκαστος/η εφ’ ω ετάχθη.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ