Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ, 14/1/2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
14/1/2011
Επιμένουμε στο ότι οι εφημερίες καθορίζονται με βάση τις κοινωνικές ανάγκες της υγειονομικής περιφέρειας που καλύπτει το Νοσοκομείο μας και πρέπει να σε κάθε περίπτωση να είναι ασφαλείς.

Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την πραγματοποίηση απλήρωτης εργασίας, όπως επιχειρείται με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης.

Μετά την τηλεοπτική δέσμευση του υφυπουργού κ. Τιμοσίδη για καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών στο σύνολό τους, βγάζουμε πρόγραμμα τριών ημερών έως και την Δευτέρα 18/1, αναμένοντας έγγραφο του υπουργείου.

Τονίζουμε ότι τμήματα ζωτικής σημασίας για την περίθαλψη των ασθενών και για την λειτουργία του νοσοκομείου όπως η μονάδα Νεογνών, η Α Χειρουργική κλινική, η Πνευμονολογική παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υποστελεχωσης που ακόμη κι αν πληρωθούν οι «πρόσθετες» εφημερίες στην πραγματικότητα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ στελέχωσή τους με όλο το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κανένας διευθυντής τμήματος δεν μπορεί να υποχρεώσει συνάδελφο να εφημερεύσει με εθελούσια προσφορά πέραν του νομίμου ωραρίου, λόγω της προφορικής δήλωσης του υφυπουργού για αμοιβή, αναμένοντας την γραπτή δέσμευση του υπουργείου.

Την Δευτέρα 18/1/2011 , ώρα 12:00 , νέα γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για επανεκτίμηση της κατάστασης.