Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ … «ΣΟΦΟΣ»

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ … «ΣΟΦΟΣ»
Θέατρο σκιών η νέα παράσταση του κ. Λοβέρδου και της τρόϊκας με την «επιτροπή σοφών για την υγεία»
Ανακοίνωση Α.Ρ.Σ.Ι. 30-1-2011
Σε γελοίες καταστάσεις οδηγεί η σπουδή του κ. Λοβέρδου να εφαρμόζει κατά γράμμα και με υπερβάλλοντα ζήλο τις διάφορες μπαρούφες που υπαγορεύει η τρόϊκα για την πολιτική υγείας.
Το «3ο επικαιροποιημένο μνημόνιο για την υγεία» προβλέπει ανεξάρτητη (!;) επιτροπή ειδικών (!!;;) που θα αξιολογεί την κυβερνητική πολιτική υγείας από κοινού με την ΕΕ και το ΔΝΤ (!!!;;;) και θα υποβάλλει το πρώτο (ενδιάμεσο) σχετικό πόρισμα τον 3/2011 και αναλυτική έκθεση τον 5/2011. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας έσπευσε να υλοποιήσει την διάταξη του μνημονίου όχι με την προσήκουσα σεμνότητα, αλλά με «παράτες και ταρατατζούμ», με καταιγίδα ανακοινώσεων και διαρροών, ενώ ο φερόμενος ως επικεφαλής της επιτροπής (με άλλα λόγια … «αρχισοφός») κ. Μόσιαλος αμέσως με την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής (25-1-11) προκάλεσε με τις … «βαρύγδουπες» δηλώσεις του πολλά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με υποβολιμιαίους τίτλους : «25000 γιατροί στο ΕΣΥ για 35000 κρεβάτια», «συγχωνεύσεις κλινικών, γιατροί υπό αξιολόγηση» κλπ.
Τα μέχρι τώρα καμώματα των κ.κ. Λοβέρδου και Μόσιαλου είναι τόσο ευτελή και καταγέλαστα που εκθέτουν ανεπανόρθωτα και τους ελάχιστους στοιχειωδώς σοβαρούς ανθρώπους που συμμετέχουν στην επιτροπή, όπως π.χ. ο κ. Κυριόπουλος…
1) Η σύνθεση της επιτροπής. Κατ’ αρχήν με το άκουσμα μερικών από τα ονόματα, ο κάθε –έστω και ελάχιστα- σχετικός με τον χώρο της υγείας σκέφτεται αυθόρμητα «αν αυτοί είναι σοφοί, τότε εγώ είμαι … Αϊνστάιν» (σημ. πρόκειται για αυθεντική δήλωση παράγοντα από τον κυβερνητικό χώρο). Εκτός από την επιλογή κατά πλειοψηφία ανθρώπων – φερέφωνων του μεγάρου Μαξίμου (τρομερή … «ανεξαρτησία» και «αντικειμενικότητα») με επικεφαλής βουλευτή επικρατείας του κυβερνώντος κόμματος (!), υπάρχει σαφέστατη υπόγεια συναλλαγή για την εκπροσώπηση στην επιτροπή τόσο με το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο όσο και με τα μικρότερα κόμματα της «μνημονιακής» πολυκατοικίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέλος της επιτροπής (γιατρός – ιδιώτης) όπου σταθεί και όπου βρεθεί δηλώνει ότι συμμετέχει στην επιτροπή ως εκπρόσωπος του … ΛΑΟΣ (!!), ενώ ήδη ο πρόεδρος του ΙΣΑ έχει ζητήσει επίσημα από τον … κ. Καρατζαφέρη να αποσύρει το συγκεκριμένο μέλος από την επιτροπή (!)…
2) Ενώ – υποτίθεται – ότι η «ανεξάρτητη» επιτροπή θα παραδόσει ενδιάμεσο πόρισμα τον 3/2011 και τελικό τον 5/2011 σε συνεργασία με τους «γκαουλάϊτερς» της ΕΕ και του ΔΝΤ, ο κ. Λοβέρδος σπεύδει από τώρα να ψηφίσει στη βουλή το αντιδραστικό και καταστροφικό για την λαϊκή υγεία «πολυνομοσχέδιο – σκούπα», χωρίς να περιμένει τα … πορίσματα των «σοφών». Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η «επιτροπή σοφών» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα «θέατρο σκιών», ένα προπαγανδιστικό όργανο της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ με προκατασκευασμένες αποφάσεις που θα προσπαθούν να δικαιολογούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
3) Μόλις συγκροτήθηκε η επιτροπή και πριν καλά – καλά προλάβει να συνεδριάσει, ο επικεφαλής της κ. Μόσιαλος έσπευσε να δόσει «σόου» στα ΜΜΕ παρουσιάζοντας σαν … «βαρύγδουπες» διαπιστώσεις διάφορα ξεκάρφωτα επιχειρήματα επιπέδου κουτσομπολίστικης μεσημεριανής τηλεοπτικής εκπομπής. Αντιγράφουμε από το σχετικό δημοσίευμα των «Νέων» στις 26/1, αφού οι εφημερίδες του ΔΟΛ θεωρούνται οι πιο … αξιόπιστοι προπαγανδιστές της κυβερνητικής πολιτικής :
- «στις προηγµένες υγειονοµικά χώρες, η αξιολόγηση των δοµών υγείας αποτελεί καθηµερινή πρακτική. Ετσι, για παράδειγµα στη Βρετανία ακολουθείται το σύστηµα αξιολόγησης ανά πενταετία για να εντοπιστούν οι γιατροί των οποίων οι ικανότητες έχουν «σκουριάσει» και χρειάζονται συµπληρωµατική εκπαίδευση, στη Γαλλία πάλι η «βαθµολόγηση»γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, ενώ στις ΗΠΑ οι γιατροί περνούν εξετάσεις ανά δεκαετία για ανανέωση του διπλώµατος. Προς την κατεύθυνση αυτή η ενδεκαµελής Επιτροπή των «Σοφών» κρίνει ως κύριο ζήτηµα τη σύνδεση παραγωγικότητας και αµοιβής ενώ µελετά καιτο ενδεχόµενο θέσπισης κινήτρων στους γιατρούς του ΕΣΥ. Και αυτό, γιατί το σύστηµα µένει «αγκυλωµένο» στο παρελθόν µε χαρακτηριστικό παράδειγµα την απουσία ενδιαφέροντος για τη διάδοση νέων ιατρικών τεχνικών».
Ο κ. Μόσιαλος, πρώην στέλεχος του «Ρήγα Φεραίου» και του (παλιού ενιαίου) ΚΚΕ εσ., νυν φερόμενος ως καθηγητής της London School of Economics και διορισμένος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος (πού ΄σαι νιότη πού ΄δειχνες πως θα γινόμουν άλλος…) φαίνεται ότι νομίζει πως απευθύνεται σε αγράμματους ιθαγενείς τους οποίους προσπαθεί να θαμπώσει με απίστευτα ψέματα και αερολογίες για το τι γίνεται … «στας Ευρώπας». Έτσι έκπληκτοι μαθαίνουμε ότι –τάχαμου- στη Βρετανία και στη Γαλλία οι γιατροί κάθε 4 ή 5 χρόνια υποχρεούνται να ξαναδίνουν εξετάσεις για ειδικότητα, ενώ στις ΗΠΑ κάθε 10 χρόνια ξαναδίνουν εξετάσεις για το … πτυχίο ιατρικής (!). Τέτοιες απίστευτες φαντασιώσεις μόνο από τον κ. Μαρουδιά τις είχαμε ακούσει μέχρι σήμερα. Παρακάτω μαθαίνουμε ότι βασική αδυναμία του ΕΣΥ είναι η … «απουσία ενδιαφέροντος για τη διάδοση νέων ιατρικών τεχνικών» (!;). Εδώ είναι που θα τρελαθούμε τελείως. Από την μια – ο κ. Λοβέρδος και το περιβάλλον του - μάς λένε ότι στο ΕΣΥ γίνεται κατάχρηση νέας και ακριβής ιατρικής τεχνολογίας, ενώ από την άλλη – ο «αρχισοφός» κ. Μόσιαλος- ψέγει τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι αδιαφορούν για τη διάδοση νέων τεχνικών !. Η αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μια πραγματικά εκρηκτική εισδοχή νέων ιατρικών τεχνικών και υπερσύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας στο ΕΣΥ. Το πρόβλημα είναι από την μια η ανεπάρκεια των γενικότερων υποδομών να την υποδεχτούν, και από την άλλη τα γνωστά κυκλώματα υπηρεσιών υπουργείων – διοικήσεων – προμηθευτριών εταιρειών – γιατρών (κυρίως από το μεγαλοκαθηγητικό και μεγαλοδιευθυντικό κατεστημένο αλλά όχι μόνο) που παράγουν απίστευτες υπερτιμολογήσεις και είναι πηγές διαφθοράς.
Ανάμεσα σε αυτές τις απερίγραπτες και παιδιάστικες ανοησίες (που παρουσιάζονται σαν …βαρυσήμαντες αποκαλύψεις) προσπαθεί να κρυφτεί το πραγματικό «ρεζουμέ» της παραγράφου : η προώθηση της αμοιβής κατά πράξη μέσα στο ΕΣΥ, που φυσικά συνεπάγεται την πλήρη ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικοποίηση του συστήματος. Μα καλά κ. Μόσιαλε, ήταν ανάγκη να έρθετε από τα … Λονδίνα με τον τίτλο του «αρχισοφού» για να αναμασήσετε την χιλιοειπωμένη πρόταση των διάφορων ντόπιων εγκέφαλων της «ιατρικής εταιρείας (συντονιστών) διευθυντών ΕΣΥ» που ουσιαστικά προβλέπει να νομιμοποιηθεί το φακελάκι για να μπορούμε να το … φορολογούμε ;

- «η ειδική επιτροπή θα επιχειρήσει να δώσει απάντηση και στο εξής ελληνικό παράδοξο : στη χώρα µας εργάζονται 25.000 γιατροί για 35.000 νοσοκοµειακές κλίνες, όταν στην Ευρώπη αντιστοιχεί ένας γιατρός ανά τέσσερις κλίνες. Παρά όµως των «πληθωρισµό» σε γιατρούς, τα νοσοκοµεία διαµαρτύρονται για ελλείψεις» … «νοσοκοµεία που απέχουν µόλις 10 χλµ. το ένα από το άλλο, λειτουργούν παρ’ όλα αυτά οµοειδείς κλινικές – όπως για παράδειγµα οφθαλµολογικές. Στην περίπτωση αυτή, σύµφωνα µε τον καθηγητή, θα πρέπει να συµβεί το αυτονόητο – δηλαδή, η µετάταξη των οφθαλµιάτρων σε µία κλινική, πρακτική που θα έλυνε το εφηµεριακό πρόβληµα του ΕΣΥ και παράλληλα θα διασφάλιζε την επάρκεια υπηρεσιών και την ασφάλεια των ασθενών».
Αγαπητέ κ. Μόσιαλε, για το … «ελληνικό παράδοξο» ή πιο σωστά κατάπτυστο σκάνδαλο να υπάρχει ένας (1) νοσηλευτής για κάθε είκοσι (20) κρεβάτια ασθενών στη βάρδια δεν σάς έχει μιλήσει κανένας ; Γιατί κάνετε το θέμα αυτό «γαργάρα» και δεν λέτε λέξη; Γιατί δεν έχετε καταδεχτεί να επισκεφθείτε π.χ. τον «Ευαγγελισμό», το Κρατικό Νίκαιας, το Κρατικό Αθήνας μια νύχτα γενικής εφημερίας να δείτε ο ίδιος τι συμβαίνει; Αλήθεια δεν ξέρετε ότι τα συνδικαλιστικά όργανα των νοσοκομειακών γιατρών, ακόμα και κάποιες επιστημονικές εταιρείες, από χρόνια φωνάζουν ότι πολλά ομοειδή μικρά τμήματα πρέπει να συγχωνευτούν ; Δεν σας έχουν ενημερώσει οι κομματικοί σας φίλοι ότι επί πολλά χρόνια ιδρύονταν κλινικές με μοναδικό σκοπό να γίνει συντονιστής διευθυντής ο «πράσινος» Κωστάκης ή ο «γαλάζιος» Βασιλάκης ; Ότι μάλιστα αυτό γινόταν όχι μόνο προκειμένου για «δύο οφθαλμολογικές κλινικές σε νοσοκομεία που απέχουν μόλις 10 χλμ το ένα από το άλλο», αλλά για ίδρυση π.χ. χειρουργικής κλινικής μέσα στο ίδιο νοσοκομείο που ήδη είχε … άλλες δύο, ή ΩΡΛ κλινικής σε νοσοκομείο που είχε ΩΡΛ κλινική κλπ ; Πώς συμβιβάζεται η … «διαπίστωσή» σας με τις διατάξεις (άρθρα 55 και 60) του «πολυνομοσχεδίου Λοβέρδου» που προβλέπουν την κατοχύρωση της ισόβιας βαθμίδας του συντονιστή διευθυντή καταργώντας οριστικά τα τελευταία υπολείμματα της συλλογικής σύμβασης των νοσοκομειακών γιατρών και του ν. 3754 ; Είναι σαφές ότι αν κατοχυρώνεται ισοβίως η βαθμίδα του συντονιστή διευθυντή σε όλα τα υπάρχοντα σημερινά τμήματα (άσχετα με το αν έχουν 45, 25 ή 15 κρεβάτια) καμία συγχώνευση ή «εξορθολογισμός» δεν μπορεί να γίνει. Για να είναι στοιχειωδώς συνεπής ο κ. Μόσιαλος με τις «διαπιστωσάρες» του, πρέπει άμεσα να απαιτήσει από τον κ. Λοβέρδο την απόσυρση των σχετικών διατάξεων από το «πολυνομοσχέδιο» πριν αυτό φτάσει στην ολομέλεια της βουλής. Το κυριότερο : ο «αρχισοφός» κάνει την εξής κουτοπόνηρη σοφιστεία. Αντί να εξετάσει πόσα συνολικά νοσοκομειακά κρεβάτια χρειάζεται η χώρα σύμφωνα με τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες και ποια πρέπει να είναι η κατανομή τους, ξεκινά ανάποδα : θεωρεί δεδομένη την μπακαλίστικη λογική περικοπών της «τρόϊκας» (έχετε πολλά νοσοκομειακά κρεβάτια απατεώνες κωλοέλληνες) και συμπεραίνει ότι περισσεύουν οι γιατροί, χωρίς να λέει κουβέντα για τους νοσηλευτές … Αν τέτοια «επιστήμη» τους μαθαίνουν στο «τμήμα υγείας της London School of Economics» τότε ο κ. Πάγκαλος έχει εν μέρει δίκιο όταν μιλά για «κοπρίτες του δημοσίου» αρκεί να συμπεριλάβει και τα βρετανικά πανεπιστήμια στον αφορισμό του … Η στοιχειωδώς σωστή λογική φυσικά πρέπει να είναι : 1) καταρτίζουμε σύγχρονο χάρτη υγειονομικών αναγκών 2) εκτιμάμε πόσες νοσοκομειακές κλίνες απαιτούνται σύμφωνα με αυτόν τον χάρτη και ποιά πρέπει να είναι η κατανομή τους ανά ειδικότητα και υγειονομική περιφέρεια 3) μετά εκτιμάμε τον αναγκαίο αριθμό ιατρών και νοσηλευτών και την κατανομή τους 4) στο σχεδιασμό αυτό ο όρος «νοσοκομειακή κλίνη» νοείται με τη σύγχρονη, δυναμική έννοια και όχι σαν έπιπλο, για παράδειγμα μια συγκεκριμένη ειδικότητα (η οφθαλμολογία εν προκειμένω) πρέπει να έχει γρήγορη διακίνηση πολλών περιστατικών σε λίγα κρεβάτια άρα ο αφορισμός « δέκα οφθαλμίατροι για δέκα κρεβάτια είναι πολλοί» είναι αφελής διαπίστωση αδαούς (κ. Κυριόπουλε, γιατί δεν τού τα λες για να μαθαίνει …) Όλες οι μέχρι τώρα σοβαρές επιστημονικές αναλύσεις συνηγορούν ότι ο συνολικός αριθμός κλινών είναι μικρός, η κατανομή τους είναι λάθος και ο αριθμός των νοσηλευτών είναι απαράδεκτα ανεπαρκής … Εδώ υπενθυμίζουμε στον κ. Μόσιαλο ότι από τότε που ήταν φοιτητής στην Ιατρική Αθήνας (πάνω από 25 χρόνια) το υγειονομικό κίνημα απαιτούσε την κατάρτιση του υγειονομικού χάρτη (μάλιστα αν θυμόμαστε καλά κάποια σχετικά ψηφίσματα είχε συνυπογράψει και ο ίδιος ως μέλος τότε του ΔΣ του ΣΦΙΑ) και η πολιτεία μέχρι σήμερα αδιαφορεί, αφού σε καιρούς «ανάπτυξης» ενδιαφέρεται μόνο να βολεύει ημέτερους, ενώ σε καιρούς «κρίσης» να κάνει αβασάνιστες περικοπές. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι 1) πριν λίγα χρόνια η ΕΙΝΑΠ είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση για την σύμπτυξη – συγχώνευση των νοσοκομείων στο λεκανοπέδιο, η οποία αγνοήθηκε παντελώς από την πολιτεία 2) η ΟΕΝΓΕ τα 3 τελευταία χρόνια αγωνιωδώς προσπαθεί να έρθει σε διάλογο με το υπουργείο για την κατάρτιση σύγχρονων προτύπων εφημέρευσης, διάλογος που έχει ναυαγήσει με ευθύνη της πολιτείας … Και για να τελειώνουμε με τις εξυπνάδες : Κάντε τώρα πρόταση για την σύμπτυξη όλων των νοσοκομείων της Αττικής σε 5 ή 6 καινούρια – σύγχρονα – μεγάλα κτίρια μακριά από το κέντρο της πόλης (π.χ. ένα στον Άγιο Στέφανο δίπλα στην συμβολή εθνικής οδού – προαστιακού, ένα στου Ρέντη πάλι δίπλα στην οδό Κηφισού στο χώρο των παλιών εργοστασίων που έχουν κλείσει από χρόνια, ένα στο Ελληνικό, ένα στο σημερινό χώρο «Γεννηματά – Σωτηρία», ένα στην ανατολική Αττική και ένα στην Ελευσίνα) … άλλωστε όλοι οι αρμόδιοι συμφωνούν ότι το κόστος συντήρησης των παλιών κτιρίων είναι υπέρογκο, ενώ κάποια νεότερα κτίρια (όπως «Αττικό» και «Θριάσειο») είναι εξαιρετικά προβληματικά και επικίνδυνα (στατική ανεπάρκεια, επενδύσεις αμιάντου) λόγω κακοτεχνιών από τους ημέτερους εργολάβους. Ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει να έχει περισσότερες συνολικά κλίνες από τις σημερινές, σύγχρονη κατανομή (π.χ. το 20-30 % των κλινών θα πρέπει να είναι ΜΕΘ και ΜΑΦ σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα), περισσότερους ειδικευόμενους και επιμελητές, πολύ περισσότερους νοσηλευτές και πολύ λιγότερους συντονιστές διευθυντές και πανεπιστημιακούς καθηγητές … Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
(ΥΓ η διαπίστωση περί «οφθαλμολογικής κλινικής» που ιδρύθηκε σε «απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από προϋπάρχουσες ομοειδείς κλινικές άλλων νοσοκομείων» για να είναι συνεπής θα πρέπει αμέσως να συνοδευθεί από την πρόταση «να καταργηθεί η πανεπιστημιακή οφθαλμολογική κλινική του Αττικού» αφού απ’ ότι γνωρίζουμε τουλάχιστον σε Αθήνα – Πειραιά μόνον αυτή εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία…).
- «Στην ατζέντα της Επιτροπής αναφέρεται µεταξύ των άλλων και η «άσκηση ιδιωτικού έργου ιατρών», που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόµενο της «επιστροφής» των ιδιωτικών ιατρειών στους πανεπιστηµιακούς. Ωστόσο, και σύµφωνα µε πηγές, η απόφαση θα ληφθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που κρατά το τιµόνι του διαλόγου µε τους πανεπιστηµιακούς ιατρούς, επιµένοντας στην ένταξή τους στην ολοήµερη λειτουργία των νοσοκοµείων.»
Το ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη δεσμευτεί απέναντι στους πανεπιστημιακούς καθηγητές πως δεν θα τους ακουμπήσει τα ιδιωτικά τους ιατρεία παρανομώντας σε σχέση με τον ίδιο τον πρόσφατο ισχύοντα νόμο της κυβέρνησης (3868/3-8-2010) το ξέραμε από τα Χριστούγεννα, αφού έχει φροντίσει ήδη να το διατυμπανίσει ο εκπρόσωπος του ΔΕΠ Ιατρικής Αθήνας κ. Στεφανάδης (θέλει η Βασίλω να κρυφτεί αλλά δεν μπορεί απ’ τη χαρά της …). Το γεγονός ότι επιστρατεύεται ο … «αρχισοφός» της επιτροπής για να δώσει και «επιστημονική» (τρομάρα του) επίφαση σε τέτοιες απαράδεκτες ιδιοτελείς συναλλαγές, απλά επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις περί παράστασης Καραγκιόζη … Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο (μέσω του κ. Κρεατσά) εκπροσωπείται στην επιτροπή. Περιμένουμε με μεγάλη περιέργεια τα επίσημα πορίσματα για να μάθουμε με ποιόν ακριβώς τρόπο τα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών καθηγητών συμβάλλουν στη δημόσια υγεία, και ποια ακριβώς μέλη της επιτροπής θα τα συνυπογράψουν (ναι κ. Γιάννη, πάλι για σένα λέμε …).
- «εξετάζεται αλλαγή και στον τρόπο χορήγησης ειδικότητας. Ο χρόνος αναµονής των νέων ιατρών αγγίζει ακόµη και τα 12 έτη, κάτι που έχει ως αποτέλεσµα να καταφεύγουν στο εξωτερικό για να λάβουν τον τίτλο εξειδίκευσής τους.»
Έχουμε ήδη προειδοποιήσει ότι η ριζική συντηρητική αναδιάρθρωση του τρόπου παραγωγής ιατρικού δυναμικού με άμεσα μέτρα 1) την κατάργηση κάθε στοιχειώδους αντικειμενικότητας στα κριτήρια εισαγωγής στα ιατρικά τμήματα με τον νόμο Διαμαντοπούλου και 2) την καθιέρωση «σκληρών» εξετάσεων για την έναρξη ειδικότητας και μάλιστα μέσω των «επιστημονικών εταιρειών – κολλεγίων» με διορισμένο πρόεδρο πανεπιστημιακό καθηγητή που θέλει να ιδρύσει ο κ. Λοβέρδος, είναι συστατικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής. Ο κ. Μόσιαλος έρχεται να το επιβεβαιώσει, δικαιολογώντας και στο θέμα αυτό σαν «αρχισοφός – κολλαούζος» ήδη προειλημμένες και εξαγγελθείσες από μήνες αποφάσεις, υιοθετώντας μάλιστα και τη φρασεολογία του υπουργού όταν είχε κάνει τις σχετικές εξαγγελίες, πριν κάν υπάρξει η επιτροπή … Τουλάχιστον οι φοιτητές της ιατρικής αποκτούν ακόμα έναν στόχο για γιαούρτωμα (άλλωστε πιθανά κάποιοι πιο έξυπνοι από τον κ. Μόσιαλο βάζουν τώρα αυτόν μπροστά για να την … γλιτώσουν οι ίδιοι).
- «το πόρισµα των ειδικών που θα κατατεθεί σε δύο δόσεις, τον Μάρτιο και τον Μάιο, θα περιλαµβάνει ποσοτικούς στόχους σε τοµείς όπως η φαρµακευτική κατανάλωση και η δηµιουργία πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας ώστε η δηµόσια δαπάνη για την υγεία να συγκρατηθεί σε ποσοστό του ΑΕΠ µικρότερο του 6% ετησίως.»
Επιτέλους, μετά από μπουρδολογίες και ευχολόγια περί … «προσδόκιμου επιβίωσης» στις προηγούμενες παραγράφους, μαθαίνουμε την αλήθεια, δηλαδή τι ακριβώς εξυπηρετούν η λειτουργία της επιτροπής και τα πορίσματά της. (Παρένθεση : όσον αφορά τα επιστημονικοφανή περί «προσδόκιμου επιβίωσης» επισημαίνουμε ότι από το 1974 ως το 2007 που υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία, φαίνεται ότι το προσδόκιμο επιβίωσης της ελληνίδας από τα 72 έτη ανέβηκε στα 79 ενώ το αντίστοιχο στη Γερμανία είναι τα 77, με αυτό το ΕΣΥ, με αυτό το ΙΚΑ κλπ, με τις γνωστές αδυναμίες και προβλήματα … Το ερώτημα είναι τώρα πού θα πάει το προσδόκιμο … σε όλες τις χώρες από όπου πέρασε η λαίλαπα του ΔΝΤ είχαμε δραματική μείωση του μέσου όρου ζωής …)
Εξυπηρετούν αποκλειστικά την «δικαιολόγηση» της προαποφασισμένης τραγικής μείωσης της (ήδη πενιχρής) δημόσιας δαπάνης για την περίθαλψη σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας … Αλήθεια, κ. κ. Παπανδρέου και Λοβέρδε, ήταν ανάγκη να φέρετε «ολόκληρο» … Μόσιαλο με 3 πτυχία και 10 διδακτορικά για να μάς το ξεφουρνίσει; Ο κ. Πάγκαλος αρκούσε … Θα έκανε μια δήλωση του στυλ «δεν αντέχουμε να πληρώνουμε για την περίθαλψη ανέργων και συνταξιούχων, άς ψοφήσουν οι κοπρίτες να σωθεί η χώρα» και θα είχε τελειώσει η ιστορία… Όσο για τον κ. Μόσιαλο και τους συν αυτώ, είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις ακόμα μια φορά πώς μια δοτή βουλευτική έδρα ή άλλα ευτελή ανταλλάγματα κάνουν μερικούς ανθρώπους πολύ εύκολα να γίνονται «εραστές του ασήμαντου» …


ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ, ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΕΚΤΡΩΜΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1-2-11 ΣΤΙΣ 10 ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΙΣΑ – ΙΣΠ - ΕΙΝΑΠ