Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟ

Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟ
Από Α.Ρ.Σ.Ι. 7-6-11
Υπάρχει τουλάχιστον ένας (1) υπουργός που μπορεί να δηλώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να του στείλουν «μπάστακα» (που λέει και ο Σκανδαλίδης) από την τρόϊκα στο υπουργείο του, όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί δεν … χρειάζεται.
Ποιος ; Μα φυσικά ο τροϊκανότερος της τρόϊκας και συντηρητικότερος των νεοσυντηρητικών κ. Λοβέρδος.
- Συκοφαντεί καθημερινά με δηλώσεις του τους εργαζόμενους των νοσοκομείων και ιδιαίτερα τους νοσοκομειακούς γιατρούς, φυσικά όχι τα αρχιλαμόγια της μεγαλοκαθηγητοκρατίας και μεγαλοδιευθυντοκρατίας που τα έχει στα ώπα –ώπα, αλλά τους χιλιάδες έντιμους και μάχιμους γιατρούς: «παίρνουν πολλές άδειες», «θέλουν να γίνουν όλοι διευθυντές», «θέλουν να κάνουν όλοι ειδικότητα» (!!) (για τους νεότερους) κλπ.
- Απαξιώνει τα δημόσια νοσοκομεία με κάθε τρόπο : Υποστελέχωση, περικοπή χρηματοδότησης κλπ, σε μια περίοδο που η προσέλευση σε αυτά αυξάνεται ραγδαία. Π.χ. υπολογίζεται ότι αν είχε αφήσει τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν έστω με ρυθμούς 2009 (με υλικά, προσωπικό κλπ) οι χειρουργικές επεμβάσεις θα είχαν αύξηση 30%, ενώ τώρα έχουν … μείωση λόγω ανεπάρκειας υλικών, έλλειψης προσωπικού, μη καταβολής δεδουλευμένων και συνεπαγόμενων κινητοποιήσεων.
- Προσπαθεί να κάνει οικονομία από περικοπή υπηρεσιών και όχι από πάταξη υπερτιμολογήσεων. Διατηρεί το καταγέλαστο «παρατηρητήριο» τιμών διά του οποίου οι πολυεθνικές και οι αντιπρόσωποί τους κάνουν … πάρτι, ενώ «σπρώχνει» πολλούς ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα λόγω των εμποδίων που δημιουργεί στα δημόσια νοσκομεία με την πολιτική του. Εκεί, στις ιδιωτικές κλινικές, οι ασθενείς αντιμετωπίζονται σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων με τις ίδιες εξωφρενικές τιμές υλικών και φαρμάκων.
- Έσπευσε, με δική του πρωτοβουλία, όχι μόνο να υιοθετήσει το «5 προς 1» στις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών αλλά να το κάνει … 0 προς 1. Εξαιρούνται φυσικά οι … μετακλητοί υπάλληλοι (!) στο γραφείο του, στα γραφεία των υφυπουργών και των γενικών γραμματέων του και στο γραφείο τύπου του υπουργείου όπου οι διορισμοί συνεχίζονται σωρηδόν.
- Πρόσφατα επιχειρεί να καθιερώσει επίσημα το ιδιωτικό ιατρείο στο ΕΣΥ. Ξεκίνησε από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που αντίθετα ακόμα και με τον ίδιο τον δικό του νόμο εξακολουθούν να διατηρούν τα ιατρεία τους με την κάλυψη του κ. Λοβέρδου. Συνέχισε με τους γιατρούς των νοσοκομείων του ΙΚΑ που τους εντάσσει στα δημόσια νοσοκομεία αφήνοντάς τους να διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Πριν λίγες μέρες δήλωσε ότι προτίθεται να επιτρέψει και στους γιατρούς του ΕΣΥ (μάλλον στους διευθυντές) το ιδιωτικό ιατρείο γιατί … «αφού υπάρχει φακελλάκι άς το νομιμοποιήσουμε» (!) και με στόχο φυσικά να μειωθεί η μισθοδοσία δραματικά, μεταβιβαζόμενη επίσημα στους πολίτες, όπως επί Μητσοτάκη.
- Επιχειρεί να αναστήσει και τις ρυθμίσεις Α. Παπαδόπουλου για επιδρομή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στα δημόσια νοσοκομεία.
Ο κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ …
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΜΟΥΝΤΖΑ !
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΙΣΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ