Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !
Από Α.Ρ.Σ.Ι. 16-6-2011
Οι λαϊκές κινητοποιήσεις σφραγίζουν τις εξελίξεις. Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κυβέρνηση να πέσει από τα «κάτω». Μεγάλη η συμβολή του ανεξάρτητου αγωνιστικού υγειονομικού κινήματος.

Αλησμόνητη θα μείνει η χθεσινή μέρα. Ο λαός έδειξε ότι δεν αστειεύεται. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι πάγωσαν τη χώρα με την καθολική σχεδόν συμμετοχή δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην απεργία και πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες αγνοώντας την αστυνομική τρομοκρατία. Ασφαλίτες με καδρόνια, τρομολαγνεία από τα ΜΜΕ, χημικός πόλεμος με δακρυγόνα, επιθέσεις στο ψαχνό από τις μηχανοκίνητες «ταξιαρχίες» του κ. Παπουτσή κλπ αντί να φοβίσουν, πείσμωσαν περισσότερο τους διαδηλωτές. Το σχέδιο διάλυσης της μεγαλειώδους διαδήλωσης και εκκαθάρισης της πλατείας Συντάγματος έπεσε στο κενό. Τσαλακωμένος απίστευτα ο πρωθυπουργός, ουσιαστικά υπό παραίτηση από χθες το μεσημέρι.
Το νέο αυτό παλλαϊκό κίνημα δεν γεννήθηκε από το τίποτα και ξαφνικά. Συνέβαλλαν όλοι οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος που καλλιέργησαν την ιδέα της ακηδεμόνευτης, ταξικής, αμεσοδημοκρατικής αυτενέργειας των ίδιων των εργαζόμενων. Που συγκρούστηκαν σε όλη τη γραμμή του μετώπου με τη χούντα κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Που επέβαλλαν αιτήματα σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και όχι σύμφωνα με τη συμβιβαστική λογική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Που υιοθέτησαν συγκρουσιακές μορφές πάλης αντίθετα με τις «λιτανείες» του κοινοβουλευτικού συνδικαλισμού.
Το ανεξάρτητο υγειονομικό κίνημα, με σημείο καμπής την Κατάληψη του υπουργείου υγείας τον περασμένο Φλεβάρη, έχει παίξει σημαντικό ρόλο για την διάχυση των παραπάνω αντιλήψεων στην ελληνική κοινωνία: τα 12 σημεία, η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης στην πράξη και όχι στα λόγια ταυτόχρονα με την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των υγειονομικών, η πίεση στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που την ανάγκασε τουλάχιστον επίσημα να διακόψει τον «διάλογο» με την κυβέρνηση, ο αποφασιστικός ρόλος των γενικών συνελεύσεων, η αντίληψη του ανειρήνευτου «εμφύλιου πολέμου» μέσα στον ίδιο τον κλάδο με τους κάθε λογής «μαυραγορίτες».
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ !
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ! ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ !
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών