Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Ο ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ



Ο ΠΑΡΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών    Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά,   19/3/2018

Για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η ενωτική, δυναμική και αποφασιστική στάση των γιατρών του νοσοκομείου μας επέβαλλε το αυτονόητο : την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών μας. Ενώ ο γνωστός «δύστροπος» επίτροπος ελεγκτικού συνεδρίου Νίκαιας είχε επιστρέψει αθεώρητα με πράξη τα εντάλματα των τακτικών εφημεριών μηνός Ιανουαρίου, το πρωί της Παρασκευής 9/3 αναγκάστηκε τελικά να τα υπογράψει προφανώς για να αποφύγει την … επίσκεψη στο γραφείο του που είχαμε εξαγγείλει για το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Ακολούθησε αμέσως τηλεφωνική παρέμβασή μας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας χάρις την οποία άνοιξε εκτάκτως και ειδικά για το νοσοκομείο μας το ηλεκτρονικό σύστημα της ΕΑΠ κι έτσι τα χρήματα μπήκαν κανονικά στους λογαριασμούς μας 12-13/3. (Με την ευκαιρία πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά το προσωπικό της υπηρεσίας μισθοδοσίας που εργάστηκε πέραν του ωραρίου την Παρασκευή 9/3 για να διεκπεραιωθεί αυτή η διαδικασία).
Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά προ μηνός, όταν ο ίδιος επίτροπος είχε «αποδράσει» επικαλούμενος «κανονική άδεια» για να μην υπογράψει τότε τα εντάλματα των εφημεριών Δεκεμβρίου είχαμε καυτηριάσει δημόσια αυτήν του στάση, είχαμε εξαγγείλει επίσχεση εργασίας και είχαμε αναγκάσει τους αρμόδιους να τον παρακάμψουν στέλνοντας τα εντάλματα για υπογραφή στον αναπληρόντα του. Και τότε η αποφασιστική αγωνιστική μας στάση είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων μας.
Τότε λοιπόν πριν από έναν μήνα, ο αρχιιατροπατέρας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρνάβας είχε σπεύσει να «υιοθετήσει» υπό την προστασία του τον κ. επίτροπο εξαπολύοντας από την ιστοσελίδα της κυβερνητικής παράταξης («ygeianet») μια χυδαιότατη συκοφαντική επίθεση σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου μας και σε βάρος του εκπροσώπου μας στην διοίκηση του νοσοκομείου με ψέματα και βρωμιές, επειδή είχαμε τολμήσει (άκουσον άκουσον … ) να διαμαρτυρηθούμε δημόσια για την στάση του κ. επιτρόπου. Ενός από τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ επιτρόπους της χώρας που έκαναν «κόνξες» και τότε και τώρα για την πληρωμή των τακτικών δεδουλευμένων εφημεριών ιατρικού προσωπικού με επίκληση του νέου καταστροφικού νόμου περί ωραρίου που η κυβέρνηση παρά την διαφωνία των γιατρών θεσμοθέτησε και που η κυβέρνηση με δική της απόφαση έχει αναστείλει την εφαρμογή του. Αν και αυτήν την φορά ο επίτροπος τελικά δεν υπέγραφε και γινόταν η παράσταση διαμαρτυρίας μας στο γραφείο του την Παρασκευή 9/3, πιθανότατα ο «προστάτης» του ο κ. Βαρνάβας του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαπέλυε πάλι σκουξίματα, βρωμιές και συκοφαντίες ενάντια στους γιατρούς του νοσοκομείου μας για να υπερασπιστεί τον εκλεκτό του.
Ο κ. Βαρνάβας από καιρό είναι γνωστό πως έχει ξεπεράσει κάθε όριο γραφικότητας. Το ίδιο και συνολικά η εναπομείνασα ηγεσία της κυβερνητικής παράταξης στους γιατρούς, γιατί μόνο με ψέματα και υστερικές κραυγές μπορούν να προσπαθούν να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα της κυβερνητικής πολιτικής. Το συγκεκριμένο του παραλήρημα όμως έχει την σημασία του, γιατί διαψεύδει πανηγυρικά τα κυβερνητικά αφηγήματα περί δήθεν κάποιων «κακών δικαστών» που «σαμποτάρουν τους υπουργούς» οι οποίοι «θέλουν αλλά εμποδίζονται από το βαθύ κράτος».

ΠΟΙΟΙ είναι λοιπόν αυτοί οι «κακοί» Επίτροποι που σας υπομονεύουν αγαπητοί κ.κ. Ξανθέ και Πολάκη ; Αυτοί που έχει υιοθετήσει υπό την προστασία του ο κομματάρχης σας ο κ. Βαρνάβας ; Αυτοί που για χατίρι τους σκούζει, βρίζει, ψευδολογεί και συκοφαντεί από την ιστοσελίδα της κυβερνητικής παράταξης τους γιατρούς ενός ολόκληρου νοσοκομείου ;

Καλό το παραμύθι σας, αλλά ο κ. Βαρνάβας πάνω στην φούρια του ξεφούρνισε πως λείπει ο δράκος …