Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚ. !




ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΣΥ ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚ.  !

ΔΩΡΑΚΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ -  ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ  

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  28/3/2018

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης εξέδωσε με ημερομηνία 18/1/18 (ΑΔΑ : ΩΟΑ1Η-Τ29) εγκύκλιο από την οποία μεταξύ άλλων αβίαστα προκύπτει πως στο εξής επιδικασμένη αστική αγωγή αποζημίωσης σε βάρος δημόσιου νοσοκομείου από ασθενή με το σκεπτικό «βαρειάς αμέλειας», ΘΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ/ΣΤΗΝ  ΓΙΑΤΡΟ ( ! ) από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.
Άρα :
1.       Ανοίγει η όρεξη για ένα πραγματικό «πάρτι» εξειδικευμένων σε … «ιατρικά λάθη» δικηγορικών γραφείων. Αναμένεται καταιγίδα αγωγών αλλά και μηνύσεων, αφού το κάθε τέτοιο δικηγορικό γραφείο ΠΑΝΤΟΤΕ σέρνει τον γιατρό στα ποινικά δικαστήρια ώστε αυτός/αυτή να καταδικαστεί πρώτα ποινικά και έτσι να «κερδηθεί» κατόπιν η αγωγή χρηματικής αποζημίωσης στο αστικό δικαστήριο.
2.       Ανοίγει η όρεξη των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, στις οποίες προφανώς ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΕΙΧΕ ΚΕΛΑΗΔΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ για την επερχόμενη εγκύκλιο Χουλιαράκη και ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο βομβαρδίζουν τους γιατρούς ΕΣΥ με … διαφημιστικές προσφορές ( !! ) για ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής νομικής ευθύνης  ( !!! ). Είναι σαφές πως στο άμεσο μέλλον, μόλις γενικευτεί αυτό το καθεστώς, η κατάσταση θα διαμορφωθεί «όπως Αμερική» : το ύψος των ασφαλίστρων θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την ειδικότητα, την κίνηση του κάθε νοσοκομείου, την κίνηση του κάθε τμήματος κλπ.
Με απλά λόγια πρόκειται για σοβαρότατο αντιδραστικό μέτρο :
1.       Στην κατεύθυνση ικανοποίησης των μνημονιακών απαιτήσεων κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει τα γυαλιά στους προκατόχους της περνώντας στα μουλωχτά καταστροφικά μέτρα που «εκκρεμούσαν» εδώ και χρόνια (το συγκεκριμένο από το 2014) και που δεν είχαν τολμήσει να εφαρμόσουν οι «επάρατοι Σαμαροβενιζέλοι».
2.       Στην κατεύθυνση της παραπέρα πλήρους ιδιωτικοποίησης του συστήματος. Είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ πως οι πενιχροί μισθοί του ΕΣΥ όπως διαμορφώθηκαν και μετά τις τελευταίες περικοπές (2017) π.χ. διευθυντής ΕΣΥ με 20 + χρόνια προϋπηρεσία 1700 ευρώ / μήνα και αντίστοιχα για τις λοιπές βαθμίδες, είναι απαγορευτικοί για αποζημιώσεις, ακριβά ασφάλιστρα κλπ. Οι έντιμοι μαχόμενοι γιατροί του ΕΣΥ ωθούνται είτε να παραιτηθούν ή να γίνουν επίορκοι φακελάκηδες μιζαδόροι ή να αποδεχτούν τα «νόμιμα» φακελάκια από την τσέπη των ασθενών (απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία κλπ) τα οποία επίσης ως προαπαιτούμενα μνημονιακά μέτρα τα απαιτεί από χρόνια η τρόϊκα.
Απαιτούμε από τους υπουργούς Υγείας, τους λαλίστατους κατά τα άλλα κ.κ. Ξανθό και Πολάκη,  να πάρουν άμεσα θέση για το θέμα και να σταματήσουν  να κρύβονται σιωπηροί πίσω από τις πλάτες του υπουργείου Οικονομικών επικαλούμενοι «αναρμοδιότητα».  Να ανακοινώσουν αν και σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν.