Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ



ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ :
Διαλύουν την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Φλώρινας επειδή … ο τοπικός κομματικός κυβερνητικός μηχανισμός θέλει να εκδικηθεί την γιατρό !
Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,   4/4/2018
Σε όποιον δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα, η συγκεκριμένη απόφαση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Κίρκου φαντάζει τελείως (ακατ)ΑΝΟΗΤΗ : η Νεφρολόγος του Νοσοκομείου Φλώρινας και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας κ. Ειρήνη Βασιλείου, Επιμελήτρια Α΄ Νεφρολόγος, μετατίθεται με το ζόρι στην Θεσσαλονίκη (!) και μάλιστα σε νοσοκομείο («Γεννηματάς») που δεν έχει νεφρολογική μονάδα (!!) ούτε καν θέση γιατρού νεφρολόγου στον οργανισμό του (!!!). Και αυτό παρά την κατηγορηματική αντίρρηση της ίδιας της ιατρού (σε μια περίοδο που σύνηθες είναι το … αντίθετο, δηλαδή συνήθως γιατροί που υπηρετούν επί χρόνια στην περιφέρεια θέλουν να μετακινηθούν από την περιφέρεια προς το κέντρο, και όχι το αντίστροφο, και συνήθως οι αρμόδιοι δεν τους αφήνουν), παρά το γεγονός πως χωρίς την συγκεκριμένη γιατρό – την ΜΟΝΑΔΙΚΗ μόνιμη γιατρό ΕΣΥ της Μονάδας – η Μονάδα θα μείνει μόνο με μια νέα επικουρική νεοειδικευμένη συνάδελφο που ανέλαβε πρόσφατα και με έναν ιδιώτη συμβεβλημένο με «μπλοκάκι» μόνο για εφημερίες πέραν του πρωινού ωραρίου, παρά  την κατηγορηματική αντίρρηση των υπόλοιπων γιατρών του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου και παρά την (αυτονόητη και εκφρασμένη δημόσια στον τοπικό τύπο) κατηγορηματική αντίρρηση των ίδιων των νεφροπαθών του νομού που υποβάλλονται χρονίως σε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο Φλώρινας.
Όμως οι σχετικές από εκεί καταγγελίες ισχυρίζονται πως : η συγκεκριμένη γιατρός πριν λίγα χρόνια είχε αντιδράσει σε αυθαιρεσίες άλλου γιατρού άλλου τμήματος του νοσοκομείου ο οποίος αν και σήμερα δεν έχει καμία θεσμική θέση, είναι «εκλεκτός» του τοπικού κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του υπουργού Υγείας κ. Ξανθού. Τα θέματα αυτά ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχέση δεν είχαν με το νεφρολογικό τμήμα και την λειτουργία του. Φευ … κάποιος ή κάποιοι με καθυστέρηση … ετών βρήκαν τώρα την ευκαιρία να πείσουν «πρόθυμους» στην διοίκηση του νοσοκομείου, στην διοίκηση της ΥΠΕ και πιθανά στην ίδια την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ την γιατρό αδιαφορώντας για την περίθαλψη των νεφροπαθών του νομού.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει να πάρει άμεσα δημόσια θέση για τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα και για τα καταγγελλόμενα από την ίδια την γιατρό, και από τους νεφροπαθείς. Το θέμα είναι σοβαρότατο.