Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Οι υπουργοί νυν και πρώην ζεσταίνονται, οι μεταγγιζόμενοι τουρτουρίζουν



Οι υπουργοί νυν και πρώην ζεσταίνονται, οι μεταγγιζόμενοι τουρτουρίζουν

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά 
 
2/1/2020

Τον περασμένο Ιανουάριο του 2019 είχε προκύψει οξύ πρόβλημα με το σύστημα θέρμανσης στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του νοσοκομείου μας. Τότε, και αφού οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς είχαν ξεπαγιάσει για αρκετές  μέρες, είχε τελικά γίνει κατορθωτή μια προσωρινή τεχνική επιδιόρθωση που όμως όλοι ήξεραν πως ήταν ακριβώς προσωρινή και πως χρειαζόταν αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου συστήματος κεντρικού κλιματισμού του (μικρού) κτιρίου, εκτιμώμενου κόστους 20000 ευρώ περίπου, ποσό πολύ μικρό σχετικά με τις συνολικές δαπάνες του νοσοκομείου.
Όμως από τότε ως σήμερα ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ όπως επί μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έγινε επίσης απολύτως τίποτα και όσον αφορά γενικά τις αναγκαίες ανανεώσεις και συντηρήσεις χώρων και εξοπλισμού στο νοσοκομείο, κυρίως με ευθύνη του προηγούμενου διοικητή που διοικούσε το νοσοκομείο από αρχές Φεβρουαρίου ως τέλος Αυγούστου 2019. Ενός διοικητή που τα «έργα και οι ημέρες του» ήταν τόσο απαράδεκτα ώστε πολύ έγκαιρα οι γιατροί του νοσοκομείου και η ΕΙΝΑΠ είχαν απαιτήσει την αποπομπή του.
Έτσι πραγματικά ηχούν κούφια και γελοία τα λόγια που ανταλλάσσουν  όταν καυγαδίζουν (δήθεν) μεταξύ τους οι πρώην και οι νυν υπουργοί Υγείας  προσπαθώντας να αποδείξουν πως οι μεν ενδιαφέρονται περισσότερο από τους δε (και τούμπαλιν) για τους ασθενείς των δημόσιων νοσοκομείων.  Γιατί η αλήθεια είναι πως και οι μεν και οι δε αυτές τις εορταστικές μέρες ζεσταίνονται μια χαρά στα σπίτια τους, στα γραφεία τους ή στο κτίριο της Βουλής ενώ αντίθετα οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς (για τους οποίους το ραντεβού της μετάγγισης αίματος είναι θέμα ζωής ή θανάτου), τουρτουρίζουν αβοήθητοι.
Δεν ανεχόμαστε οι ασθενείς μας να αντιμετωπίζονται διαρκώς από την πολιτεία ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού».  Δεν ανεχόμαστε οι ιδιαίτερα ευαίσθητες ομάδες (όπως οι πολυμεταγγιζόμενοι πάσχοντες από χρόνιες αναιμίες) να αντιμετωπίζονται ως «περιττό βάρος». Δεν ανεχόμαστε το ΣΚΟΠΙΜΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ που γίνεται σε βάρος των δημόσιων νοσοκομείων ώστε να δικαιολογηθεί η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους και τα ΣΔΙΤ που προωθεί και προπαγανδίζει η σημερινή κυβέρνηση.
Να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους όλοι οι αρμόδιοι αλλιώς υπογράφουν την ομολογία συνενοχής τους.