Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Ψήφισμα - Καταγγελία της ΓΣ γιατρών Γ.Ν. Νίκαιας - Πειραιά, 17/2/21

 


Ψήφισμα – Καταγγελία της ΓΣ των γιατρών του ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά, 17/2/21

Η ΓΣ γιατρών του ΓΝ Νίκαιας – Πειραιά καταγγέλλει την αναπληρώτρια διοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κα Νταβώνη για απαράδεκτη απαξιωτική αυταρχική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά που επέδειξε χθες βράδι 16/2 ενάντια σε υγειονομικούς του νοσοκομείου μας με στόχο πιθανότατα να συγκαλύψει δικές της σοβαρότατες ευθύνες.

Συγκεκριμένα :

Στις 16/2/21 ο γιατρός υπεύθυνος του εμβολιαστικού ιατρείου του νοσοκομείου μας ήταν στην θέση του από 6πμ και ήδη από τις 7πμ άρχισε να κάνει προληπτικές ενέργειες και συνεννοήσεις με τον διοικητή του νοσοκομείου για εναλλακτικές λύσεις διάθεσης των δόσεων εμβολίων των διαθέσιμων για 16/2 με δεδομένα 1. Την κακοκαιρία και 2. Το γεγονός πως το lot των εμβολίων έληγε 17/2 8.45 π.μ.  Τα κλεισμένα ραντεβού για 16/2 ήταν 154 και ακριβώς τόσες ήταν οι διαθέσιμες δόσεις εμβολίου. Πραγματικά, στις 10 πμ δόθηκε επίσημη οδηγία από τους κεντρικούς αρμόδιους για αναστολή των εμβολιασμών της 16ης / 2 στην Αττική λόγω κακοκαιρίας. Εν τω μεταξύ είχαν προσέλθει και είχαν εμβολιασθεί 20 ηλικιωμένοι από τα κλεισμένα ραντεβού. Επίσης είχε γίνει επικοινωνία με την ΕΛΑΣ (σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία) και προσήλθαν για εμβολιασμό 20 αστυνομικοί από τις αναπληρωματικές λίστες ετοιμότητας της ΕΛΑΣ. Μετά από αυτούς τους 40 εμβολιασμούς περίσσευαν 114 δόσεις εμβολίου (που έληγαν 17/2, 8.45 πμ). Ο υπεύθυνος γιατρός ενημέρωσε έγκαιρα τον διοικητή με την μεσολάβηση του οποίου προς τους κεντρικούς αρμόδιους αποφασίστηκε η διάθεση αυτών των δόσεων να γίνει στις φυλακές Κορυδαλλού. Όλοι ανεξαίρετα οι υγειονομικοί του εμβολιαστικού κέντρου (συμπεριλαμβανομένης και της διοικητικής υπαλλήλου) με αίσθηση ευθύνης και προθυμία δέχτηκαν να μεταβούν εκεί για το υπόλοιπο της ημέρας ώστε να μην πεταχτεί ούτε μία δόση. Μετέβησαν εκεί στις 14.30, οργάνωσαν γρήγορα τον χώρο και πραγματοποίησαν και τους 114 εμβολιασμούς ως τις 21.00. Ενώ παρέδωσαν τα tablets και τα έγγραφα ιστορικών, ενώ είχαν ήδη δεχτεί τις ευχαριστίες του ίδιου του αρμόδιου ΓΓ του υπουργείου Υγείας κ. Θεμιστοκλέους και ενώ ήδη είχαν έρθει οχήματα της πυροσβεστικής για να επιστρέψουν τους υγειονομικούς πίσω στο νοσοκομείο, εμφανίστηκε η κ. Νταβώνη με ιταμό ύφος και με απειλές θέλοντας να «διατάξει» τους υγειονομικούς του νοσοκομείου Νίκαιας (που ήδη ήταν στο πόδι από νωρίς το πρωί και που πρόθυμα είχαν υπερεργασθεί ως τις 9μμ προκειμένου να μην αχρηστευθεί ούτε μια δόση εμβολίου από αυτές που ήταν υπό την ευθύνη τους) να παραμείνουν εκεί όλη την νύχτα προκειμένου να κάνουν άλλους 360 ( ! ) εμβολιασμούς. Αυτές οι 360 δόσεις εμβολίων ήταν προφανώς υπό την ευθύνη της κας Νταβώνη (είχαν μείνει αδιάθετες από τις ακυρώσεις των ραντεβού στα ΚΥ της 1ης ΥΠΕ) και για τις οποίες προφανώς η κα Νταβώνη είχε αμελήσει να κάνει έγκαιρα εντός της ημέρας τις αναγκαίες ενέργειες (αναζήτηση εναλλακτικού πληθυσμού εμβολιαζόμενων, επιστράτευση του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού από την 1η ΥΠΕ κλπ) για να μην αχρηστευθούν οι δόσεις. Φυσικά οι υγειονομικοί μας δεν υπέκυψαν στο ιταμό ύφος και στην λεκτική βία που προσπάθησε να ασκήσει εναντίον τους η κ. Νταβώνη.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους διοικητές 1ης και 2ης ΥΠΕ να πάρουν θέση για την απαράδεκτη συμπεριφορά της κας Νταβώνη και γενικά για τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές κυβερνητικών αρμοδίων. Επίσης να διερευνηθεί τυχόν αμέλεια της κας Νταβώνη για την εναλλακτική διάθεση των δόσεων εμβολίων των εμβολιαστικών κέντρων στα ΚΥ της 1ης ΥΠΕ την ημέρα 16/2 (που δόθηκε από τις 10πμ επίσημη οδηγία για αναστολή του εμβολιασμού όσον αφορά τα κλεισμένα ραντεβού λόγω κακοκαιρίας).

Ζητάμε την συμπαράσταση των συλλογικών μας οργάνων (ΕΙΝΑΠ και ΟΕΝΓΕ).