Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Κινήσεις πανικού από την κ. Γκάγκα

 

Κινήσεις πανικού από την κ. Γκάγκα

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 11/5/23

Την Τετάρτη 10/5 μετά την εξώδικη δήλωση της ΟΕΝΓΕ και τις σχετικές καταγγελίες που είχαν προηγηθεί, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα έσπευσε να αναρτήσει «ορθή επανακοινοποίηση» της σκανδαλώδους προεκλογικής ρουσφετολογικής «προκήρυξης συντονιστών διευθυντών». Εκτός από την απαλοιφή μιας από τις «126 θέσεις» και την μείωσή τους σε 125 (πρόκειται για περίπτωση που ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ για το οποίο είχε «προκηρυχθεί» αξίωμα αρχιδιευθυντή, ενδεικτικό της πρεμούρας βολέματος ημετέρων) η βασική αλλαγή είναι πως η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων παρατείνεται ως 30/6 αντί για 24/5 που προβλεπόταν στην αρχική «βερσιόν». Αυτό αποτελεί έναν προφανή κουτοπόνηρο ελιγμό εκ μέρους της Γκάγκα και συνολικά της κυβέρνησης προσπαθώντας έτσι να δείξουν πως τάχα «δεν είναι αυτό που νομίζουμε». Δηλαδή πως τάχα δεν πρόκειται για ομαδικό προεκλογικό ρουσφέτι.

Όμως η πολιτική ηγεσία είναι αιχμάλωτη των επιλογών της και με αυτά τα τερτίπια ομολογεί στην πράξη ακριβώς το αντίθετο : με την παράταση της προθεσμίας ως 30/6 τα αρμόδια συμβούλια θα αρχίσουν να εξετάζουν αιτήσεις και βιογραφικά καλό Σεπτέμβρη. Και με δεδομένο πως οι ίδιες οι σχετικές διατάξεις Γκάγκα προβλέπουν μια πρωτοφανή διαδικασία (π.χ. πως ο υπουργός έχει προνόμιο αναπομπής της κρίσης όσες φορές γουστάρει χωρίς να αιτιολογεί, προφανώς μέχρι το συμβούλιο να «χρίσει» τον/την υποψήφιο/α επιλογής του υπουργού) δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί καμιά τέτοια «κρίση» ως το τέλος του έτους.

Άρα η πολιτική ηγεσία λόγω του πανικού της ομολογεί στην πράξη πως ΔΕΝ πρόκειται για «έκτακτη ανάγκη» και πως ΔΕΝ υπήρχε κανένας άλλος λόγος πρεμούρας να γίνει αυτή η «προκήρυξη» λίγες μέρες πριν από τις εκλογές εκτός από την καταγέλαστη ρουσφετολογία. Η κ. Γκάγκα έχει τάξει σε συγκεκριμένους ημετέρους της το «αρχιδιευθυντικό αξίωμα» από καιρό και τους χρησιμοποιεί ως ψηφοθηρικό υπέρ της ΝΔ μηχανισμό εκβιασμού υφισταμένων.

Και όλα αυτά ενώ με πρόσχημα την «προεκλογική περίοδο» η ίδια πολιτική ηγεσία έχει «παγώσει» ακόμα και τους διορισμούς νέων ειδικευόμενων. Φυσικά έχει «παγώσει» και την έναρξη των διαδικασιών επιλογής για θέσεις Επιμελητών που είχαν προκηρυχθεί πριν την προκήρυξη των εκλογών. Γιατί η κυβέρνηση από την μία σκόπιμα αφήνει κλινικές και εργαστήρια να καταρρέουν λειτουργικά λόγω υποστελέχωσης και από την άλλη ταυτόχρονα θέλει να μοιράσει «αξιώματα» αρχιδιευθυντών για προεκλογικούς – ρουσφετολογικούς λόγους.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ

Οι κλινικές χρειάζονται Επιμελητές, όχι «συντονιστές διευθυντές»

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ