Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Αγωνιστικές αποφάσεις από το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Αθήνα, 7 Ιουνίου 2008)

Το έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αποφάσισε (με μεγάλη πλειοψηφία) μεταξύ άλλων τα εξής :

  • Κατηγορηματική και πλήρη απόρριψη των «προτάσεων» Αβραμόπουλου.
  • Διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στις αποδοχές μας (1600 Ευρώ καθαρές τακτικές μηνιαίες αποδοχές για τους ειδικευόμενους και αντίστοιχα για τις παραπάνω βαθμίδες). Πλήρης διαχωρισμός τακτικών από υπερωριακές αποδοχές. Κανένα επίδομα εφημέρευσης, καμία ενσωμάτωση.
  • Να αποζημιωθούν αμέσως και χωρίς όρους όλες οι απλήρωτες εφημερίες του 2008. Κανένας «διάλογος» με το υπουργείο δεν μπορεί να γίνεται αν υπάρχει έστω και ένας νοσοκομειακός γιατρός που δεν έχει πληρωθεί τα δεδουλευμένα του.
  • Ανθρώπινα ωράρια για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Πενθήμερο 6ωρο 30ωρο εβδομαδιαίο τακτικό πρωινό ωράριο και το πολύ 1 (μία) εφημερία την εβδομάδα για όλους (ειδικούς και ειδικευόμενους). Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις γιατρών σε οργανικές θέσεις (επιμελητών και ειδικευόμενων). Κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος των επικουρικών γιατρών.
  • Αναβάθμιση όλων των αναπληρωτών διευθυντών στον βαθμό του διευθυντή άμεσα και χωρίς καμία εξαίρεση. Τα χρήματα που χρειάζονται για την αναβάθμιση αυτή να δοθούν από πρόσθετο κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού και όχι να αφαιρεθούν από τις υπόλοιπες βαθμίδες. Κατάργηση της «βαθμίδας» του αν. διευθυντή και από δω και πέρα το καθεστώς ατομικής εξέλιξης από Α’ σε Διευθυντή να είναι το ίδιο με αυτό που ισχύει σήμερα για την αναβάθμιση από Α’ σε αναπληρωτή. Αποδέσμευση μισθού – βαθμού, αυτόματη χρονοεξέλιξη αποδοχών.
  • Άμεση ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
  • Ορισμό νέας διαπραγματευτικής ομάδας της ΟΕΝΓΕ με το υπουργείο υγείας, στην οποία θα συμμετέχουν : οι πρόεδροι των 7 μεγαλύτερων τοπικών ενώσεων μεταφέροντας υποχρεωτικά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων, ένας από κάθε παράταξη του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και δύο ειδικευόμενοι από το συντονιστικό νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (σύνολο 15).
  • 48ωρη προειδοποιητική απεργία μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ στις 12 και 13 Ιούνη 2008 με κύρια αιτήματα την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα με προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.
  • Εισήγηση στις γενικές συνελεύσεις ενώσεων και νοσοκομείων για 5θήμερη πανελλαδική απεργία 15 ως 19 Σεπτέμβρη 2008 με προοπτική διάρκειας, εφ’ όσον η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας εξακολουθήσει να αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματά μας.

Α ριστερή Ρ ιζοσπαστική Σ υνεργασία Ι ατρών (Α. Ρ. Σ. Ι.)