Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 11-12-09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 11-12-09
ΕΤΣΙ ΣΠΑΖΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Η αποφασιστική στάση των ειδικευόμενων του Παίδων Πεντέλης, που βρέθηκαν σχεδόν σύσσωμοι σήμερα στο δικαστήριο, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα : η νομική σύμβουλος του νοσοκομείου συναίνεσε στην αναβολή της εκδίκασης (προσδιορίστηκε για Τετάρτη 16-12-09, ώρα 12 μεσημέρι). Ταυτόχρονα, στο νοσοκομείο οι ειδικευμένοι γιατροί σε μαζική τους συνέλευση –στην οποία δεν τόλμησαν καν να εμφανιστούν αυτοί που συμμετείχαν ως τώρα στο κλίμα απειλών- εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους απαιτώντας από την διοίκηση την ανάκληση της αγωγής. Πιο αργά το μεσημέρι ο διοικητής δεσμεύθηκε τηλεφωνικά στην ΟΕΝΓΕ ότι τη Δευτέρα το πρωί θα αποσύρει την αγωγή.
Στο ΨΝΑ –επίσης σήμερα- μετά από πραγματική «μάχη» ωρών με αστυνομία, εισαγγελείς, διοίκηση κλπ, η ανυποχώρητη στάση των γιατρών που συνεχίζουν για 5η εβδομάδα την επίσχεση εργασίας ανάγκασε τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ να κλείσουν την γενική εφημερία του νοσοκομείου.
Την Δευτέρα 14-12 στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν Αττικό, Ευαγγελισμός και άλλα νοσοκομεία. Έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων στις 12 στο Παίδων Πεντέλης και επί τόπου συνεδρίαση του συντονιστικού.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ !
- Άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων.
- Εφαρμογή όλων των σημείων της συλλογικής σύμβασης. 2000 προσλήψεις γιατρών τώρα, όχι «στα χαρτιά».