Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 8-12-09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι. 8-12-09

Με βάση τις σημαντικές εξελίξεις στο κίνημα των νοσοκομειακών γιατρών τα τελευταία δύο χρόνια, η Α.Ρ.Σ.Ι. από καιρό είχε προτείνει ΚΟΙΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ των ανεξάρτητων αγωνιστών γιατρών, όλου του αριστερού ριζοσπαστικού αντικαπιταλιστικού δυναμικού και των συνδικαλιστικών δυνάμεων που είχαν δώσει από κοινού την μάχη στις γενικές συνελεύσεις, στο συντονιστικό των συνελεύσεων, στις επισχέσεις εργασίας. Που είχαν αντιπαλέψει την πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίθαλψη. Που είχαν αντιδράσει στα ξεπουλήματα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τόσο στα Τσουκαλολαοποδικά πραξικοπήματα, όσο και στα «δεκανίκια» που πρόσφεραν στην συνδικαλιστική ηγεσία η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) και η ΑΕΓ (ΣΥΝ) με την απαράδεκτη στάση τους σε κρίσιμες στιγμές των κινητοποιήσεων.
Πολλοί ανεξάρτητοι αγωνιστές γιατροί έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό. Η παράταξη «Γένοβα-Νυστέρι» πριν λίγες μέρες συμφώνησε πλήρως και συνυπέγραψε μάλιστα το κείμενο που έχει ήδη αποσταλεί από την Κυριακή 29-11-09. Επίσης, πριν λίγες μέρες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζονται μέσα από την Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών και από την Ένωση Εργαζομένων ανταποκρίθηκαν θετικά στο ενωτικό κάλεσμα διαχωρίζοντας τη θέση τους από την ΑΕΓ Αθήνας.
Αιφνιδιαστικά μέσα στο τελευταίο Σαββατοκύριακο, και ενώ είχε προηγηθεί την Τετάρτη 2-12-09 ευρεία ολομέλεια του σχήματος με τη συμμετοχή της «Γένοβα-Νυστέρι», οι συναγωνιστές από την «Γένοβα» έθεσαν με τηλεφωνική επικοινωνία εκ νέου θέματα που είχαν ήδη συζητηθεί στην ολομέλεια της Τετάρτης. Τα θέματα αυτά δεν αφορούν την –κατά τη γνώμη μας- ουσία (τίτλο, διακήρυξη, αφίσα κλπ), ούτε κάν θέματα κατανομής εδρών κλπ, αλλά μόνο τη λίστα υποψηφίων στο ΔΣ και μάλιστα όσον αφορά μόνο μία (1) υποψηφιότητα. Χθες (Δευτέρα νωρίς το πρωί), χωρίς κάν να ζητήσουν νέα ολομέλεια, κατέθεσαν στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ δικό τους παραταξιακό ψηφοδέλτιο.
Θεωρούμε ότι αυτή η στάση δείχνει στενή παραταξιακή και μικροκομματική λογική, αναντίστοιχη τόσο με τη λογική μιας ευρείας αγωνιστικής αντικαπιταλιστικής πολιτικοσυνδικαλιστικής συσπείρωσης, όσο και με τα σημερινά δεδομένα του κινήματος των νοσοκομειακών γιατρών.
Επιμένουμε στην αντίληψη για όσο το δυνατόν ευρύτερη συστράτευση των ανεξάρτητων αγωνιστών και των δυνάμεων εκείνων που αληθινά εκφράζουν την αγωνία των ειδικευόμενων και των αξιοπρεπών ειδικευμένων του ΕΣΥ για την ανατροπή των συσχετισμών υπέρ του αταλάντευτου και ακηδεμόνευτου αγώνα για πραγματικά δημόσια, δωρεάν, καθολική, ισότιμη και σύγχρονη περίθαλψη σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες. Για τα δικαιώματα της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών στην επιστημονική και εργασιακή αξιοπρέπεια. Για την αποδοκιμασία της γραφειοκρατίας και του κοινοβουλευτικού «συνδικαλισμού». Νομίζουμε ότι τα παραπάνω είναι ζητούμενο πολύ σοβαρό για να εγκαταλείπεται λόγω μικρομεγαλισμών, όταν γίνεται ευρύτερα κατανοητό ότι δευτερεύοντα θέματα όπως π.χ. οι λίστες υποψηφιοτήτων για ΔΣ, εξελεγκτική, ομοσπονδία κλπ πρέπει να εξυπηρετούν την όσο το δυνατόν ευρύτερη εκπροσώπηση και ενίσχυση του συνδυασμού.
Η μαζική υπερψήφιση του συνδυασμού Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, Ενωτικό Ψηφοδέλτιο με Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών και Ένωση Εργαζομένων είναι μονόδρομος για ένα νέο, ριζοσπαστικό, δημοκρατικό, και ακηδεμόνευτο κίνημα νοσοκομειακών γιατρών στο πλευρό του εργαζόμενου λαού.