Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΙΚΑΙΑ, 14-12-2010

Με έκπληξη και οργή πληροφορηθήκαμε αιφνίδια ότι :

1. Ο υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος δήλωσε επίσημα ότι από 1-1-2011 δεν θα εξαιρείται η υγεία από τον περιορισμό στις προσλήψεις που απαιτεί η τρόϊκα, αλλά θα ισχύει το «5 φεύγουν, 1 έρχεται» όσον αφορά το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κλείνουν τα μισά νοσοκομεία λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, κλείνουν όλα τα νοσοκομεία της επαρχίας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, μένουν στον αέρα όλες οι κρίσεις που έχουν ήδη γίνει και οι προκηρύξεις, οι σημερινοί ειδικευόμενοι δεν θα βρουν ποτέ δουλειά, κάθε νοσοκομείο θα εκβιάζεται να γδέρνει τον κοσμάκη στα «απογευματινά» για να μπορεί να προσλαμβάνει επικουρικούς επιμελητές και νοσηλευτές …
2. Κυκλοφόρησε την Παρασκευή 10-12-10 (ημερομηνία εγγράφου 30-11) κοινή υπουργική απόφαση Λοβέρδου – Σαχινίδη όπου αναφέρεται ρητά ότι (ανά νοσοκομείο και ανά μήνα) οι πρόσθετες εφημερίες σε σύνολο κονδυλίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ 9% ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ !. Η υπουργική αυτή απόφαση αποτελεί ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΙΣΧΡΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς: αφού εφημερεύσαμε για τέσσερεις (!) ολόκληρους μήνες μετά την ψήφιση του ν. 3868 (9-10-11 και 12 αφού ήδη εκτελούνται τα προγράμματα Δεκεμβρίου) το κράτος ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ θυμάται να βάλει περιορισμό στον …αριθμό τους, έναν περιορισμό που ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ μέσα στον νόμο (πριν δηλαδή εκτελεστούν οι εφημερίες).
Αποφασίζουμε :
1. Συμμετοχή στην απεργία 15-12-10. Συγκέντρωση 10.30 πμ στο Μουσείο με το μπλόκ της ΟΕΝΓΕ.
2. Συμμετοχή στην Πανιατρική συγκέντρωση την Παρασκευή 17-12-10 10.30 πμ στο υπουργείο υγείας.
3. Έμπρακτη αλληλεγγύη στις λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις που χτυπιούνται από την κρατική καταστολή και την αστυνομική βία. Προειδοποιούμε τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπουτσή ότι με βάση τα όσα έζησαν οι εφημερεύοντες γιατροί ειδικά στις 6 και τις 7 /12/10 (δεκάδες τραυμετίες εκ των οποίων 2 με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση) είναι τελείως τυχαίο το ότι δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει νεκρό και πρέπει άμεσα να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες.
4. Όσον αφορά το θέμα των εφημεριών, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΔΕΣ όπως φαίνεται ότι είναι οι πολιτικοί μας προϊστάμενοι. Εφημερεύουμε παραβιάζοντας το νόμιμο ωράριό μας με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών. Άν δεν ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη κοινή υπουργική απόφαση, ΑΠΟΣΥΡΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ και καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν τα προσήκοντα μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Είναι αυτονόητο ότι στην περίπτωση αυτή το νοσοκομείο πρέπει άμεσα ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ, αφού τμήματα όπως Α΄και Β΄ Καρδιολογική, Α΄και Β΄Χειρουργική, ΜΕΘ, Μονάδα Νεογνών, Θωρακοχειρουργική, Παιδοχειρουργική, Αναισθησιολογικό, Νεφρολογικό, Αιμοδοσία κλπ λειτουργούν μόνο χάρις τις πρόσθετες εφημερίες. Η απόσυρση θα γίνει ΕΓΓΡΑΦΩΣ την Πέμπτη 16-12-10 άν μέχρι τότε δεν υπάρξει δέσμευση για απόσυρση της απόφασης.