Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17-12-2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17-12-2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ρ.Σ.Ι.
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 17-12-10 με μεγάλη επιτυχία , πανιατρική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και στον ΟΠΑΔ. Στη συγκέντρωση που κάλεσε ο ΙΣΑ μετά από απόφαση της μεγάλης συγκέντρωσης της 20.11.2010 στο ΤΙΤΑΝΙΑ, συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, περισσότεροι από 500 γιατροί από όλους τους χώρους ( κυρίως αυτοαπασχολούμενοι και συμβασιούχοι του ΙΚΑ αλλά και νέοι γιατροί της εργασιακής περιπλάνησης όπως και νοσοκομειακοί).
Στη συγκέντρωση κυριάρχησε η οργή και αγανάκτηση για τη δεινή θέση της πλειοψηφίας των γιατρών καθώς και η σαφής αγωνιστική διάθεση για ανυποχώρητο αγώνα έξω από τη γραφειοκρατική ….παράδοση.
Μετά την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας για συνάντηση ακολούθησε δυναμική εισβολή όλων των συγκεντρωμένων στο Υπουργείο παρά την αντίσταση των αστυνομικών με την ταυτόχρονη απαίτηση για συνάντηση όλων με την ηγεσία του Υπουργείου. Μετά από 2ωρη <<κατάληψη>> έγινε τελικά η συνάντηση στο αμφιθέατρο του Υπουργείου με τους Τιμοσίδη και Δημόπουλο εν μέσω οργής και συνεχών αντεγκλήσεων. Τέθηκαν σαν αιτήματα αιχμής τα παρακάτω: 1) Δέσμευση για άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων από τα ασφαλιστικά ταμεία , 2) Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων γιατρών του ΙΚΑ και 3 ) κανένας φραγμός στην πρόσβαση όλων των γιατρών στον υπό ίδρυση φορέα(ΟΠΥ). Η ΑΡΣΙ ζητά την άμεση απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου που εδραιώνει την αποκρουστική Υγεία του μνημονίου. Προφανώς δεν υπήρξε καμιά δέσμευση.
Στη συνέχεια η συγκέντρωση κατευθύνθηκε με πορεία στα γραφεία του ΟΠΑΔ (Οργανισμός Ασφάλισης Δημοσίου) όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη με αίτημα την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Στη συνάντηση που τελικά έγινε μετά 2,5 ώρες με τον πρόεδρο (Σουλιώτης) προέκυψε η μοναδική δέσμευση για πληρωμή του 1/2010 τον 1/2011!!!
Η (καλή) αρχή έγινε και για τους γιατρούς του ιδιωτικού τομέα!! Η συνέχεια θα δοθεί στον ακόμα πιο μαζικό, ενωμένο πανυγειονομικό και παλλαϊκό αγώνα κατά της ενιαίας – συντονισμένης επίθεσης κυβέρνησης- ΔΝΤ-ΕΕ!!!!!!