Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η «ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ» ΛΟΒΕΡΔΟΥ με ΠΙΣ, και η ΔΗΠΑΚ «ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ» που κρατούσε το … «φανάρι»

Η «ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ» ΛΟΒΕΡΔΟΥ με ΠΙΣ, και η ΔΗΠΑΚ «ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ» που κρατούσε το … «φανάρι»
Από Α.Ρ.Σ.Ι. 26-11-11
Στις 23-11-11 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον κ. Λοβέρδο.
Τόσο η ΑΕΓ (εκπροσωπείται στο ΔΣ με 2 έδρες) όσο και η ΑΡΣΙ (δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ) είχαν απαιτήσει με δημόσιες ανακοινώσεις του να μην πάει ο ΠΙΣ σε αυτή τη συνάντηση.
- Η ΑΡΣΙ έχει δηλώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά τα τότε σοβαρότατα γεγονότα (επίθεση των ΜΑΤ σε εκπροσώπους των ιατρικών συλλόγων και της ΕΙΝΑΠ, κατάληψη του υπουργείου, συκοφαντική και απεργοσπαστική εκστρατεία ενάντια στους γιατρούς κλπ) ότι κανένας «διάλογος» με την συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία δεν πρέπει να γίνεται, και ότι όποιος κάνει πως δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι ή αφελής ή ύποπτος. Άλλωστε, η θέση αυτή έχει γίνει μέχρι τώρα σεβαστή τόσο από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ όσο και από τους μεγαλύτερους Ιατρικούς Συλλόγους. Πριν από λίγες μέρες με νέα της ανακοίνωση η ΑΡΣΙ επεσήμανε ότι πολύ περισσότερο σήμερα, που υπάρχει μεγάλος ξεσηκωμός των νέων γιατρών και των φοιτητών ενάντια στο προσχέδιο νόμου για τις εξετάσεις πριν την ειδικότητα, η προσέλευση του ΠΙΣ ή άλλου φορέα σε «διάλογο» που θα δίνει άλλοθι στον κ. Λοβέρδο δεν θα είναι αφέλεια, αλλά ανοιχτή προδοσία.
- Η ΑΕΓ με ανακοίνωσή της που υπέγραφαν οι 2 εκπρόσωποί της στο ΔΣ είχε επίσης απαιτήσει να μην πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση, αλλά αντί αυτής ο ΠΙΣ εγγράφως να επεσήμαινε στον υπουργό την απαίτηση του ιατρικού κόσμου (που μετά κόπων και βασάνων ψηφίστηκε και στην πρόσφατη ΓΣ του ΠΙΣ) για απόσυρση του επίμαχου προσχεδίου νόμου για τις ειδικότητες.
Όμως όπως συνήθως η πλειοψηφία του ΠΙΣ τελικά το έκανε το χατιράκι του κ. Λοβέρδου. Πήγε στη «συνάντηση», όπου ο κ. Λοβέρδος καταδέχτηκε να εμφανιστεί για 5 (πέντε) λεπτά (!!!) και να δηλώσει πως «ό,τι και να λέτε εγώ τις εξετάσεις θα τις νομοθετήσω». Έτσι η πλειοψηφία του ΠΙΣ … «κατόρθωσε»: 1) να κατοχυρώνεται ότι ο ΠΙΣ «επαιτεί» … διάλογο από τον Λοβέρδο και αυτός «μεγαλόψυχα» καταδέχεται να αφιερώνει 5 λεπτά, (και πολλά σάς είναι… παλιογιατροί) και 2) να προχωρήσει σε αυτά που έχει σχεδιάσει για τις ειδικότητες επικαλούμενος ότι … «κάνει διάλογο με τον ΠΙΣ», δηλαδή ακριβώς το ίδιο που έκανε από Φλεβάρη μέχρι Σεπτέμβρη στα θέματα που αφορούσαν τον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, εκνευρισμένοι οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας (ΝΔ σε όλες της τις αποχρώσεις και ΠΑΣΚ) για την … «χλαπάτσα» που έφαγαν από τον Λοβέρδο, έκαναν «κριτική» στο ΔΣ που ακολούθησε γιατί … «δημοσιοποιήθηκε» (!!!) από παρατάξεις η συνάντηση και τα αποτελέσματά της (!!!!). Καταπληκτική λογική : σύμφωνα με τον κ. Καλοκαιρινό και τους «συν αυτώ» οι συναντήσεις του ΠΙΣ με τον υπουργό υγείας … πρέπει να μένουν μυστικές από τους γιατρούς !!! Μάλλον εννοούσαν (γλώττα λανθάνουσα αλήθειαν λέγει) «αφήστε μας … μυστικά, να την φέρουμε πισώπλατα στους ΝΕΟΥΣ γιατρούς, όπως άλλωστε έχουμε ξαναπροσπαθήσει στο παρελθόν».
Το καινοφανές σε όλο αυτό το αλισβερίσι ήταν η στάση του εκπροσώπου της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) : ο συνάδελφος αυτός αγνοώντας την απαίτηση των νέων γιατρών, αλλά και τις αποφάσεις ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ – Ιατρικών Συλλόγων, ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ στη συνάντηση, δίνοντας έτσι και χρώμα «αριστερού» άλλοθι στον κ. Λοβέρδο, ο οποίος φυσικά αν χρειαστεί (είναι ως γνωστόν πρωτομάστορας σε κάτι τέτοια …) φέρνοντας π.χ. το νομοσχέδιο για τις εξετάσεις στη Βουλή θα δηλώσει ότι «έχω κάνει εμπεριστατωμένο διάλογο με τον ιατρικό κόσμο, στον οποίο συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ». Από την άλλη, δεκάδες φορές ως τώρα η ηγεσία της ΔΗΠΑΚ το έπαιζε … θεματοφύλακας της αποχής από διαλόγους με υπουργούς … γενικώς. Μάλιστα δεν είχε διστάσει τα τελευταία χρόνια να λασπολογεί ασύστολα ενάντια στην ΑΡΣΙ «τσουβαλιάζοντάς» την σε αυτούς τους … προδότες που «έκαναν διάλογο» με τον Αβραμόπουλο, την Ξενογιαννακοπούλου κλπ. Άρα η εντυπωσιακή αυτή εξέλιξη (αν δεν αποτελεί προσωπική επιλογή του συγκεκριμένου εκπροσώπου για την οποία η ΔΗΠΑΚ πρέπει να πάρει άμεσα θέση), πιθανά σημαίνει κάτι γενικότερο για την τακτική των δυνάμεων του ΚΚΕ τουλάχιστον στο χώρο της Υγείας. Μήπως δηλαδή υπάρχει η αντίληψη ότι η αντιλαϊκή πολιτική Παπαδήμου πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση από την αντιλαϊκή πολιτική Παπανδρέου. Με άλλα λόγια άλλος είναι ο Λοβέρδος με πρωθυπουργό τον Παπανδρέου και άλλος ο Λοβέρδος με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο …
Το ερώτημα είναι ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ συναγωνιστές της ΔΗΠΑΚ ;
Προσοχή, γιατί μάλλον η επόμενη κινητοποίηση των νέων γιατρών και των φοιτητών θα γίνει στα γραφεία του ΠΙΣ, και εκεί ο καθένας θα πρέπει να απολογηθεί για τα «πεπραγμένα» του …
ΟΛΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΡΑΓΜΟ !
ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !