Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΑΤΡΩΝ
(Α.Ρ.Σ.Ι.)

-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

3/9/2012

Το φθινόπωρο του 2012 ξεκινάει με τους πλέον κακούς οιωνούς: Πάνω από 1,2 εκατομμύρια επίσημα άνεργοι. Εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι. Εκατοντάδες χιλιάδες δεν έχουν πληρωθεί επί μήνες από τους εργοδότες τους (ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 400000 από την Επιθεώρηση Εργασίας – τόσες δηλαδή είναι οι φανερές περιπτώσεις, αυτοί που καταγράφονται…).

Στο μεταξύ, ΟΛΟΙ ΟΙ «ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ» παραμένουν ουσιαστικά ανασφάλιστοι, μη έχοντας πρόσβαση σε φάρμακα ή σε γιατρούς, λόγω της διάλυσης των ταμείων τους και του φιάσκου του ΕΟΠΥΥ, ενώ ήδη εξαγγέλλεται η περαιτέρω αύξηση της συνεισφοράς όλων στις δαπάνες υγείας…

Η τρικομματική κυβέρνηση της τρόϊκας της ντροπής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) πανηγυρίζει τον προγραμματισμό του στόχου των 11.6 (βλέπε 25) δις που σχεδιάζει να καταφέρει να κατακλέψει από τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τους φοιτητές, τα παιδιά των σχολείων, τους ασθενείς, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη χούντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που, πλέον, κυβερνάει τη χώρα ως προτεκτοράτο. Και όλα αυτά για να πάρουμε την επόμενη δόση δανείου – λεφτά που θα πάνε πίσω στους δανειστές μας, στις Τράπεζες και στο ντόπιο κεφάλαιο «για την αναζωογόνηση του ιδιωτικού τομέα»!

Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία! Ήδη, αρχίζουν να φανερώνουν τα επόμενα σχέδιά τους για τη χώρα! Τον πλήρη εξανδραποδισμό: Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στο Spiegel, προτείνει τη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών στην Ελλάδα, με Ευρωπαίους υπευθύνους, προκειμένου «να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη»! Σα να λέμε, και επισήμως προτεκτοράτο, και επισήμως και ανερυθριάστως δούλοι – «εργαζόμενοι», των πόσων άραγε ευρώ ;


Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο των περικοπών στην Υγεία, για τη διετία 2013 - 2014 προβλέπεται:  -Μείωση κατά 800 εκατ. ευρώ στη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, -Μείωση κατά 195 εκατ. ευρώ στη δημόσια χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή κατά την οποία το έλλειμμα του Οργανισμού για το 2012 εκτιμάται στα 2,5 δισ. ευρώ.  -Μείωση κατά 111 εκατ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες για το φάρμακο. -Αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ προκειμένου η συνολική απόδοσή τους να αυξηθεί κατά 131 εκατ. ευρώ. -Ανάπτυξη δράσεων Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), με ενοικίαση και παραχώρηση κλινικών των ΕΣΥ σε ιδιώτες, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει συνολική απόδοση ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά το ιατρικό μισθολόγιο: 8% θα είναι η αρχική μείωση που αντιστοιχεί σε 100 – 200 ευρώ ανά γιατρό. Μια μείωση που έρχεται να εξοντώσει κυριολεκτικά τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας, που όχι μόνον έχουν ήδη υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 40 % των εισοδημάτων τους, όχι μόνον δουλεύουν για μήνες χωρίς να πληρώνονται τις εφημερίες τους, και ποτέ τελικά δεν πληρώνονται ολόκληρα τα δεδουλευμένα τους, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή αύξηση του όγκου και της έντασης της εργασίας τους, καθώς όλο και περισσότερο αυξάνεται η ροή περιστατικών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Έχουν όλο αυτό το διάστημα αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή επίθεση στην ασφαλή σύνθεση εφημέρευσης, καθώς οι πιέσεις για περικοπές προγραμμάτων και περαιτέρω εντατικοποίηση, προφανώς σε βάρος της ασφάλειας των ασθενών, έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω.
Προφανώς, καμιά έννοια δεν έχουν η χούντα των δανειστών, το Δ΄ Ράϊχ του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, και τα ντόπια ανδρείκελά τους, για την ασφάλεια των ασθενών και την αξιοπρέπεια των υγειονομικών. Αντίθετα επιδιώκουν τον εξευτελισμό και την ταπείνωση των νοσοκομειακών γιατρών, το τσάκισμα του ηθικού τους, το τσάκισμα της ψυχής της δημόσιας περίθαλψης.
Ο αγώνας για την ανατροπή των καταστροφικών αντιλαϊκών μέτρων είναι αγώνας για την επιβίωση τόσο των νοσοκομειακών γιατρών όσο και της ίδιας της δημόσιας περίθαλψης. Θα είναι αγώνας μέχρις εσχάτων! Και στον αγώνα αυτόν θα νικήσουμε! Συμπαραστάτες θα έχουμε όλους τους μαχόμενους κλάδους, τους ανέργους και τους νεολαίους που δεν έχουν αύριο με αυτήν την πολιτική, τους ίδιους τους ασθενείς μας!
Καλούμε τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα σε πρώτο γύρο συνελεύσεων ανά νοσοκομείο ή/και ανά ένωση από Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη με στόχο την οργάνωση και προετοιμασία ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ καθώς και σύγκληση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ Γενικών Συνελεύσεων. Την πρόταση αυτή θα κάνουμε και στα όργανα της ΟΕΝΓΕ και των ενώσεων. 
Καλούμε την ΕΓ της ΟΕΝΓΕ να προκηρύξει για την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη προειδοποιητική στάση εργασίας, με συγκέντρωση στις 11.00 πμ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας και απαίτηση συνάντησης με την πολιτική ηγεσία για να διαμηνύσουμε την αποφασιστικότητα των νοσοκομειακών γιατρών να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.
Καλούμε τα ΔΣ των Ενώσεων και το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ που συνεδριάζει την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη να πρωτοστατήσουν ώστε να οικοδομηθεί πλατύ κοινωνικό μέτωπο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας, και πλατύ διακλαδικό απεργιακό μέτωπο για να πέσει η κυβέρνηση των δανειστών, για να ανατραπεί η πολιτική εξόντωσης του ελληνικού λαού.
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ 
ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΙΣΟΤΙΜΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ