Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

                         "ΜΕΤΩΠΑ"....ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που εξελίσσεται λόγω της ουσιαστικής κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, προσπάθειες συντονισμού από διάφορους φορείς με αιχμή την εξόφληση των χρεών που από την αρχή είναι καταδικασμένε να αποτύχουν.
Ο ΙΣΑ προωθεί το"πανελλαδικό μέτωπο υγείας" που δεν έχει καμμιά σχέση με τη λογική,την πολιτική κατεύθυνση  του μετώπου της κατάληψης του Υπουργείου Υγείας τον Φλεβάρη του 2011. Πολύ δε, περισσότερο  που σήμερα, στην καρδιά της ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η λαίλαπα της πολιτικής της εξωτερική και της εσωτερικής τρόικας, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΠΑΝΥΓΕΙΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ.
Το πλαίσιο αιτημάτων του μετώπου υιοθετεί βασικές αρχές της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας όταν ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ! Στοχεύει σε ένα "κατώτατο επίπεδο υπηρεσιών υγείας" και στη δημιουργία "επιτροπής διαχειριστικού ελέγχου" για τον προυπολογισμό  του ΕΟΠΥΥ!!. Με τέτοιο περιεχόμενο και λογική το κυβερνητικό "έργο" της ολοκληρωτικής κατάρρευσης της δημόσιας υγείας και του επαγγελματικού αφανισμού των υγειονομικών προχωρά ανενόχλητο!
Την ίδια στιγμή η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ συμμετέχει και στο.......μέτωπο με τους μεγαλοκλινικάρχες και τις αλυσίδες των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων που πρωτοπορούν στην υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης ,της τρόικας, του ΔΝΤ και της ΕΕ!!
 Οι γιατροί  πρέπει να κατανοήσουν ότι στον κοινωνικό πόλεμο που ζούμε ποιός είναι ο πραγματικός αντίπαλος , ποιοί οι  πραγματικοί σύμμαχοι και ποιός ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΡΌΜΟΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ.
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ η κυβέρνηση , το ΔΝΤ , η ΕΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΎΜΜΑΧΟΊ ΤΟΥΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΣΥΜΜΑΧΟΣ Η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ, ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΟΥΣΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ:
      ΜΟΝΟΜΕΡΗ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ. ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!
      ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
      ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ!!

                                              ΑΡΣΙ 14/9/2012