Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ” ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ” ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών 6-12-12

Η αλήθεια δεν κρύβεται ... Τα πιο έγκυρα διεθνώς επιστημονικά κέντρα, αλλά και οργανισμοί της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιλούν πλέον ανοιχτά και δημόσια για τεράστια υγειονομική κρίση στην Ελλάδα, που προκαλείται από την πολιτική λιτότητας και περικοπών και που απειλεί με κατακόρυφη πτώση του προσδόκιμου επιβίωσης. Μετά το άρθρο από το Πανεπιστήμιο του Κέϊμπριτζ στο “Lancet” προ έτους, ήρθαν προχθές οι δηλώσεις στο Reuters των Μαρκ Σπρένγκερ, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και Ρομπέρτο Μπερτολίνι εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) στην Ευρώπη. “Με σαφώς λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές να φροντίζουν περισσότερους ασθενείς και με τα νοσοκομεία να ξεμένουν από χρήματα για προμήθειες κινδυνεύει ακόμη και η στοιχειώδης υγιεινή- “Η απειλή της αύξησης των ανθεκτικών στα φάρμακα λοιμώξεων είναι ορατή. Αν μία νοσηλεύτρια πρέπει να δει 10 αντί 5 ασθενείς, χωρίς γάντια μιας χρήσεως, είναι βέβαιο ότι οι μολύνσεις θα αυξηθούν ταχύτατα” - “Οι χώρες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές όταν επιλέγουν τι θα κόψουν και τι θα κρατήσουν”...
Και ενώ πλέον “ο κόσμος το έχει τούμπανο”, διάφοροι θλιβεροί εγχώριοι κολλαούζοι της τρόϊκας και των κυβερνήσεών της εξακολουθούν να το κρατούν “κρυφό καμάρι”, παραβιάζοντας κατάφωρα κάθε έννοια ιατρικής και επιστημονικής δεοντολογίας.
- Πρώτη και καλύτερη η κα Τζένη Κρεμαστινού (σύζυγος Δημητρίου), πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και ταυτόχρονα επιστημονική διευθύντρια του ομίλου “Βιοϊατρική”. Από προχθές μετά την έκταση που πήρε το δημοσίευμα του Reuters ΨΕΛΛΙΖΕΙ το απίστευτο και συκοφαντικό επιχείρημα πως για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις τάχα δεν φταίνε οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών, αλλά ... φταίει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που “δεν πλένει τα χέρια του” (!!!).
Έ, όχι αγαπητή “κυρία του κυρίου”. Δεν είναι “βρωμιάρηδες” οι νοσηλευτές και οι γιατροί των δημόσιων νοσκομείων. ΒΡΩΜΙΚΗ και ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ είναι η πολιτική της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ την οποία υπηρετείτε (με το αζημίωτο φυσικά ...). Επίσης ΒΡΩΜΙΚΟ και ΑΜΑΡΤΩΛΟ είναι αυτό το περίφημο “ΚΕΕΛΠΝΟ” του οποίου προεδρεύετε. Ένα αδιαφανές “ίδρυμα” που χρηματοδοτείται 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αδιαφανή και ανεξέλεγκτη οικονομική διαχείριση, που προσλαμβάνει όποιον θέλει χωρίς καμία αξιοκρατία, που έχει μετατραπεί σε όχημα ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ ιατρικής και νοσηλευτικής εργασίας με “μπλοκάκια”, που συμμετείχε ενεργά στο ΣΚΑΝΑΔΑΛΟ των ΕΜΒΟΛΙΩΝ και ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ της “γρίππης των χοίρων” με αμέτρητα εκατομύρια ευρώ δημοσίου χρήματος που τσέπωσαν διάφοροι “επιτήδειοι”και που πρόσφατα συμμετείχε ενεργά στο ΑΙΣΧΡΟ “ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ” ενάντια στις εκδιδόμενες γυναίκες σε συνεργασία με ... την αστυνομία (!!!). Μια ΒΡΩΜΕΡΗ και ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ενέργεια, που κοντά στα άλλα πήγε τον αγώνα ενάντια στη διάδοση του ιού HIV τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω, αφού “δίδαξε” τους πιθανά οροθετικούς ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ και να μην ζητούν ιατρική βοήθεια ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ και την ... προφυλάκιση (!!!)
- Από κοντά και ο άλλος “επιστημονικός ογκόλιθος”, ο πολύς κ. Λιαρόπουλος. Με θράσος και άγνοια ... επιστημονικού κινδύνου, προσπάθησε να αντικρούσει το επιστημονικό άρθρο του Κέϊμπριτζ στο “Lancet” και να πείσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα πως στην Ελλάδα είναι όλα ρόδινα στον τομέα της δημόσιας υγείας. Διαβάστε τι ωραία τον “στολίζουν” στο BMJ οι γιατροί του Κέϊμπριτζ απαντώντας (http://www.bmj.com/content/345/bmj.e7988/rr/618569) : “We were surprised by the conclusions of Prof. Liaropoulos”, “Prof. Liaropoulos failed to mention that he is an advisor to the Troika that is imposing austerity on Greece”, “nor does he refer to the 2011 reports of increased infectious diseases, such as the large rise in HIV incidence”, “Eurostat data also show dramatic increases in unmet medical need and infant mortality” κλπ. Με άλλα λόγια του λένε ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ πως ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και ΠΩΣ ... “ΞΕΧΑΣΕ” ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ και συνεπώς συνυπεύθυνος για την κατάσταση, άρα το ... “επιστημονικό” του δημοσίευμα δεν είναι αντικειμενικό, αλλά “στημένο” !!!

Είναι προφανές πως στην επιστημονική κοινότητα ο εμφύλιος πόλεμος έχει ήδη κηρυχτεί. Από την μία είναι οι έντιμοι και αξιοπρεπείς, από την άλλη οι ιδιοτελείς και αδίστακτοι. Και επειδή κρίνεται η επιβίωση του λαού, ο εμφύλιος αυτός θα είναι αδυσώπητος ...