Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΕΙΝΑΠ σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 11/3/2013

Η ΕΙΝΑΠ σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Ενόψει της διαδικασίας συγκρότησης προεδρείου, φαίνεται πως το μέλλον του ιστορικού σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών είναι κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού.
Είτε θα παραδοθεί η προεδρία στους εκπροσώπους της κυβερνητικής ΔΗΚΝΙ, πράγμα που θα μετατρέψει την ΕΙΝΑΠ οριστικά και άμεσα σε εξάρτημα του υπουργείου υγείας και του μεγαλοδιευθυντικου κατεστημένου.
´Η θα συγκροτηθεί προεδρείο σε κατεύθυνση αγωνιστική-κινηματική-αριστερή, σε αρμονία με τις διαθέσεις της πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.
Είναι προφανές πως κρίνεται η ίδια η ύπαρξη της ΕΙΝΑΠ, αφού αν συνεχιστεί και κορυφωθεί στις σημερινές συνθήκες το κυβερνητικό-γραφειοκρατικό "καπέλωμα", στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί, ειδικευόμενοι και έντιμοι ειδικευμένοι, θα αποστασιοποιηθούν πλήρως από αυτήν την κατάσταση και θα αναζητήσουν προσφορότερους δρόμους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για τη διεκδίκηση δωρεάν-δημόσιας περίθαλψης για τον πληθυσμό της χώρας.
Οι ηγεσίες όλων των παρατάξεων έχουν τεράστια και ιστορική ευθύνη για το τι θα γίνει και η ευθύνη αυτή δε μπορεί να κρύβεται πίσω από προσχήματα και αστείες δικαιολογίες.

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή - Α.Ρ.Σ.Ι. , Νυστέρι, Ανεξάρτητοι