Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΝΑΠ


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΝΑΠ

Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών           12-3-13

Στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ οι εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή έθεσαν την πρόταση για αγωνιστικό – κινηματικό – αριστερό προεδρείο, επισημαίνοντας πως το σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι, και πως θα υπάρχει κολοσσιαία ευθύνη σε όλες τις παρατάξεις αν ειδικά μέσα στις σημερινές συνθήκες παραδοθεί η προεδρία στην κυβερνητική ΔΗΚΝΙ (ΝΔ).
Στην ίδια πάνω κάτω λογική κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του «Μετώπου».
Ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚ και ο εκπρόσωπος της ΙΑΣΥ (ΔΗΜΑΡ) δήλωσαν πως είναι υπέρ της «συναινετικής» λογικής για προεδρείο, προτείνοντας την ΔΗΚΝΙ για την θέση του προέδρου.
Οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) δυστυχώς επίσης δήλωσαν πως θα στηρίξουν την ΔΗΚΝΙ για τη θέση του προέδρου (!) με πρόσχημα την «αντιπροσωπευτικότητα».
Οποία όμως έκπληξη ! Η ΔΗΚΝΙ στη συνέχεια δήλωσε ευθαρσώς πως … θα έχει δύο υποψήφιους για τη θέση του προέδρου (!!) γιατί «διαφωνούμε μεταξύ μας».
Η κατάληξη : παρά την αντίθετη γνώμη του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, του «Μετώπου» και της ΑΙΚ (6 ψήφοι), οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων (ΔΗΚΝΙ, ΔΗΠΑΚ, ΠΑΣΚ και ΙΑΣΥ) αποφάσισαν αναβολή της συγκρότησης για μία εβδομάδα κατ’ αρχήν «για να τα βρουν οι συνάδελφοι της ΔΗΚΝΙ μεταξύ τους» (!!!)
Επαναλαμβάνεται δυστυχώς για άλλη μια φορά το ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ στην συγκρότηση του προεδρείου της ΕΙΝΑΠ, σε κατεύθυνση φιλοκυβερνητική – γραφειοκρατική αντίθετη με τις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων.
Καλούμε τις ηγεσίες όλων των παρατάξεων, και ειδικά της ΔΗΠΑΚ, να συναισθανθούν το μέγεθος της ευθύνης τους για το μέλλον της ΕΙΝΑΠ και του νοσοκομειακού κινήματος.