Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ


ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών – Α.Ρ.Σ.Ι.              17/1/13

Εδώ και χρόνια τα απόβλητα των νοσοκομείων χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τα «οικιακά» που μπαίνουν σε λευκούς σάκους και οδηγούνται στην χωματερή όπως τα απορρίμματα  των δήμων, και τα «μολυσματικά» που μπαίνουν σε κόκκινους σάκους και πηγαίνουν σε ειδικό επεξεργαστή-αποτεφρωτήρα.
Αιφνίδια στις 20 Δεκέμβρη οι υπεύθυνοι της χωματερής, του Υπ. Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Αττικής άρχισαν να κάνουν ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΟΥΣ ελέγχους σε όσα απορριμματοφόρα έρχονταν από νοσοκομεία, να ανοίγουν … όλους τους σάκους (!), να επιθεωρούν το περιεχόμενό τους και να δημιουργούν ζητήματα με κυριολεκτικά ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. Π.χ. να ισχυρίζονται πως κενές φιάλες από ορούς ανεξαρτήτως περιεχομένου, χαρτιά συσκευασίας, μπουκάλια από απορρυπαντικά και απολυμαντικά, πρέπει να θεωρούνται «μολυσματικά». Επιστρατεύτηκαν μάλιστα «επιθεωρητές περιβάλλοντος» που γνωμοδότησαν περισπούδαστα διά της … επισκόπησης πως κάποιοι λεκέδες από μπενταντίν ήταν … αίμα. Απορριμματοφόρα κατασχέθηκαν, υπεύθυνοι νοσοκομείων συνελήφθησαν (!), μάλιστα υποδιοικητής νοσοκομείου οδηγήθηκε κανονικά σε κελί (!!), αφού του αφαιρέθηκαν ζώνη, κορδόνια κλπ … «για να μην αυτοκτονήσει» (!!!). Άμεσα οι διοικητές των νοσοκομείων («μιλημένοι», «τρομοκρατημένοι» ή και τα δύο) υπέκυψαν σε αυτόν τον ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ και ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ εκβιασμό, έδωσαν εντολές στα νοσοκομεία να μπαίνουν όλα σχεδόν τα σκουπίδια σε κόκκινους σάκους και μάλιστα προχώρησαν και σε ενέργειες στοχοποίησης και «ενοχοποίησης» του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Π.χ. στο Γενικό Νίκαιας κλήθηκαν σε … απολογία (!) νοσηλεύτριες σε συγκεκριμένες βάρδιες, στο ΚΑΤ δόθηκε εντολή να συνοδεύονται από γιατρούς (!!) τα σκουπίδια στην χωματερή κλπ …
Η εξήγηση για όλα αυτά τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ είναι ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ …

Το κόστος αποκομιδής των «οικιακών» αποβλήτων είναι περίπου 6 λεπτά το κιλό.
Το κόστος αποκομιδής των «μολυσματικών» αποβλήτων είναι 2 ευρώ το κιλό.
Η ιδιωτική εταιρεία του αποτεφρωτήρα μολυσματικών ανήκει στον όμιλο Μπόμπολα.

Οι «κακές γλώσσες» λοιπόν λένε πως επειδή η εταιρεία («Ηλέκτωρ») είχε … κεσάτια, πέσανε τα σχετικά τηλέφωνα και οι υπεύθυνοι περιφέρειας, οι υπεύθυνοι της περιφέρειας – ΕΣΔΚΝΑ, και οι υπεύθυνοι των υπουργείων περιβάλλοντος και υγείας ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΝΑ … ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ.
Διαμορφώνεται λοιπόν ορατότατος κίνδυνος μέσα σε λίγους μήνες να εξαντληθούν τα πενιχρά κονδύλια των νοσοκομείων για λειτουργικές δαπάνες (να πεταχτούν -κυριολεκτικά- στα σκουπίδια) και να μην υπάρχει φράγκο για φάρμακα, αναλώσιμα, τρόφιμα … Η δημόσια περίθαλψη καταρρέει, οι επιτήδειοι θησαυρίζουν.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ πολιτική της χούντας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ είναι … «νόμισμα» με δύο όψεις. Η φανερή πλευρά είναι αυτή των περικοπών και της λιτότητας. Η κρυφή πλευρά είναι η διοχέτευση ΠΑΚΤΩΛΩΝ ζεστού κρατικού και ασφαλιστικού χρήματος προς μεγάλα ιδιοτελή επιχειρηματικά συμφέροντα. Γι’ αυτούς «λεφτά υπάρχουν» … ΠΑΝΤΑ.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ