Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ, κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ?


ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ, κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ?

Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών,  27/2/2015

Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ (γιατί από λόγια ...) δεν είναι καθόλου καλά.
Μετά την "τρύπα στο νερό" με το θέμα των παρατασιακών ειδικευομένων
(http://arsigr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_14.html), δεν λύνεται ούτε και το θέμα με τις εφημερίες που επίσης προέκυψε από άλλη πονηρή "ρύθμιση" που άφησε φεύγοντας ο προηγούμενος υπουργός κ. Βορίδης.
Συγκεκριμένα, κατάργησε τον δημοσιονομικό έλεγχο των ΥΔΕ στις εκετελεσμένες εφημερίες χωρίς όμως να επαναφέρει τον θεσμό των μισθοδοτικών καταστάσεων επειδή ... "δεν επιτρέπεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (!!!)". Έτσι, ουδείς γνωρίζει πού πρέπει να σταλούν τα εντάλματα για έλεγχο και αποζημίωση, και μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των τακτικών εφημεριών από τον 12/2014 και μετά. Επίσης μένει σε εκκρεμότητα η αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών από τιν 12/2014 και εξής, καθώς με άλλη "πονηρή" διάταξη καταργήθηκε το πλαφόν "9% ανά ΥΠΕ" και αντικαταστάθηκε με "9% ανά νοσοκομείο", με αποτέλεσμα όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και πολλά επαρχιακά να ξεπερνάνε το πλάφόν και να μην μπορούν να αποζημιωθούν.
Αφού λοιπόν η νέα πολιτική ηγεσία (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) δεν μπορεπι να λύσει ούτε αυτά τα απλά διαδικαστικά θέματα, είναι απορίας άξιον τι θα κάνει και στα υπόλοιπα ...
Σαν να μας κυβερνάει ακόμα ο κ. Βορίδης λοιπόν, κύριε Κουρουμπλή ...
Η Α.Ρ.Σ.Ι. και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς να προχωρήσουν στον γνωστό δρόμο των γενικών συνελεύσεων και των δυναμικών κινητοποιήσεων (επισχέσεων και απεργιών), γιατί αποδεικνύεται για άλλη μια φορά στην πράξη πως αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να αναγκάζονται οι όποιοι κυβερνώντες να υλοποιούν τα αυτονόητα.
Καλούν τα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΕΝΓΕ που συνεδριάζει σήμερα και ΕΙΝΑΠ που συνεδριάζει την Δευτέρα) να πάρουν θέση.