Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ : ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΟΥΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ : ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΜΟΥ 

Από Α.Ρ.Σ.Ι. - Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών,    15/3/2015 

Φτάσαμε αισίως 15 Μαρτίου και ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών μηνός Δεκεμβρίου. Μάλιστα, σε πάρα πολλά νοσοκομεία ούτε καν του Νοεμβρίου. 
Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας εδώ και ενάμιση μήνα, ανακάλυψε "διαδικαστικό πρόβλημα" (αλλαγή στον τρόπο δημοσιονομικού ελέγχου), το οποίο άφησε πίσω της η προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Ένα διαδικαστικό πρόβλημα του οποίου η ύπαρξη ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ από έμπειρους υπηρεσιακούς παράγοντες σε μισθοδοσίες μεγάλων νοσοκομείων, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, οι οποίοι από την αρχή έλεγαν πως ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ το ..."πρόβλημα" ήταν πως δεν απελευθερώνονταν να αναγκαία κονδύλια ώστα να προωθηθούν τα εντάλματα προς τους/τις παρέδρους και στη συνέχεια προς την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. 
Σε κάθε περίπτωση, με τα πολλά πριν 10 μέρες υπογράφτηκε κοινή Υπ. απόφαση των Υπ. Υγείας και Οικονομικώ, η οποία υποτίθεται πως "λύνει" το θέμα, και μάλιστα υποτίθεται πως τακτοποιεί επίσης οφειλές και προηγούμενων ετών. 
Έλα όμως που ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΦΕΚ η συγκεκριμένη Υπ. απόφαση ... 
Καλό Πάσχα λοιπόν για τις εφημερίες Νοέμβρη και Δεκέμβρη, για να μην πούμε Καλή Πεντηκοστή ... 

Για να σταματήσει η ΚΟΡΟΪΔΙΑ, είναι προφανές πως το ΑΙΜΑ και ο ΙΔΡΩΤΑΣ των ειδικευόμενων και όλων των νοσοκομειακών γιατρών, η ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ εφημεριακή αποζημίωση των 2,5 - 5 ευρώ την ώρα ανάλογα με την βαθμίδα, τα ξενύχτια και η εξόντωση καθημερινές, αργίες και γιορτές τα οποία επιβάλλονται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ από την υπηρεσία στους νοσοκομειακούς γιατρούς για την κάλυψη των ασθενών, ΠΗΓΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ "ΔΟΣΕΩΝ" ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ. 
Πήγαν δηλαδή κι αυτά άλλη μια φορά εκεί που πήγαν όλες οι καθυστερούμενες πληρωμές στα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του δημοσίου και των ΕΣΠΑ. 
Το ΑΙΜΑ και ο ΙΔΡΩΤΑΣ των ειδικευόμενων και όλων των νοσοκομειακών γιατρών, τα 2,5 ευρώ την ώρα για τα οποία ΜΑΤΩΝΟΥΝ και για τα οποία μάλιστα ΤΡΑΒΙΟΥΝΤΑΙ στα δικαστήρια και καταδικάζονται ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, όπως πρόσφατα στο Ρέθυμνο, πήγαν στον "κουμπαρά" της κ. Λαγκάρντ.
Το γεγονός πως αυτή τη φορά τα ΛΗΣΤΕΨΕ η κυβέρνηση ... "της εθνικής σωτηρίας και της ελπίδας", δεν δίνει καμιά παρηγοριά στους νοσοκομειακούς γιατρούς. 
Δεν μας ενδιαφέρει ποιός είναι κάθε φορά ο ΛΗΣΤΗΣ. Δεν ανεχόμαστε την ΛΗΣΤΕΙΑ. 
Μετά από πρόταση του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (Α.Ρ.Σ.Ι. - Νυστέρι - Νέοι Γιατροί - Ανεξάρτητοι), η ΕΙΝΑΠ καλεί σε συνελεύσεις ανά νοσοκομείο και σε κινητοποιήσεις ( http://www.einap.gr/index.php/association/announcement/association-announcements/1838-aplirotes-efimeries-koyroymplis)

Ήδη σε νοσοκομεία (π.χ. Κρατικό Νίκαιας) προετοιμάζεται επίσχεση από 23/3. 
Ελπίζουμε η νέα πολιτική ηγεσία να μην ακολουθήσει τις προηγούμενες και στον θεσμικό αυταρχισμό, όπως τις ακολουθεί στην ΛΗΣΤΕΙΑ των δεδουλευμένων μας, και να μην αμολήσει εξυπνάδες στυλ Λυκουρέντζου και Άδωνι πως δήθεν οι ειδικευμένοι "δεν δικαιούνται να κάνουν επίσχεση". 
Τέλος, κάνουμε έκκληση σε όλες τις κοινοβουλευτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, ιδιαίτερα αυτές που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς, να αφήσουν την πεπατημένη της ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ενάντια στις κινητοποιήσεις με τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ για "προσωπικό ασφαλείας και εφημερεύοντες" στην επίσχεση. Να θυμούνται την "υγεία του λαού" τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, όχι μόνο κάθε φορά που κινητοποιούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ο νοών νοείτο ... 
Την ευθύνη για το από δω και πέρα την έχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η κυβέρνηση, και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. 

Και για να προλάβουμε τα ... "τετριμμένα" περί "μη κατανόησης της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα" κλπ, που ακούγαμε κι απ τους προηγούμενους : 
ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ 15000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΑΝ ΣΑΝ ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΝΑ ΚΑΒΑΤΖΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ, και μετά ας ζητήσουν "θυσίες" από τους ειδικευόμενους των 2,5 ευρώ την ώρα. 


Συνεννοηθήκαμε, κυρίες και κύριοι ; 

- Συνελεύσεις τώρα σε όλα τα νοσοκομεία. 
- Επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευόμενων. 
- Ενυπόγραφη άρνηση συμμετοχής στα προγράμματα εφημεριών Απριλίου. 

- ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 
- ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΤ