Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ σε ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ   10/3/2016

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

-                      Α.Ρ.Σ.Ι.      Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

-                      Νυστέρι – Πρωτοβουλία Γένοβα

-                      Ρ.Ε.Ι.          Ριζοσπαστική Ενότητα Ιατρών

-                      Νέοι ανεξάρτητοι Γιατροί

-                      Ανεξάρτητοι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοιΤο Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή είναι η πολύμορφη, πολυτασική, ανεξάρτητη αγωνιστική συλλογικότητα των νοσοκομειακών γιατρών που ενώνει τους αγωνιζόμενους ειδικευόμενους και νέους γιατρούς, τους μαχόμενους ειδικευμένους στην έκφραση των δικαιωμάτων τόσο της λαϊκής- εργαζόμενης πλειοψηφίας για δωρεάν, δημόσια, σύγχρονη, ισότιμη, καθολική περίθαλψη όσο και τα δικαιώματα των υγειονομικών για επιστημονική και εργασιακή αξιοπρέπεια, για επαγγελματική αποκατάσταση των νέων γιατρών.
Οι εκλογές της ΕΙΝΑΠ γίνονται την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα σκληρή αναμέτρηση της  κυβέρνησης του τρίτου μνημονίου με το απεργιακό κίνημα, και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με αποκορύφωμα την πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, τους κοινωνικούς αγώνες ενάντια στην επιχειρούμενη αντι-ασφαλιστική κατεδάφιση, τις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Τα τελευταία τρία χρόνια που πέρασαν από τις προηγούμενες εκλογές ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ, οι υγειονομικοί και όλος ο λαός μας έδωσαν σκληρούς αγώνες ενάντια στην ασφυξία των μνημονίων και τις ευρωμνημονιακές κυβερνήσεις. Με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ο λαός μας είπε ένα συντριπτικό, περήφανο, ηρωικό, ταξικό, αγωνιστικό «ΟΧΙ» στα μνημόνια, στην καταστροφική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθεί την ίδια ακριβώς καταστροφική μνημονιακή πολιτική κοινωνικής & υγειονομικής γενοκτονίας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, που έχει οδηγήσει την δημόσια υγεία και περίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση. Τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε οριακό σημείο λειτουργίας από την υποχρηματοδότηση και την δραματική έλλειψη προσωπικού. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας να φτάνει σε εξοντωτικά επίπεδα, χιλιάδες κλίνες, πολλές κλινικές και τμήματα να έχουν καταργηθεί και η ιδιωτικοποίηση μέσα από τις εργολαβίες να προωθείται συστηματικά. Η κυβέρνηση υλοποιεί το αποτέλεσμα του αισχρού αντιδημοκρατικού κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος όταν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Ποτάμι ψήφισαν το αντιλαϊκό 3ο μνημόνιο, το χειρότερο ακόμα κι από τα προηγούμενα δύο, με το οποίο συνεχίζεται η εξαθλίωση και η φτωχοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας, η υγειονομική γενοκτονία, η αντι-ασφαλιστική κατεδάφιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, με βάση την παρουσία του τα προηγούμενα χρόνια συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης αντισυστημικής – ριζοσπαστικής - αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αλλά και όλες τις δυνάμεις της κινηματικής ανεξαρτησίας ειδικευόμενων και αγωνιζόμενων ειδικευμένων. Που έδιναν πάντα και εξακολουθούν να δίνουν ακόμα πιο δυναμικά με ΜΟΝΑΔΙΚΗ συνέπεια την μάχη στο πλευρό των αγωνιζόμενων γιατρών,  όπως και πρόσφατα στο κίνημα των επισχέσεων της άνοιξης του 2015,  αλλά και μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στην υγεία μέσα στις συνεχείς απεργιακές  κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας όπως στις 20 Μάη, στην 48ωρη απεργία στις 2-3 Δεκέμβρη, ενάντια στην λυσσαλέα αντίδραση τόσο του κράτους όσο και του κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλά και συνολικά της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Που αγωνίζεται ιδιαίτερα για τα δικαιώματα των νέων γιατρών, για να βρουν επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια στον τόπο μας και να ανακοπεί ο ξεριζωμός τους προς το εξωτερικό.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή εκφράζει τους υγειονομικούς επιστήμονες, που ζώντας από πρώτο χέρι τις συνέπειες της θανατηφόρας μνημονιακής υγειονομικής γενοκτονίας έχουν ξεκάθαρο πως χωρίς ρήξη-έξοδο από ευρωζώνη – Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς πλήρη διαγραφή του ληστρικού στο σύνολό του δημόσιου χρέους, χωρίς σκληρούς απεργιακούς αγώνες και ριζική κοινωνική ανατροπή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στα νοσοκομεία και γενικά στην κοινωνία.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, με καινούρια ορμή, διευρυμένο με νέες δυνάμεις και πολλούς αγωνιζόμενους γιατρούς ειδικευόμενους και ειδικευμένους, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πρωτοστατήσουν ενεργά στην υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και περίθαλψης, του δίκιου, των αναγκών και των δικαιωμάτων. Σε μια ανεξάρτητη, πολυτασική, αγωνιστική πτέρυγα πλήρως διαχωρισμένη από τον κυβερνητικό αλλά και συνολικά από τον μνημονιακό - εργοδοτικό συνδικαλισμό σε όλα τα επίπεδα όπου εκφράζονται και εκπροσωπούνται οι νοσοκομειακοί γιατροί (νοσοκομειακές συνελεύσεις, συλλόγους ειδικευόμενων, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΑΔΕΔΥ). Που δεν αποτελεί συγκόλληση ηγεσιών πολιτικών οργανώσεων, αλλά ολομελειακή δημοκρατική συλλογικότητα στην οποία εκπροσωπούνται ισότιμα όλες/όλοι οι αγωνίστριες/αγωνιστές, όλες οι οργανώσεις, οι τάσεις και τα ρεύματα, όλοι οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί και ιδιαίτερα οι νεότεροι. Που υποστηρίζει την ανεξάρτητη έκφραση, την ισότιμη αντιπροσώπευση και την εναλλαγή θητείας σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα. Με τους μαχόμενους γιατρούς στην πρώτη γραμμή.

Η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή
σε ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακές κυβερνήσεις – καπιταλιστικά συμφέροντα – μεγαλοδιευθυντικό & μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο

Αγώνας       για δωρεάν, δημόσια, ισότιμη, καθολική περίθαλψη
                                για επιστημονική και εργασιακή αξιοπρέπεια
                                για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων γιατρών

Ρήξη       με το καθεστώς της ευρωμνημονιακής ασφυξίας, με την ευρωζώνη – την ΕΕ – το ΔΝΤ
                         με το αισχρό πολιτικοοικονομικό σύμπλεγμα που την στηρίζει
                         με τον κυβερνητικό & εργοδοτικό γραφειοκρατικό συνδικαλισμό

Στις εκλογές ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ 10/3/2016 στηρίζουμε – ψηφίζουμε

Ενωτικό Κίνημα για την
Ανατροπή


Ειδικευόμενοι, νεοειδικευμένοι, επικουρικοί, έντιμοι και μαχόμενοι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ

Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο,  ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !