Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Οι «Μαυρογιαλούροι» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ


Οι «Μαυρογιαλούροι» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση από Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,     28/3/2016

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως η μεγάλη πλειοψηφία των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών εκτός από τις αντιλαϊκές πολιτικές των συντηρητικών και μνημονιακών κυβερνήσεων, αντιμετωπίζουμε και έναν «εσωτερικό εχθρό» μέσα στον ίδιο τον κλάδο : το ολιγάριθμο μεγαλοδιευθυντικό – μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο της διαπλοκής, που πάντα δρα σαν «μαυραγορίτης» συμμαχώντας με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις επιδιώκοντας παρασκηνιακά την προώθηση των δικών του ιδιοτελών συμφερόντων και την διατήρηση σκανδαλωδών «φεουδαρχικών» προνομίων τα οποία αποτελούν την μήτρα της διαφθοράς και του χρηματισμού μέσα στο ΕΣΥ και που θίγουν βάναυσα τα δικαιώματα τόσο του πληθυσμού στην δωρεάν – δημόσια – σύγχρονη – ισότιμη – καθολική περίθαλψη όσο και της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσoκομειακών γιατρών (ιδιαίτερα των νεότερων) στην επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια.
Χαρακτηριστικός εκπρόσωπος αυτής της κλίκας είναι η λεγόμενη «Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ». Ένα ψευδεπίγραφο μόρφωμα το οποίο ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ δεν έχει ούτε με … επιστημονική εταιρεία, ούτε με τους πολλούς έντιμους και ανιδιοτελείς συντονιστές διευθυντές που άλλωστε μεγάλο μέρος τους έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί. Πρόκειται απλούστατα για μια σφραγίδα στα χέρια μιας μικρής ομάδας ανθρώπων που εναλάσσονται διαρκώς οι ίδιοι και οι ίδιοι στο «προεδρείο» της και που δεν κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ από το να «σερβίρει» απαράδεκτες θέσεις με … βασικούς κορμούς «σκέψης» : 1) μόνο «εμείς» είμαστε γιατροί, όλοι οι άλλοι είναι γιατρουδάκια 2) ο συντονιστής διευθυντής είναι ο απόλυτος κύριος και αφέντης του τμήματος, όλοι οι υπόλοιποι είναι «βοηθηταριά» χωρίς δικαιώματα στην λήψη των αποφάσεων 3) οι ειδικευόμενοι λογίζονται ως φαντάροι – σκλάβοι που προορισμός τους είναι να υπηρετούν τον «συντονιστή διευθυντή αφέντη» και φυσικά δεν δικαιούνται να ομιλούν περί ωραρίων, ανώτατου αριθμού εφημεριών, μισθών, απλήρωτων δεδουλευμένων, εκπαιδευτικών δικαιωμάτων κλπ 4) το φακελάκι πρέπει να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ (για να μην έχουμε και άγχος βρε παιδί μου, άσε που αν φορολογείται κιόλας θα κονομάει και το κράτος τίποτις) 5) οι διευθυντές από εξέλιξη είναι για τα μπάζα – κακώς εξελίχτηκαν, και οι επιστημονικοί προϊστάμενοι διευθυντές τμημάτων που δεν είναι «συντονιστές» με την … βούλα (δηλαδή η πλειοψηφία των επιστημονικών υπευθύνων σήμερα στην χώρα) είναι δυο φορές για τα μπάζα – κακώς τους επιτρέπεται να «διευθυντεύουν».
Και το πιο ΓΕΛΟΙΟ είναι πως οι απόψεις αυτές εκπροσωπούνται από κάποιους ανθρώπους για τους οποίους ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ πως κάποτε έγιναν Συντονιστές Διευθυντές ΟΧΙ λόγω … «επιστημοσύνης», αλλά ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΟΝΤΑΣ γραφειοκρατικές «συνδικαλιστικές» θέσεις καθώς και ΠΡΑΣΙΝΑ ή ΓΑΛΑΖΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις οι … «διαδικασίες» ήταν τόσο σκανδαλώδεις (π.χ. ίδρυση σε νοσοκομείο αχρείαστου παραπανίσιου τμήματος – «μαϊμού», ενώ προϋπήρχε τμήμα της ίδιας ειδικότητας με άλλον διευθυντή), που γελάει ακόμα το πανελλήνιο …
Στο παρελθόν η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά της «κλίκας» και των εκπροσώπων της έχει καταγγελθεί δημόσια πολλές φορές (http://arsigr.blogspot.gr/2010/04/blog-post.html, http://arsigr.blogspot.gr/2010/04/20-4-10.html, http://arsigr.blogspot.gr/2014/06/blog-post_30.html)
Η «σφραγίδα» αυτή «συντονίζεται» υπογείως με την ομοειδή της μυστική κλίκα του μεγαλοκαθηγητικού πανεπιστημιακού κατεστημένου και πάντα αλληλοϋποστηρίζονται.
Η «κλίκα» είχε ΛΥΣΣΑΛΕΑ αντιδράσει στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών την περίοδο 2007-2008 για δικαιώματα ειδικευομένων – μισθούς – ωράρια – προσλήψεις – ανώτατα όρια εφημεριών – δημοκρατία στην επιστημονική ιεραρχία – εξέλιξη κλπ, και πρωταγωνίστησε στην ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ και ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ από την πολιτεία της συλλογικής συμφωνίας ΟΕΝΓΕ – κράτους (Δεκέμβρης 2009), με βασικό υπεύθυνο αρχικά τον ίδιο τον Αβραμόπουλο που αθέτησε την ίδια την υπογραφή του, και στην συνέχεια τους διαδόχους του (Λοβέρδο, Λυκουρέντζο, Άδωνι, Βορίδη) οι οποίοι κατά την θητεία τους έβρισκαν μέσα σε όλα την ευκαιρία να νομοθετούν αιφνιδιαστικά διάφορα ΡΟΥΣΦΕΤΑΚΙΑ και ΧΑΤΗΡΑΚΙΑ που ζητούσε η κλίκα, σε βάρος πάντα της δημόσιας περίθαλψης και των δικαιωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με πολλές ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του έχει από χρόνια και πρόσφατα καταγγείλει τις πρακτικές της ολιγάριθμης αυτής κλίκας.
Όμως, κάποια σχετικά πρόσφατα συμβάντα στο «Σισμανόγλειο» δείχνουν πως οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) και Μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) ακολουθούν μια ΑΙΣΧΡΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ : άλλα λένε και ψηφίζουν στα διοικητικά συμβούλια και άλλα κάνουν στην πράξη.
Σε ΟΛΑ σχεδόν τα νοσοκομεία της Α ζώνης έχει εφαρμοστεί εδώ και καιρό το ακόλουθο νόμιμο, δίκαιο και αυτονόητο (αυτονόητο γιατί πλέον οι περισσότεροι επιστημονικοί υπεύθυνοι στα τμήματα είναι διευθυντές από εξέλιξη) : ο επιστημονικός υπεύθυνος στην Α ζώνη αν είναι διευθυντής από εξέλιξη («προσωρινός προϊστάμενος») μπορεί κατά την κρίση του να επιλέξει αν θα εφημερεύει όπως και οι υπόλοιποι διευθυντές του τμήματός του που δεν είναι προϊστάμενοι (π.χ. αν οι εφημερίες δεν βγαίνουν) ή αν θα εποπτεύει το τμήμα 365 τον χρόνο καλύπτοντας τον εφημερεύοντα ειδικευμένο, αμειβόμενος με το επίδομα εφημέρευσης (το οποίο είναι λιγότερα χρήματα από τις 3 ενεργείς + 3 ετοιμότητας εφημερίες των διευθυντών της Α ζώνης, χωρίς να λογαριάσουμε τις τυχόν πρόσθετες) όπως οι επιστημονικοί υπεύθυνοι που είναι Συντονιστές με την … βούλα. Αυτό είναι τόσο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ, που ουδείς ως τώρα δεν είχε τολμήσει να το αμφισβητήσει σε όλη την χώρα.
Έλα όμως που η γνωστή «κλίκα» υπογείως … εξεμάνη, γιατί θεώρησε προφανώς πως μια τέτοια … «εξομοίωση» (?) δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή … ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, αρκεί να διατηρηθεί στο ακέραιο το σύνολο της «αποκλειστικότητας» των προνομίων τους, μέχρι να συνταξιοδοτηθεί κι ο τελευταίος από το «προεδρείο» της «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών» οπότε ελπίζουμε να ησυχάσουμε κάπως από αυτούς …
Επέλεξαν λοιπόν ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο για να «δημιουργήσουν» θέμα : αυτό το νοσοκομείο όπου προφανώς βρήκαν «ευήκοα ώτα». Ποια ήταν αυτά τα «ευήκοα», ΠΕΙΘΗΝΙΑ ώτα ? Κατ αρχήν ήταν η μέχρι πρότινος ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ του νοσοκομείου, παλιό στέλεχος της γαλαζοπράσινης ανώτερης γραφειοκρατίας του υπουργείου υγείας. Κατά δεύτερο, δυο ηγετικά στελέχη της μνημονιακής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας : τον εκπρόσωπο της ΔΗΚΝΙ στην εφορευτική επιτροπή της ΕΙΝΑΠ που τώρα εκτελεί χρέη διοικητή του νοσοκομείου ως διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, και τον επικεφαλής της παράταξης του Μετώπου (ΣΥΡΙΖΑ) στην ΕΙΝΑΠ που είναι αναπληρωματικός εκπρόσωπος των γιατρών του νοσοκομείου στο διοικητικό του συμβούλιο. Αυτοί λειτουργούν ως ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ της «κλίκας» (άσχετα αν το έχουν συνειδητοποιήσει, αν ΟΧΙ πρόβλημά τους …) για να γίνει το «Σισμανόγλειο» αφετηρία αντιδραστικού πραξικοπήματος ώστε να «κατεδαφιστεί» κάτι λογικό, νόμιμο, δίκαιο και αυτονόητο που ήδη εφαρμόζεται από καιρό (όπως είπαμε παραπάνω) σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Α ζώνης. Και ας μην νομίσει κάποιος πως πρόκειται για επουσιώδη λεπτομέρεια σε σχέση με τον λοιπό κυκεώνα προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε λόγω της καταστροφικής πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων : η διαχρονική τακτική της «κλίκας» είναι πως αν της αφήσεις έστω και μια χαραμάδα, θα βρει τρόπο να χωθεί για να ροκανίσει και άλλα αυτονόητα δικαιώματα, πάντα σε «μαυραγορίτικη» συμμαχία με το μαύρο μέτωπο.
Έχουμε και λέμε λοιπόν : από επίσημα έγγραφα του νοσοκομείου αποδεικνύεται πως τις απαράδεκτες «εισηγήσεις» της πρώην διοικήτριας τις οποίες είχαμε καταγγείλει (http://arsigr.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html) και τις οποίες το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ μετά από πρότασή μας είχε ΟΜΟΦΩΝΑ καταδικάσει, ο μεν επικεφαλής του Μετώπου τις ΨΗΦΙΖΕ (!) στην διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ ο εκπρόσωπος της ΔΗΚΝΙ στην εφορευτική επιτροπή εξακολουθεί να τις εφαρμόζει σήμερα ως εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου (!!).
Τέτοια ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην ΕΙΝΑΠ. Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΗΚΝΙ και Μετώπου έχουν ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ «συνδικαλιστικού» μαυρογιαλουρισμού. Στο σωματείο άλλα και στο νοσοκομείο άλλα για το ίδιο θέμα οι ίδιοι άνθρωποι … και στην πράξη ΠΑΝΤΑ πλήρης εναρμόνιση τόσο με την καταστροφική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, όσο και με τα ιδιοτελή συμφέροντα του μεγαλοδιευθυντικού κατεστημένου της διαπλοκής …  Επειδή όμως το πράγμα ΣΟΒΑΡΕΥΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ πέρα από αυτές τις γελοιότητες :
-          Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (που είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες για τα τεκταινόμενα στο «Σισμανόγλειο» σε επίσημή της συνάντηση με το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ) οφείλει άμεσα να διευθετήσει το θέμα δίνοντας εντολή να εφαρμοστούν και στο νοσοκομείο αυτό τα αυτονόητα και από καιρό ισχύοντα στην υπόλοιπη χώρα.

-          Η νέα πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πρέπει να λειτουργήσει στην κατεύθυνση μιας νέας αφετηρίας για το σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών. Ουσιαστικό ρόλο για την κατεύθυνση αυτή μπορεί να παίξει η συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου για πρώτη φορά απαλλαγμένου από την κυριαρχία των παρατάξεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ (http://arsigr.blogspot.gr/2016/03/blog-post_25.html)

Η ΕΙΝΑΠ πρέπει επιτέλους να πάψει να ελέγχεται από πρακτικές ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ οι οποίες προωθούν τις επιδιώξεις των ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ του μεγαλοδιευθυντικού – μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου της διαπλοκής και των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η ΕΙΝΑΠ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί ουσιαστικά ως σωματείο που με δημοκρατικό τρόπο θα εκπροσωπεί τόσο τα δικαιώματα του πληθυσμού στην δωρεάν – δημόσια – σύγχρονη – ισότιμη – καθολική περίθαλψη όσο και τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών, ιδιαίτερα των ειδικευόμενων και των νεότερων ειδικευμένων, στην επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια.