Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΕ - ΔΝΤ


ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΕ - ΔΝΤ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,   10/5/17

Στο αγγλόφωνο κείμενο της «συμφωνίας» κυβέρνησης – δανειστών και στο κεφάλαιο με τίτλο «Εξορθολογισμός Δαπανών Υγείας» διαβάζουμε : (σελ. 18 – κεφάλαιο 2.5.2.1.– παρ. h)
Άμεσο  προαπαιτούμενο – (το Υπουργείο Υγείας)  ως τον Ιούνιο 2017 θα αναπτύξει ένα σχέδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο παιδείας, με τις Ιατρικές Σχολές, με το ΚΕΣΥ και με τον ΠΙΣ για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών και της ιατρικής εκπαίδευσης των ειδικευόμενων ώστε να αυξηθεί ο αριθμός και να ενισχυθεί η εκπαίδευση των Γενικών Γιατρών.  Τα πρώτα στοιχεία αυτού του σχεδίου θα εφαρμοστούν από την ακαδημαϊκή χρονιά 2017 – 2018.
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ πως ο κύριος στόχος των σχεδίων του ΚΕΣΥ για την αναδιάρθρωση της ιατρικής εκπαίδευσης είναι απλούστατα η δραστική μείωση των νέων γιατρών που θα αποκτούν τελικά τον τίτλο οποιασδήποτε άλλης ειδικότητας πλην της Γενικής Ιατρικής. Και αυτό ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, και όχι φυσικά για … βελτίωση της περίθαλψης. Ίδιος είναι και ο στόχος των προωθούμενων αλλαγών στα προγράμματα σπουδών των ιατρικών σχολών. Το σχέδιο αυτό ΗΤΑΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, και γι αυτό αποτελεί μέρος της «συμφωνίας» κυβέρνησης – δανειστών. Άρα :
1.      Θεωρούν την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής μια υποβαθμισμένη «για τα μπάζα» ειδικότητα όπου θα πρέπει να κατευθύνονται αναγκαστικά οι νέοι γιατροί ώστε … να μειώνονται οι δαπάνες Υγείας (!). Αυτή η θεώρηση εκτός των άλλων ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ και τους συναδέλφους Γενικούς Γιατρούς.
2.      Θεωρούν πως η σύγχρονη προπτυχιακή και μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση είναι «επιζήμια» γιατί … «αυξάνει τα έξοδα» (!) της περίθαλψης.
3.      Οι προωθούμενες μέσω του ΚΕΣΥ αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση είναι εντολή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ με στόχο την δραστική και μακροπρόθεσμη μείωση των δημόσιων δαπανών περίθαλψης.
4.      Η προπαγάνδα που είχαμε τόσον καιρό από τον ίδιον τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ Καθηγητή κ. Μάρκου στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, από τους Υπουργούς και από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια ήταν απλούστατα ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ και ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ. Ιδιαίτερα εκτεθειμένη είναι η ηγεσία του «Μετώπου» και οι ιθύνοντες της φιλοκυβερνητικής ιστοσελίδας “ygeianet” που έκαναν και κάνουν τους συνηγόρους στις προωθούμενες αλλαγές και στον κ. Μάρκου προσωπικά. Μάλιστα οι εν λόγω κυβερνητικοί «πρόθυμοι» προκειμένου να προπαγανδίσουν τις αλλαγές αυτές, εκτός από τα ασύστολα ψέματα χρησιμοποίησαν και βρώμικες συκοφαντίες ενάντια στην αγωνιστική πτέρυγα του νοσοκομειακού κινήματος, το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, και προσωπικά ενάντια σε εκπροσώπους του. Τώρα αποκαλύπτεται πως οι «πρόθυμοι» δεν είναι απλά φερέφωνα των Υπουργών, αλλά και των … «θεσμών», δηλαδή των Βρυξελλών και της Βελκουλέσκου. Κατάντια και ξεφτίλα …
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ. ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ !