Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Η ΑΛΑ ΚΑΡΤ «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΣτΕΗ ΑΛΑ ΚΑΡΤ «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» ΤΟΥ ΣτΕ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,    25/2/2018

Μετά τις προηγούμενες αυθαίρετες περικοπές αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια (2012) που είχαν γίνει στα πλαίσια του 2ου μνημονίου, διάφοροι κλάδοι  είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την αναίρεση αυτών των μισθολογικών περικοπών.
Μια από αυτές τις προσφυγές είχε υποβληθεί από τους εκπροσώπους των ενστόλων (αστυνομικών, στρατιωτικών κλπ).
Μια άλλη είχε υποβληθεί από τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).
Το περιεχόμενο των προσφυγών αφορούσε ακριβώς τον ίδιο νόμο (4093/2012).
Ας δούμε λοιπόν τι έπραξε η … «τυφλή» δικαιοσύνη.
-          Έσπευσε να εκδικάσει ταχύτατα την προσφυγή των ενστόλων (ήδη από το 2014). Έσπευσε να εκδώσει («καθαρογράψει») την απόφαση αμέσως μετά την εκδίκαση. Μάλιστα πρόσφατα  (5/2/2018) έσπευσε με νέες επισημάνσεις του να απειλήσει το κράτος με επιβολή προστίμων αν δεν εφαρμοστεί άμεσα αυτή η απόφαση.
-          Καθυστέρησε με διάφορα προσχήματα την εκδίκαση της προσφυγής των νοσοκομειακών γιατρών. Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές η εκδίκαση αυτή έγινε στις 2/12/2016. Ενώ έχουν περάσει 15 ολόκληροι μήνες από την εκδίκαση, το ΣτΕ πεισματικά αρνείται να εκδώσει την απόφαση. Μάλιστα πρόσφατα ο πρόεδρος του Στε αρνήθηκε να συνομιλήσει σχετικά στο τηλέφωνο με την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ και φέρθηκε απαξιωτικά διά της … γραμματέως του.
-          Φυσικά για το τι έγινε τελικά με τις τότε περικοπές στους μισθούς των ίδιων των δικαστικών που περιλαμβάνονταν στον ίδιο νόμο (αφού και οι δικαστικοί συμπεριλαμβάνονται στα ειδικά μισθολόγια) ας μην μιλήσουμε γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Η ουσία αυτής της επιλεκτικής αντιμετώπισης (εκτός από την γνωστή χυδαία συντεχνιακή λογική του δικαστικού σώματος όσον αφορά τα ίδια τα μέλη του) είναι η ακόλουθη : οι μηχανισμοί του βαθέως αστικού κράτους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η ηγεσία της δικαιοσύνης, θεωρούν ως «πυρήνα του κράτους» ΜΟΝΟ τον εαυτό τους , τις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις καταστολής. Όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι λειτουργοί (στην δημόσια περίθαλψη, στην δημόσια εκπαίδευση κλπ) θεωρούνται «λαθραίοι» καθώς η κυρίαρχη αστική πολιτική σήμερα πρεσβεύει παγκοσμίως την πλήρη ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών.  Άλλωστε ακριβώς αυτό το αφήγημα διασπείρεται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια από τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Φυσικά ΟΛΕΣ οι μνημονιακές κυβερνήσεις (της σημερινής συμπεριλαμβανομένης) εξυπηρετούνται αφάνταστα με αυτές τις πρακτικές άσχετα με τις προπαγανδιστικές αρλούμπες που λένε στα λόγια : «εμείς θέλουμε αλλά δεν μας αφήνουν η κακιά δικαιοσύνη και η κακιά τρόϊκα».
Για όλους τους παραπάνω λόγους επιβάλλεται η μαζική συμμετοχή μας στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΟΕΝΓΕ την Πέμπτη 1/3/18 (στάση εργασίας από τις 11.30 πμ και συγκέντρωση στην έδρα του ΣτΕ Πανεπιστημίου 47-49 στις 12.30 μμ).