Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η ΥΠΕ Κρήτης επισπεύδει τις προσλήψεις μέσω Facebook !



Η  ΥΠΕ  Κρήτης επισπεύδει τις προσλήψεις  μέσω  Facebook !

Ανακοίνωση από Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή στα Χανιά,   26/2/18

Ως  Mέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή στα Χανιά μείναμε κυριολεκτικά έκθαμβοι απέναντι στα εγκωμιαστικά σχόλια υποδιοικήτριας ΥΠΕ Κρήτης που ανταλλαχθησαν στο διαδίκτυο αναφορικά με την ορκωμοσία συνάδελφου αγροτικού γιατρού. Σχόλια τα οποία έφθασαν στο σημείο να διατυμπανίζουν εν τέλει την ανανέωση του ραντεβου τους σε ένα χρόνο ακριβώς, προκειμένου αυτός να ορκιστεί ως Επιμελητής Β. Για μας είναι πράγματι ευτυχές το γεγονός ότι οι διαδικασίες προσληψης σε μόνιμη θέση ΕΠΙΜΕΛΗΤΉ φαίνεται ενδεχομένως να μην εμπεριέχουν πάντοτε την αγωνία που αναπόφευκτα εγκυμονεί η μέχρι τώρα διαδικασία πρόσληψης με προθεσμίες, καθυστερήσεις,καταθέσεις βιογραφικών, επιτροπές, προφορικές συνεντεύξεις ΚΛΠ. Μας καθησυχάζει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η- αρχική τουλάχιστον- διατυπωση της ανακοινωσης δεν έδειχνε να διεπεται από ευχολογική διάθεση. Εμοιαζε απλα σαν μια σκέτη ανακοίνωση προσληψης με ακριβή χρονικό προσδιορισμό. 
Μέσα σε αυτό το έρεβος της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, της μη προκήρυξης μόνιμων θέσεων επιμελητών και την ομηρία εκατοντάδων επικουρικών προκαλεί ρίγη συγκίνησης το γεγονός ότι μέσω τέτοιων δηλώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  μειώνεται ή και εξαλείφεται η δυσβάσταχτη αγωνία για το μέλλον μας. Στα μάτια μας φαντάζει  πραγματικά υπέροχο η επαγγελματική μας ανασφάλεια να εξανεμίζεται έτσι απλά με την ανανέωση ενός... ΄΄ραντεβού΄΄. 
Ευχαριστούμε εκ βαθέων την υποΥΠΕάρχισσα και την περιμένουμε στο Γ.Ν Χανίων να δώσει και εκεί ευχές της  για τα διαλυμένα ΤΕΠ από τις ελλείψεις νοσηλευτών,το παραπαίων ακτινολογικό τμήμα και τις καθυστερήσεις έως και 6 μήνες για τη διενέργεια μιας μαγνητικής,τα monitorπου κοντεύουν να πέσουν στα κεφάλια των ασθενών στη ΜΕΘ,τησκανδαλώδη έλλειψη ΜΑΦ ,τα χρωστούμενα ρεπό σε γιατρούς και νοσηλευτές,την απουσία ιατρικής εκπαίδευσης,τους συμβασιούχους που πετιούνται στην ανεργία.
Με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις δε χρειάζεται να ανησυχούμε για μελλοντική φυγή στο εξωτερικό σαν ιατρικοί μετανάστες ή για αναζήτηση εργασίας με μπλοκάκι σε κάποιον μεγαλοεργολάβο-αρπακτικό της ιδιωτικής Υγείας. 
Εμείς της υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα για μαζικές μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, για μια πραγματική δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους μακριά από τις ορέξεις των αρπακτικών της αγοράς και των μνημονιακών γραφειοκρατών του Υπουργείου.


Μετά  τιμής
Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή