Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Ο ΕΣΧΑΤΟΣ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΣ



Ο ΕΣΧΑΤΟΣ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΣ

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,    3/3/2018

Έχουμε επισημάνει εδώ και πολύν καιρό πως το μνημονιακό γραφειοκρατικό κυβερνητικό ιατροπατερίστικο σύμπλεγμα των ηγεσιών των κομματικών παρατάξεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κάνει ακριβώς ό,τι έκανε το αντίστοιχο σύμπλεγμα και στην ΟΕΝΓΕ ως τον Απρίλιο του 2016 : συναίνεση επί της ουσίας με κάθε κυβερνητική μνημονιακή πολιτική κάθε μνημονιακής κυβέρνησης και πλήρης αδιαφορία για τα στοιχειώδη δικαιώματα της πλειοψηφίας των έντιμων μαχόμενων γιατρών, τόσο του δημόσιου τομέα όσο και των αυτοαπασχολούμενων.
Το τελευταίο διάστημα όμως υπάρχει μια νέα ποιότητα στο αίσχος η οποία έχει οδηγήσει τον ΠΙΣ στον πιο κραυγαλέο αυτοεξευτελισμό. Το προεδρείο του ΠΙΣ (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) όχι μόνο έχει μετατρέψει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σε διακοσμητικό έπιπλο των υπουργικών γραφείων Ξανθού και Πολάκη, όχι μόνο συναινεί σε καταστροφικά κυβερνητικά μέτρα (π.χ. πρόσφατα στην απαξιωτική σύμβαση που είχε το θράσος να προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για τους αυτοαπασχολούμενους συμβεβλημένους γιατρούς και για την οποία ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμης διατυμπάνιζε δημόσια πως καταρτίστηκε «κατόπιν συνεννόησης με τον ΠΙΣ» ) αλλά επιπρόσθετα ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στην πιο βρώμικη κυβερνητική λασπολογία και κατασυκοφάντηση ενάντια σε γιατρούς μόνο και μόνο επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι σε «κρίσιμες» αντιδραστικές κυβερνητικές επιλογές. Μόνο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μέσα σε δεκάδες άλλα (π.χ. την λασπολογία επί προσωπικού ενάντια στην πρόεδρο και στον ΓΓ της ΟΕΝΓΕ κλπ, κλπ …) είναι αρκετό : ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Εκεί με προφανή στόχο την συγκάλυψη των σοβαρότατων ευθυνών της διοικήτριας του νοσοκομείου, μέλους της προσωπικής κομματαρχικής αυλής του κ. Κοντονή, αλλά και των αρμοδίων ΥΠΕ και υπουργείου, είχε εξαπολυθεί από την πρώτη στιγμή μια χυδαία συκοφαντική προπαγανδιστική λασπολογία ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ συλλήβδην ενάντια στους υγειονομικούς του νοσοκομείου και προσωπικά ενάντια στον διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής που μάλιστα τυγχάνει μέλος του … ΔΣ του ΠΙΣ ( ! ). Μάλιστα, οι ίδιοι βρώμικοι προπαγανδιστικοί κυβερνητικοί και παρακυβερνητικοί μηχανισμοί στοχοποίησαν και τον πρόεδρο της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Ζακύνθου Ν. Ποταμίτη (που ανήκει σε διαμετρικά αντίθετη πτέρυγα του πολιτικού φάσματος από τον διευθυντή της Χειρουργικής, συγκεκριμένα στην αντισυστημική ριζοσπαστική αριστερά) με την γελοία κατασκευασμένη «κατηγορία» του … ρατσισμού ( !! ) επειδή αρνήθηκε να προσκυνήσει την κυρία διοικήτρια και να συγκαλύψει τις ευθύνες της. Έ λοιπόν σε όλη αυτή την απίστευτη βρωμιά συμμετέχει ενεργά ο ίδιος ο ΓΓ του ΠΙΣ κ. Βαρνάβας (ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Βλασταράκος (ΝΔ) συναινεί διά της σιωπής του. Το ίδιο κι ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο προεδρείο. Οι Βαρνάβες, οι Κοντονήδες και οι Βίτσες του ΣΥΡΙΖΑ που αγκαλιάζονται με τους Κασιδιάρηδες στα Καστελόριζα κατηγορούν για … «ρατσισμό» τον Ποταμίτη ο οποίος ήταν από αυτούς που είχαν βάλει το κορμί τους μπροστά όταν τα τάγματα εφόδου των Κασιδιάρηδων της Χρυσής Αυγής είχαν επιδράμει στην Ζάκυνθο και οι Βαρναβοκοντονήδες ήταν βολικά απόντες. Και αυτά υπό την αιγίδα του προεδρείου του ΠΙΣ ( !!! ) … γελάνε και τα μαύρα γυαλιά του Κασιδιάρη …
Η νέα αυτή ποιότητα δεν ήρθε τυχαία. Οφείλεται σε συγκεκριμένα νομοθετικά ανταλλάγματα οικονομικής φύσεως με τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ουσιαστικά εξαγοράζει τον ΠΙΣ. Και μάλιστα το κύριο μέρος των ανταλλαγμάτων αυτών ληστεύεται μέσα από τις τσέπες των νέων γιατρών. Τσουχτερό παράβολο για άδεια άσκησης επαγγέλματος το οποίο θα εισπράττει ο ΠΙΣ, τσουχτερό παράβολο για κάθε πιστοποιητικό “good standing” το οποίο θα εισπράττει ο ΠΙΣ, τσουχτερό παράβολο για συμμετοχή στις εξετάσεις τίτλου ειδικότητας το οποίο θα εισπράττει ο ΠΙΣ, τσουχτερό παράβολο για βεβαίωση τίτλου ειδικότητας μετά τις εξετάσεις το οποίο θα εισπράττει ο ΠΙΣ. Βάλτε κοντά σε αυτά την νομοθετική κατοχύρωση του λεγόμενου «Ακαδημαϊκού Ερευνητικού Ινστιτούτου» του ΠΙΣ, καθώς και την πραξικοπηματική αναβολή (διά νόμου) των εκλογών στους ιατρικούς συλλόγους και στον ΠΙΣ οι οποίες δεν προβλέπεται να διεξαχθούν πριν τον … Οκτώβριο του 2018 ( !!!! ) με την συνοδή προκύπτουσα παράταση θητείας των «ενδιαφερομένων».
Άρα για όσους απορούν ακόμα για τον έσχατο αυτοεξευτελισμό στον οποίο έχει καταντήσει τον ΠΙΣ το προεδρείο του, η απάντηση (εκτός των άλλων) είναι και αυτό που λένε οι … Αμερικάνοι “just follow the money” …
Τα παραπάνω ειπώθηκαν δημόσια, επίσημα και από βήματος στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου 24/2/2018 από τους εκπροσώπους του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή. Επίσης δηλώθηκε η κατηγορηματική μας αντίθεση με την εισήγηση της πλειοψηφίας του ΔΣ γιατί στηρίζει την πολιτική του ενιαίου αστικού μπλοκ εξουσίας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων. Δηλώσαμε πως καταψηφίζουμε τον οικονομικό προϋπολογισμό – απολογισμό του ΔΣ γιατί εξυπηρετεί αυτές τις τακτικές και γιατί περιλαμβάνει το απαράδεκτο καινούριο χαράτσωμα των νέων γιατρών με τα πολλαπλά παράβολα υπέρ ΠΙΣ. Αποδείξαμε στις τοποθετήσεις μας την αποτυχία του κυβερνητικού και γραφειοκρατικού «συνδικαλισμού» και με άλλα παραδείγματα : Σκάνδαλο Novartis : ΚΑΝΕΝΑΣ εκτός από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή δεν βάζει μάχιμο αίτημα ΤΩΡΑ για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής παρέμβασης στο φάρμακο, στην υγεία, στη γνώση και στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση. Συμβάσεις οικογενειακών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ : Δηλώσαμε με απόλυτο τρόπο το στρατηγικό μας στόχο για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και ταυτόχρονα ΣΗΜΕΡΑ παλεύουμε για ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής διάλυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με αμοιβές και ωράρια ξεφτίλα για τους συμβεβλημένους γιατρούς. ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ και όχι οι αποτυχημένες... «αμοιβές κατά πράξη και περίπτωση» με αποδοχή των κλειστών προϋπολογισμών εξαθλίωσης. Ασφαλιστικό : ο νόμος - λαιμητόμος Κατρούγκαλου και η φορολεηλασία πετούν έξω από το επάγγελμα χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους γιατρούς ενώ ο ΠΙΣ και οι Ιατρικοί Σύλλογοι αποδέχονται όλη τη φιλοσοφία του νόμου Κατρούγκαλου όταν στα πλαίσια της συνέλευσης του ΠΙΣ έγινε παρουσίαση του ιδιωτικού ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης του ΙΣΘ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΒΛΑΣΤΑΡΑΚΟΥ – ΒΑΡΝΑΒΑ - ΠΑΤΟΥΛΗ - ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ.
Είχε την ευθιξία κανένας να απαντήσει από το προεδρείο του ΠΙΣ ;
ΟΧΙ φυσικά … ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν αυτοί …