Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ο Πάρεδρος Νίκαιας αρνείται την πληρωμή των εφημεριών Ιανουαρίου




Ο   Πάρεδρος   Νίκαιας  αρνείται  την  πληρωμή  των  εφημεριών  Ιανουαρίου

ΑΡιστερή Συσπείρωση Ιατρών  Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά, 6/3/18

Ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκαιας (ο ίδιος που βολικά είχε φροντίσει να απουσιάζει με «άδεια» για να μην υπογράψει τα εντάλματα των τακτικών εφημεριών Δεκεμβρίου) σήμερα επέστρεψε με πράξη αθεώρητα τα αντίστοιχα εντάλματα τακτικών εφημεριών Ιανουαρίου επικαλούμενος πάλι τις καταστροφικές διατάξεις περί ιατρικού ωραρίου που νομοθετήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και που δεν εφαρμόζονται με σχετική κυβερνητική απόφαση.
Επιβεβαιώνεται έτσι πανηγυρικά η εκτίμησή μας για τις σοβαρότατες κυβερνητικές ευθύνες όπως έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει : κάθε «δύστροπος» πάρεδρος θα βρίσκει ευκαιρία να μην εγκρίνει δεδουλευμένα επικαλούμενος τις καταστροφικές αντιδραστικές διατάξεις που η κυβέρνηση θέσπισε και που η ίδια έσπευσε να ανακοινώσει την μη εφαρμογή τους τουλάχιστον επί του παρόντος αφού εισέπραξε την οργή των νοσοκομειακών γιατρών. Η πεισματώδης συνεχιζόμενη άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να καταργήσει νομοθετικά τις διατάξεις που ούτως ή άλλως η ίδια έχει ανακοινώσει την αναστολή εφαρμογής τους είναι η ρίζα του προβλήματος.  Και μάλιστα τώρα που η πολιτική ηγεσία αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της πολιτικής της αναγκάστηκε επιτέλους να δεχτεί το από διετίας αίτημα της ΟΕΝΓΕ για έναρξη διαπραγματεύσεων προς νέα κλαδική συμφωνία.
Από την άλλη η στάση του συγκεκριμένου παρέδρου (και όσων τυχόν άλλων παρέδρων την ακολουθήσουν) είναι τελείως αδικαιoλόγητη. Γνωρίζουν πολύ καλά πως οι εφημερίες είναι όντως δεδουλευμένες. Γνωρίζει πολύ καλά πως οι νοσοκομειακοί γιατροί ήταν κατηγορηματικά αντίθετοι με τις καταστροφικές διατάξεις περί ωραρίου του ν. 4498/2017 τον οποίο επικαλείται. Γνωρίζει πολύ καλά πως τόσο η ψήφιση όσο και η αναστολή εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων είναι μονομερής απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί επιμένουν στην κατάργησή τους. Γνωρίζει πολύ καλά πως η εντολή τα προγράμματα εφημεριών να καταρτίζονται με τον παλιό τρόπο ήταν του ίδιου του υπουργείου.

Όλες/ όλοι στην έκτακτη γενική συνέλευση γιατρών του νοσοκομείου την Πέμπτη 8/3 στις 1.30 μμ στο Αμφιθέατρο
( * θα γίνει ενημέρωση – συζήτηση με τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα στην διάθεσή μας και για την πρόσφατη έκδοση της απόφασης του ΣτΕ σχετικά με την παλιά προσφυγή που αφορά τις περικοπές ιατρικού μισθολογίου 2012 )