Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή Ηπείρου : Ένσταση - Δήλωση


ΕΝΣΤΑΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ προς Κεντρική  Εφορευτική Επιτροπή

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της  6/6/18 για εκλογή αντιπροσώπων στην ΕΙΝΗ και ΟΕΝΓΕ.
 Θεωρούμε την οργάνωση των εκλογών , καθώς και την ενημέρωση των Νοσοκομείων από μέρους της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής  και  με ευθύνη της απελθούσας διοίκησης, ελλιπή και προβληματική. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον αποκλεισμό υποψηφιοτήτων ψηφοδελτίων καθώς και συναδέλφων, κυρίως στα νοσοκομεία Άρτας    και  Χατζηκώστα Ιωαννίνων.
Πιστεύουμε ότι η απελθούσα διοίκηση  σκόπιμα ενήργησε την προεκλογική διαδικασία εντός λίγων ημερών (συμπεριλαμβανομένων  των αργιών του 3ημέρου) χωρίς να έχουν γίνει εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις και να έχουν εκλεγεί  εφορευτικές επιτροπές σε όλα τα νοσοκομεία όπως προβλέπεται. Συγκεκριμένα  το Ν. Άρτας έστειλε εφορευτική 2 μέρες μετά τη λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας κατάθεσης ψηφοδελτίων και έγινε παρατύπως δεκτή, την ίδια στιγμή που δεν έγινε δεκτή η υποβολή ψηφοδελτίου από το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή μια εβδομάδα πριν τις εκλογές γιατί είχε παρέλθει η προθεσμία κατά 2 ημέρες. Στο   Γ.Ν.Χατζηκώστα Ιωαννίνων δεν ανακοινώθηκαν εγκαίρως τα διαδικαστικά των εκλογών.
Θεωρούμε απαράδεκτο τον   αποκλεισμό του  ψηφοδελτίου του Ενωτικού κινήματος για την Ανατροπή    από την εκλογική διαδικασία με ευθύνη  της απελθούσας     διοίκησης και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.  
Για όλους αυτούς τους λόγους  ζητάμε την αναβολή της διεξαγωγής των εκλογών.  
 
Οι εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στη  Ήπειρο      
 
 
                   Γκιόκα  Ελένη
                    Λυκούρη  Αύρα
                   Καφαράκης  Βασίλης
                     Χριστοδούλου  Πάνος