Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Ιδιωτικοποίηση αεροδιακομιδών ασθενών με κρατικό χρήμα


Ιδιωτικοποίηση αεροδιακομιδών ασθενών με κρατικό χρήμα

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, 8/6/20

Σε υπό διαβούλευση νομοσχέδιο περί τροποποίησης σύμβασης του κράτους με το ίδρυμα Νιάρχου υπάρχει διάταξη που ανοίγει ορθάνοιχτα τον δρόμο για πλήρη ιδιωτικοποίηση των αεροδιακομιδών ασθενών προς όφελος ημετέρων και σε βάρος του κρατικού κορβανά.

Για την κάλυψη της νησιωτικής χώρας το απλό που χρειάζεται είναι 3 (τρία) ελικόπτερα ΕΚΑΒ σε καθημερινή επιχειρησιακή ετοιμότητα (ένα για το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, ένα για το Νότιο και Ανατολικό, ένα για τα Ιόνια Νησιά). Για την κάλυψη και της χερσαίας χώρας χρειάζονται άλλα 3 (τρία), σύνολο 6 (έξι). Για να είναι διαρκώς 6 ελικόπτερα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα χρειάζεται να διαθέτει το ΕΚΑΒ συνολικά 10 (δέκα) σύγχρονα ασθενοφόρα ελικόπτερα παντός καιρού κατάλληλα στελεχωμένα με πιλότους και τεχνικούς  (π.χ. απόστρατους της Αεροπορίας Στρατού ή ακόμα και με χρέωση της πτητικής ευθύνης στην ίδια την Αεροπορία Στρατού), ιπτάμενους γιατρούς ΕΚΑΒ και ιπτάμενους διασώστες ΕΚΑΒ.

Αντί για το παραπάνω ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ, τα τελευταία 25 χρόνια έχουμε δει από διάφορες κυβερνήσεις τα πιο απίθανα πράγματα : από το σκάνδαλο Σημίτη – Augusta BellElItalia που κόστισε 14 (δέκα τέσσερεις) ανθρώπινες ζωές ασθενών και υγειονομικών με συνοδό «πάρτι» δισεκατομμυρίων δραχμών μέχρι τα «όσα πάνε και όσα έρθουν, αεροδιακομιδές με διασωστικά ελικόπτερα και C – 130 αντί για ασθενοφόρα ελικόπτερα», μέχρι την εμπλοκή διάφορων δωρητών και χορηγών. Και τώρα το κερασάκι στην τούρτα : πλήρης ιδιωτικοποίηση με άφθονο κρατικό χρήμα.

Το μόνο που μένει είναι να βρούμε ποιος ημέτερος «τζάμπα μάγκας» τάχα «ιδιώτης επιχειρηματίας» κρατικοδίαιτος ελικοπτεράς υπαγόρευσε την εν λόγω «νέα» διάταξη.