Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΠΓΝΛ : Πλήρης αποθράσυνση του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου



ΠΓΝΛ : Πλήρης αποθράσυνση του μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  1/7/20

Είναι από χρόνια γνωστές οι κουτοπόνηρες και αυταρχικές πρακτικές συγκεκριμένων Καθηγητών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ενάντια στους γιατρούς του ΕΣΥ και ενάντια στην λειτουργία του νοσοκομείου και στην ίδια την δημόσια περίθαλψη. Δυστυχώς η αποθράσυνση των συγκεκριμένων κυρίων πάντα οφείλεται στις πλάτες και στο χάϊδεμα των ανομιών τους από τους υπουργούς Υγείας και από τους διοικητές τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ.
-        Επί προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώθηκε ο διωγμός των γιατρών ΕΣΥ στην Παιδιατρική Κλινική με αποκορύφωμα την δικαστική ταλαιπωρία της συναδέλφου Σοφίας Σωτηράκου που αν και αθωώθηκε πανηγυρικά τελικά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
-        Επί προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν στα μαλακά κάποιοι Καθηγηταί που παρανόμως χειρουργούσαν τα πρωινά σε ιδιωτική κλινική επειδή βολικά το υπουργείο Υγείας … «ξέχασε» ( ! ) να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.
-        Επί σημερινής κυβέρνησης ΝΔ κλιμακώνεται η συστηματική ψευδολογία και υπονόμευση ενάντια στα τμήματα ΕΣΥ του νοσοκομείου με χαρακτηριστικά παραδείγματα το ΤΕΠ και το τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
-        Επί σημερινής κυβέρνησης ΝΔ οι διοικήσεις νοσοκομείου και ΥΠΕ «εισηγούνται» (με πρόσφατες «αποφάσεις» τους) την διάλυση αυτών των τμημάτων ΕΣΥ και την μετατροπή τους σε «πανεπιστημιακές κλινικές» παρά την πολυετή αναγνωρισμένη προσφορά τους και παρά το γεγονός πως η προσφορά αυτή επιβεβαιώθηκε περίτρανα και τώρα με την επιδημία COVID19 καθώς οι επιστημονικοί υπεύθυνοι γιατροί ΕΣΥ και των δύο ΤΕΠ του ΠΓΝΛ και του ΓΝΛ (Γ. Παπαδάμου και Δ. Μπαμπαλής αντίστοιχα) εισέπραξαν τα εύσημα τόσο από την τοπική κοινωνία όσο και από τα τοπικά ΜΜΕ για την άκρως επιτυχημένη διαχείριση των κρουσμάτων της επιδημίας στην Θεσσαλία.

Αν οι συγκεκριμένοι κκ Καθηγηταί (επειδή δυστυχώς όπως φαίνεται έχουν στο τσεπάκι τους κκ Ξανθό, Πολάκη, Κικίλια και Κοντοζαμάνη) νομίζουν πως μπορεί να κάνουν οτιδήποτε τους καπνίσει σε βάρος τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών του ΕΣΥ, είναι ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ.
Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα τα δικαιώματα των ασθενών σε δωρεάν και δημόσια περίθαλψη όσο και τα στοιχειώδη δικαιώματα των λειτουργών της δημόσιας περίθαλψης θα νικήσουν τους αρχιερείς της διαπλοκής, της πελατολογίας και της ιδιωτικοποίησης.
Θα φροντίσουμε γι΄ αυτό ΕΜΕΙΣ, οι έντιμοι και μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί, οι έντιμοι και μαχόμενοι υγειονομικοί.

Κύριοι, μόνο τους εαυτούς σας, κάποια ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και τις ιδιοτελείς προσωπικές σας επιδιώξεις εκπροσωπείτε, ούτε καν την πλειοψηφία των συναδέλφων πανεπιστημιακών γιατρών δεν εκφράζετε.

Γι’ αυτό ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ.