Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Οι γελοίοι κήρυξαν τον πόλεμο στους υγειονομικούς και νομίζουν πως θα φοβηθούμε

 


Οι γελοίοι κήρυξαν τον πόλεμο στους υγειονομικούς και νομίζουν πως θα φοβηθούμε

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή,  19/12/20

Τις τελευταίες μέρες οι αυταρχικές ενέργειες της κυβέρνησης παίρνουν την μορφή κήρυξης ολοκληρωτικού πολέμου ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

-        Τετάρτη 16-12 : εντολή του ΓΓ του υπ. Υγείας για άμεσες αιφνίδιες αναγκαστικές μετακινήσεις από νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ προς την Βόρεια Ελλάδα γιατρών πολλοί από τους οποίους  όχι απλά δεν είχαν ρωτηθεί αλλά ούτε καν ενημερωθεί

-        Παρασκευή 18 -12 : νέο παρόμοιο έγγραφο αυτή την φορά για γιατρούς νοσοκομείων της Ηπείρου (ανήκει στην δικαιοδοσία της 6η ΥΠΕ) πολλοί από τους οποίους επίσης δεν είχαν ούτε καν ειδοποιηθεί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας και μία από τις ελάχιστες Πνευμονολόγους νοσοκομείων της Ηπείρου που υπηρετεί στο νοσοκομείο Άρτας όπου λειτουργεί υπερπλήρης πτέρυγα COVID.

 

Σαφέστατα η απουσία των γιατρών αυτών από τα νοσοκομεία τους θα δημιουργήσει σε αυτά τεράστια προβλήματα λόγω των τραγικών ελλείψεων, σαφέστατα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας προς τα οποία μετακινούνται δεν θα προσφέρουν τίποτα σχεδόν ουσιαστικό παρά μόνο θα προστεθούν στο επικοινωνιακό «ντεκόρ» για την επίσκεψη του ΠΘ το ΣΚ στα νοσοκομεία Έδεσσας, Γιαννιτσών, Βέροιας κλπ (η οποία μάλιστα τελικά μάλλον ακυρώνεται λόγω … «κακοκαιρίας») και τέλος σαφέστατα σε μερικές περιπτώσεις η επιλογή των ονομάτων υπάκουσε σε κριτήρια εκδικητικότητας και φίμωσης από τοπικούς κυβερνητικούς διοικητικούς μηχανισμούς.

 

-        Παρασκευή 18 - 12 : η κυβέρνηση υπαναχωρώντας από δικές της περί του αντιθέτου δεσμεύσεις που δόθηκαν μόλις στις 16 – 12, εμμένει στην εκδικητική μετακίνηση του προέδρου του σωματείου του «Άγιου Σάββα» και μέλους ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και άλλων υγειονομικών προς άλλο νοσοκομείο της Αθήνας (και όχι της Βόρειας Ελλάδας) και μάλιστα επ’ αόριστον.

Έτσι η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο ενάντια στους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης μετά τις χυδαίες συκοφαντικές επιθέσεις της τον τελευταίο μήνα ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, της Δράμας και άλλων περιοχών της χώρας. Τώρα που σχεδόν καθημερινά θρηνούμε νέες απώλειες συναδέλφων υγειονομικών που πεθαίνουν πάνω στο καθήκον για τους οποίους οι γελοίοι που μας κυβερνούν δεν έχουν την ευαισθησία ούτε καν να στείλουν συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και μάλιστα … διώκουν και πειθαρχικά ( ! ) υγειονομικούς που αρρωσταίνουν πάνω στο καθήκον επειδή … αρρώστησαν ( !! ).

Καλούμε όλους/ες τους/τις νοσοκομειακούς γιατρούς και γενικά τους/τις υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης να απαντήσουν άμεσα, δυναμικά και αποφασιστικά στον πόλεμο που κηρύσσει εναντίον τους η κυβερνητική συμμορία για να κουκουλώσει και να αποσείσει τις εγκληματικές ευθύνες που φέρει σε βάρος τους πληθυσμού της χώρας.

 

Αθήνα : Όλοι/ες Τρίτη 22/12, 1μμ, στην παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της 1ης ΥΠΕ

(Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας)